Mój mały kawałek raju
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój mały kawałek raju
Krysiu jeżówki masz cudne, ile one koloru wnoszą na rabaty.
Z różami wspaniale wyglądają.
U mnie wszystko wcześniej, ale też szybciej ogród pustoszeje.
Hortensje później kwitnące, dłużej mają ładne bukiety, bo słońce je nie przypala. U mnie dużo nie przebarwionych, tylko brązowych. Cubana mnie zauroczyła u Ciebie. Niestety moja kupiona na próbę, mimo oprysków, już prawie bez liści. Może jak się zakorzeni w przyszłym roku będzie zdrowsza.
Dobrych chwil w ogrodzie. 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie solidnie podlało ostatnim czasem, dziś o czwartej nad ranem burza przeszła, ale dość łagodna
Naoglądałam się u Was pięknych Jeżówek, to zakupiłam ostatnio i tak oto są u mnie Aloha, Pink Bonbon, Green Jewel, która tak ślicznie prezentuje się u Soni, Hope , Solar Flare, niektóre już są posadzone inne czekają na swoje miejsce. Niestety inne piękności były niedostępne

Soniu

Jadziu
Jadziu dla Ciebie-RHAPSODY

TERAZ NAJPIĘKNIEJSZE MIEJSCE W MOIM OGRODZIE- to ta rabatka, oczywiście nie obyło by się bez przeróbek, została trochę powiększona i znalazły tam miejsce nowe jeżówki i powojnik Piilu, który od wiosny siedział w doniczce i czekał na swoje miejsce.

Doctorek zakwitnął

Hortensja Sunday Fraise
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu powodzenia w uprawie jeżówek,niestety moje wyginęły te odmianowe
Hortensja Sundae Fraise mam i podziwiam
Hortensja Sundae Fraise mam i podziwiam
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fajnie zaszalałaś Krysiu z zakupami ja z jeżówkami nie mam dobrych relacji ,chociaż teraz zauważyłam ,że ładnie rosną w doniczkach, więc niech tak będzie i będe przesadzać do większych w miarę potrzeby Tez chciałabym mieć w przyszłości takie wielkie kępy
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wspaniałe zakupy Krysiu. A "najpiękniejsze miejsce w Twoim ogrodzie" zapiera dech... Naprawdę jest co podziwiać 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu Twój ogródek jest taki piękny, aż miło popatrzeć na tak wymuskane rabatki 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Krystynko imienniczko moja
Widać jeżówki Cie lubią i pasuje im stanowisko bo faktycznie pięknie kwitną i do tego sąsiedztwo dobrane idealnie . Nic dziwnego,że kupiłaś następne .
Rabata godna pochwały i powinnaś być z niej dumna a te płaskie kamienie sa rewelacyjne - BRAWO !!!
https://images82.fotosik.pl/767/fa181a18da40a1d7.jpg
Widać jeżówki Cie lubią i pasuje im stanowisko bo faktycznie pięknie kwitną i do tego sąsiedztwo dobrane idealnie . Nic dziwnego,że kupiłaś następne .
Rabata godna pochwały i powinnaś być z niej dumna a te płaskie kamienie sa rewelacyjne - BRAWO !!!
https://images82.fotosik.pl/767/fa181a18da40a1d7.jpg
- Krychna

Kurz pokrył mój wątek...
Kochani: Aniu, Jadziu, Basiu, Dorotko, Krysiu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i odwiedziny
Wrzesień był bardzo brzydkim miesiącem, lało i lało, pażdziernik jest trochę ładniejszy, cieplejszy a ostatnie dni były śliczne
taka mogłaby być nasza polska jesień
W ogrodzie jest jeszcze całkiem ładnie kwitną róże i hortensje, przebarwiają się ciepłymi kolorami liście,
czas na porządki jesienne, powycinałam już niektóre byliny i rabaty robią się puściejsze.
Przedstawiam mój październik mieniący się kolorami

Kochani: Aniu, Jadziu, Basiu, Dorotko, Krysiu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i odwiedziny
Wrzesień był bardzo brzydkim miesiącem, lało i lało, pażdziernik jest trochę ładniejszy, cieplejszy a ostatnie dni były śliczne
taka mogłaby być nasza polska jesień
W ogrodzie jest jeszcze całkiem ładnie kwitną róże i hortensje, przebarwiają się ciepłymi kolorami liście,
czas na porządki jesienne, powycinałam już niektóre byliny i rabaty robią się puściejsze.
Przedstawiam mój październik mieniący się kolorami

- Krychna

- JAKUCH

Krysiu kolorowa jesień u Ciebie a ja mam pytanie czy ta hortensja to Bobo https://images83.fotosik.pl/865/d7f4eb0ade25d50e.jpg Jalitah nawet bez rumieńców jest śliczna. Mój patyczkowy Artemis nie bardzo dobrze rośnie, a to taka cudna róża
- Krychna

Jadziu
Atremisy mam dwa są cudowne, teraz dają piekny popis, Twój na pewno się rozrośnie i będziesz z niego zadowolona.
Ta Hortensja to Wanille Fraise pierwszy raz nie przebarwiła mi się na ciemny kolor tylko właśnie tak jak na tym zdjęciu, może przez wrzesień który był u mnie bardzo deszczowy. Bobo mam ale w ogóle nie było co pokazywać trzy bukieciki na krzyż i to takie marne ech jakieś te hortki w tym roku nie wydarzone
jedynie Sunday Fraise jest śliczna no i limonki one też ładnie kwitły. Pozdrawiam 
Ta Hortensja to Wanille Fraise pierwszy raz nie przebarwiła mi się na ciemny kolor tylko właśnie tak jak na tym zdjęciu, może przez wrzesień który był u mnie bardzo deszczowy. Bobo mam ale w ogóle nie było co pokazywać trzy bukieciki na krzyż i to takie marne ech jakieś te hortki w tym roku nie wydarzone
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu Twoja jesień przyciąga wzrok i mieni się kolorami jesieni
Cudne widoczki,róże masz jeszcze takie zdrowe i kwitnące.
Artemis u mnie nie jest zdrowy,ma sporo plamek na liściach.Z kolei moje hortensje wyglądają już jak ususzone,nie zdążyłam ich w tym roku popodziwiać.
Znasz może nazwę Twojego klonu w kolorach orange? No rewelacyjny taki ognisty kolorek.Coś takiego mi brakuje w ogrodzie.
W pergoli pionowej zauważyłam różę,czy to Graham Thomas? Już od dawna mam go w planach...
Miłej niedzieli
Artemis u mnie nie jest zdrowy,ma sporo plamek na liściach.Z kolei moje hortensje wyglądają już jak ususzone,nie zdążyłam ich w tym roku popodziwiać.
Znasz może nazwę Twojego klonu w kolorach orange? No rewelacyjny taki ognisty kolorek.Coś takiego mi brakuje w ogrodzie.
W pergoli pionowej zauważyłam różę,czy to Graham Thomas? Już od dawna mam go w planach...
Miłej niedzieli
- Krychna

Aniu
Aniu dla Ciebie Graham z soboty, jeszcze

Capri

Żurawka nabrała jesiennych barw.

James Galway

jeszcze rozchodniczek kwitnie

Casanowa- czaruje

Garden of Roses zapączkowana, cudowna róża kwitnie nieprzerwanie

Jeszcze raz Capri- piękny napakowany kwiat

Życzę udanego tygodnia
- JAKUCH

Oby moja Gardenka w przyszłym sezonie tez tak pięknie kwitła.Widzę Krysiu ,ze różyczki mają jeszcze zdrowe listki Jesień mogłaby jeszcze trochę nas porozpieszczać

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Cudny Twój październik, Krysiu
Jeszcze sporo roślin kwitnie obficie. Róże pięknie powtórzyły, niemało ich masz, to i jest na czym się zatrzymać i zachwycić. Spodobała mi się Cubana, rzeczywiście zmienna z nie j panienka
Płaskie kamienie na obrzeżu rabaty masz niesamowite, pięknie to wygląda
Płaskie kamienie na obrzeżu rabaty masz niesamowite, pięknie to wygląda