to mój pierwszy post na tym forum, chociaż czytam już Was od kilku miesięcy. I trochę się wstydzę, ale muszę zapytać, bo potrzebuję pomocy

Podpięłam się pod wątek o kukurydzy cukrowej, chociaż mam nieco odmienny problem.
Szlag mnie trafia, jak codziennie idę na budowę naszego nowego domu - przechodzę koło pola kukurydzy. Rośliny 3-metrowe, oblepione kolbami, zerwałam 3 na próbę, ugotowałam - przepyszne. Zamarzyłam, aby zasiać sobie takie coś w ogródku pod płotem w następnym roku.
I teraz problem i czemu mnie szlag trafia - bo WSZĘDZIE w sklepach jest tylko kukurydza cukrowa (nasiona) - a ja szukam taką jak z pola, zwykłą kukurydzę paszową na ziarno. Bardzo mi też by odpowiadała spożywcza kukurydza ale _skrobiowa_, taka jak uprawia się na mąkę i kaszę. No, ale nie wiem, nigdzie nie mogę takiej zdobyć. Kukurydza cukrowa jest dla mnie paskudna w smaku, za słodka, ja chcę taką jak na polu!
No i błagam, jak ktoś wie gdzie zdobyć nasiona, napiszcie mi... W sklepach rolniczych są tylko w dużych workach do obsiania na kilka ha i kosztują od kilkuset zł do kilku tysięcy :/ A ja potrzebuję dosłownie garść...

Z pola więcej kolb kraść nie chcę, zresztą nic by z tych nasion nie wyszło, bo te odmiany to mieszańce F1 i rolnicy kupują co roku nowe od producenta. Zresztą nawet nie wiem, czy to to się stratyfikuje, a poza tym "sklepowe" są odpowiednio zaprawione.
Błagam, gdzie kupić nasiona odmian niesłodkich, zwykłych skrobiowych?