Lecz Ty Jacku masz tyle ciekawych roślin, że powinieneś je od czasu do czasu pokazać
 Nie tylko kwitnące są piękne

Jest co u Ciebie podziwiać. U mnie same kurduple i kilka lat zajmie zanim Twoim dorównają
  Jest co u Ciebie podziwiać. U mnie same kurduple i kilka lat zajmie zanim Twoim dorównają  
 , może być takie za zeta coś z marketu, nie znają się na markach
 , może być takie za zeta coś z marketu, nie znają się na markach  . Zostaw na noc w pojemniku wys.6-7cm (tak do połowy trzeba napełnić), a rano będzie po wszystkim. No chyba że Twoje wolą lepsze trunki
 . Zostaw na noc w pojemniku wys.6-7cm (tak do połowy trzeba napełnić), a rano będzie po wszystkim. No chyba że Twoje wolą lepsze trunki  . No i żeby pies się nie upił, jeżeli takowego posiadasz.
 . No i żeby pies się nie upił, jeżeli takowego posiadasz.
Kwiaty? U mnie zaczęły wyżerać mediolobivieejacek pisze:Deszczowa i parna pogoda sprzyja moim kaktusom, ale sprzyja też ślimakom, które się rozbestwiły i po nocach pożerają kwiaty także w stadium pąków. Przebolał bym te kwiaty ale ten śluz którymi obklejone są kaktusy

Bym powiedział, że Twoja bardziej rozwojowa ,niech czas zrobi swoje, moje to ciągle jedne i te same rośliny.peter86 pisze:Fajne dorodne roślinyJest co u Ciebie podziwiać. U mnie same kurduple i kilka lat zajmie zanim Twoim dorównają
po moim trupie jak jeszcze piwem będę je częstowałbarbra13 pisze: Co do ślimaków, to poczęstuj je piwem, lubią mocne, może być takie za zeta coś z marketu, nie znają się na markach

Bogatemu ...bebos pisze:Bogatemu to i Leuchtenbergia się rozkrzewi ;) ...jeśli dobrze widzę?
 , bogaty to rządzi na ebajach albo aledrogo, ja to sobie sam rozmnożę, za darmo
 , bogaty to rządzi na ebajach albo aledrogo, ja to sobie sam rozmnożę, za darmo   

fikuśne są te mammillarki, owocują synchronicznie
  fikuśne są te mammillarki, owocują synchronicznie   lato jeszcze się nie kończy, to dopiero 21 września będziemy żegnać lato w tym roku, a prognozy są bardzo dobre, oby się sprawdziły, będzie jeszcze ciepło i słonecznie, przynajmniej do połowy września
  lato jeszcze się nie kończy, to dopiero 21 września będziemy żegnać lato w tym roku, a prognozy są bardzo dobre, oby się sprawdziły, będzie jeszcze ciepło i słonecznie, przynajmniej do połowy września  

Tak, potwierdzam. I jeszcze to, że wszystkie modele są takie wyszorowane do zdjęciaPiotrAPD pisze:(...)Obregonia denegrii. To jest bardzo piękny i charakterystyczny kaktus oraz ściśle kojarzy mi się z Twoim wątkiem

. A kwiatek Leuchtenbergia (i sama roślina) - imponujące.
. A kwiatek Leuchtenbergia (i sama roślina) - imponujące.