U mnie solidnie podlało ostatnim czasem, dziś o czwartej nad ranem burza przeszła, ale dość łagodna

, a więc ziemia mokra to można przesadzać i dzielić, a że mąż mi przygotował miejsce pod nową rabatkę to siedzę tam sobie i działam, ależ ja to lubię...
Naoglądałam się u Was pięknych Jeżówek, to zakupiłam ostatnio i tak oto są u mnie Aloha, Pink Bonbon, Green Jewel, która tak ślicznie prezentuje się u Soni, Hope , Solar Flare, niektóre już są posadzone inne czekają na swoje miejsce. Niestety inne piękności były niedostępne

na wiosnę pewnie jeszcze powiększę kolekcje.
Soniu 
u mnie Cubana też tak miała, tylko chyba w drugim roku po wsadzeniu była golusieńka, zbieraj liście, dzisiaj zauważam już jakieś pojedyńcze liście porażone, obrywam, lato mamy bardzo dziwne, upały teraz deszcze i nawet opryski nie pomogą na plamistość, ja nie pryskam, może już w szkółce Twój egzemplarz był zarażony, myślę że w przyszłym roku pokaże się z dobrej strony

Pozdrawiam bardzo serdecznie
Jadziu 
niestety pogoda nie dzieli równo deszczem po Polsce, współczuję bardzo,ale u Ciebie jest pięknie i wszystko bardzo ładnie kwitnie, jestem na bieżąco, chociaż śladu nie zostawiam

wybacz. Pozdrawiam bardzo serdecznie i deszczyku z nieba życzę
Jadziu dla Ciebie-RHAPSODY
TERAZ NAJPIĘKNIEJSZE MIEJSCE W MOIM OGRODZIE- to ta rabatka, oczywiście nie obyło by się bez przeróbek, została trochę powiększona i znalazły tam miejsce nowe jeżówki i powojnik Piilu, który od wiosny siedział w doniczce i czekał na swoje miejsce.
Doctorek zakwitnął
Hortensja Sunday Fraise