Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysiu jeżówki masz cudne, ile one koloru wnoszą na rabaty. ;:oj Z różami wspaniale wyglądają. ;:215 U mnie wszystko wcześniej, ale też szybciej ogród pustoszeje. ;:108 Hortensje później kwitnące, dłużej mają ładne bukiety, bo słońce je nie przypala. U mnie dużo nie przebarwionych, tylko brązowych. Cubana mnie zauroczyła u Ciebie. Niestety moja kupiona na próbę, mimo oprysków, już prawie bez liści. Może jak się zakorzeni w przyszłym roku będzie zdrowsza. ;:218 Dobrych chwil w ogrodzie. ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

U mnie solidnie podlało ostatnim czasem, dziś o czwartej nad ranem burza przeszła, ale dość łagodna :wink: , a więc ziemia mokra to można przesadzać i dzielić, a że mąż mi przygotował miejsce pod nową rabatkę to siedzę tam sobie i działam, ależ ja to lubię...
Naoglądałam się u Was pięknych Jeżówek, to zakupiłam ostatnio i tak oto są u mnie Aloha, Pink Bonbon, Green Jewel, która tak ślicznie prezentuje się u Soni, Hope , Solar Flare, niektóre już są posadzone inne czekają na swoje miejsce. Niestety inne piękności były niedostępne ;:145 na wiosnę pewnie jeszcze powiększę kolekcje.

Obrazek

Soniu ;:196 u mnie Cubana też tak miała, tylko chyba w drugim roku po wsadzeniu była golusieńka, zbieraj liście, dzisiaj zauważam już jakieś pojedyńcze liście porażone, obrywam, lato mamy bardzo dziwne, upały teraz deszcze i nawet opryski nie pomogą na plamistość, ja nie pryskam, może już w szkółce Twój egzemplarz był zarażony, myślę że w przyszłym roku pokaże się z dobrej strony :) Pozdrawiam bardzo serdecznie :wit

Obrazek

Jadziu ;:196 niestety pogoda nie dzieli równo deszczem po Polsce, współczuję bardzo,ale u Ciebie jest pięknie i wszystko bardzo ładnie kwitnie, jestem na bieżąco, chociaż śladu nie zostawiam :oops: wybacz. Pozdrawiam bardzo serdecznie i deszczyku z nieba życzę ;:196

Jadziu dla Ciebie-RHAPSODY
Obrazek

TERAZ NAJPIĘKNIEJSZE MIEJSCE W MOIM OGRODZIE- to ta rabatka, oczywiście nie obyło by się bez przeróbek, została trochę powiększona i znalazły tam miejsce nowe jeżówki i powojnik Piilu, który od wiosny siedział w doniczce i czekał na swoje miejsce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doctorek zakwitnął :D

Obrazek

Hortensja Sunday Fraise ;:167

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu powodzenia w uprawie jeżówek,niestety moje wyginęły te odmianowe ;:224
Hortensja Sundae Fraise mam i podziwiam ;:167
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajnie zaszalałaś Krysiu z zakupami ja z jeżówkami nie mam dobrych relacji ,chociaż teraz zauważyłam ,że ładnie rosną w doniczkach, więc niech tak będzie i będe przesadzać do większych w miarę potrzeby Tez chciałabym mieć w przyszłości takie wielkie kępy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Wspaniałe zakupy Krysiu. A "najpiękniejsze miejsce w Twoim ogrodzie" zapiera dech... Naprawdę jest co podziwiać ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Krysiu Twój ogródek jest taki piękny, aż miło popatrzeć na tak wymuskane rabatki ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Krystynko imienniczko moja ;:196
Widać jeżówki Cie lubią i pasuje im stanowisko bo faktycznie pięknie kwitną i do tego sąsiedztwo dobrane idealnie . Nic dziwnego,że kupiłaś następne .
Rabata godna pochwały i powinnaś być z niej dumna a te płaskie kamienie sa rewelacyjne - BRAWO !!!
https://images82.fotosik.pl/767/fa181a18da40a1d7.jpg
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurz pokrył mój wątek...

Kochani: Aniu, Jadziu, Basiu, Dorotko, Krysiu dziękuję Wam bardzo za miłe słowa i odwiedziny ;:196 ;:196

Wrzesień był bardzo brzydkim miesiącem, lało i lało, pażdziernik jest trochę ładniejszy, cieplejszy a ostatnie dni były śliczne :)
taka mogłaby być nasza polska jesień ;:108
W ogrodzie jest jeszcze całkiem ładnie kwitną róże i hortensje, przebarwiają się ciepłymi kolorami liście,
czas na porządki jesienne, powycinałam już niektóre byliny i rabaty robią się puściejsze.

Przedstawiam mój październik mieniący się kolorami ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wit
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciąg dalszy października :)

Jalitah już straciła rumieńce :lol: teraz to taka porcelanowa panienka, kwitnie dzielnie ;:138

Obrazek

Obrazek

Hortensja Sunday Fraise ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Artemis daje piękny jesienny popis ;:167

Obrazek

Obrazek

Pinky Winky ślicznie się wybarwia ;:173

Obrazek

Westerland

Obrazek

Hot Chocolate

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu kolorowa jesień u Ciebie a ja mam pytanie czy ta hortensja to Bobo https://images83.fotosik.pl/865/d7f4eb0ade25d50e.jpg Jalitah nawet bez rumieńców jest śliczna. Mój patyczkowy Artemis nie bardzo dobrze rośnie, a to taka cudna róża
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ;:196 Atremisy mam dwa są cudowne, teraz dają piekny popis, Twój na pewno się rozrośnie i będziesz z niego zadowolona.
Ta Hortensja to Wanille Fraise pierwszy raz nie przebarwiła mi się na ciemny kolor tylko właśnie tak jak na tym zdjęciu, może przez wrzesień który był u mnie bardzo deszczowy. Bobo mam ale w ogóle nie było co pokazywać trzy bukieciki na krzyż i to takie marne ech jakieś te hortki w tym roku nie wydarzone ;:222 jedynie Sunday Fraise jest śliczna no i limonki one też ładnie kwitły. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu Twoja jesień przyciąga wzrok i mieni się kolorami jesieni ;:215 Cudne widoczki,róże masz jeszcze takie zdrowe i kwitnące.
Artemis u mnie nie jest zdrowy,ma sporo plamek na liściach.Z kolei moje hortensje wyglądają już jak ususzone,nie zdążyłam ich w tym roku popodziwiać.
Znasz może nazwę Twojego klonu w kolorach orange? No rewelacyjny taki ognisty kolorek.Coś takiego mi brakuje w ogrodzie.
W pergoli pionowej zauważyłam różę,czy to Graham Thomas? Już od dawna mam go w planach...

Miłej niedzieli :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Skończyła się piękna, słoneczna jesień, dzisiaj pada od przedpołudnia, miałam nadzieję,że jeszcze jutro i pojutrze popracuję w ogrodzie bo trochę mam wolnego a tu klops ;:145 zachmurzyło się okropnie, a w telewizyjnej pogodzie nie zapowiadają optymistycznie, trzeba będzie pracować pod parasolem ;:224 W moim ogrodzie sporo róż ma jeszcze pączki, które niestety już się nie rozwiną ;:185

Aniu ;:196 niestety nie znam nazwy tego ślicznego ognistego Klonika, kupiłam dwa miały być takie same, ale jak się okazało już tej jesieni tego roku co je nabyłam, a było to chyba dwa lata temu, właśnie przy zmianie kolorów z letnich na jesienne okazały się zupełnie różne, w szkółce nie zauważyłam także,że mają inną strukturę liści, dopiero po dokładniejszych oględzinach widać różnicę. Róza o której piszesz :wink: to Graham Thomas, nie zastanawiaj się Aniu tylko kupuj, polecam; śliczny kolorek, intensywny zapach i ładnie powtarza, dosadziłam do niej Powojnika ciemnofioletowego, ale w tym roku trochę się minęły z kwitnieniem, Graham kończył pierwsze, a powojnik dopiero zaczynał, szkoda bo tylko przez chwilkę był fajny duet.

Aniu dla Ciebie Graham z soboty, jeszcze ;:3 świeciło. Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Capri ;:167

Obrazek

Żurawka nabrała jesiennych barw.
Obrazek

James Galway ;:215
Obrazek

jeszcze rozchodniczek kwitnie
Obrazek

Casanowa- czaruje
Obrazek

Garden of Roses zapączkowana, cudowna róża kwitnie nieprzerwanie ;:167
Obrazek

Jeszcze raz Capri- piękny napakowany kwiat ;:173
Obrazek

Życzę udanego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oby moja Gardenka w przyszłym sezonie tez tak pięknie kwitła.Widzę Krysiu ,ze różyczki mają jeszcze zdrowe listki Jesień mogłaby jeszcze trochę nas porozpieszczać :wink: ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cudny Twój październik, Krysiu ;:oj Jeszcze sporo roślin kwitnie obficie. Róże pięknie powtórzyły, niemało ich masz, to i jest na czym się zatrzymać i zachwycić. Spodobała mi się Cubana, rzeczywiście zmienna z nie j panienka ;:108
Płaskie kamienie na obrzeżu rabaty masz niesamowite, pięknie to wygląda ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”