Moje roślinki domowe - mommy_b

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p
Od: 25 kwie 2008, o 19:47

Post »

Troszkę nowości:
1.bananowiec
2. chamaerops humilis
3. livistonia
4. phoenix canariensis

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kalamondyna szczepiona

pączki kwiatowe muchołówki
Obrazek
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie wyglądają poprzesadzane i posadzone, kalamondyna śliczna, muchołówce o tej porze roku nie pozwoliłbym na kwitnienie, za mało jest światła o, zbyt krótki dzień i za bardzo osłabisz roślinę. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że kruszynka na 1 zdjęciu przywdziała rytualne barwy wojenne, a braciszek miał w tym niewątpliwie swój udział :wink: :lol: :lol: :lol: A roślinki śliczne, podziwiam :D
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

no nowości :D ho ho :shock:
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07

Post »

Super te nowe nabyteczki. Mi osobiście najbardziej zaimponował bananowieć. Sliczny maluch
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

AGNESS mojej kruszynce to tylko takie barwy pasują. U mnie jest tak, że to zamiast brat męczyć siostrę jest na odwrót, ona terroryzuje jego.

No i niestety mój piorunek okazało się wczoraj, że ma obustronne zapalenie płuc. Jak usłyszałam diagnozę byłam w szoku, ona oprócz kaszlu (czasem tylko zakaszlała, nawet w nocy nie kaszlała) i straty apetytu 3 dni wcześniej nie miała żadnych innych objawów. Zachowywałą się jak normalne zdrowe dziecko i dalej zachowuje.

No to 0detnę ten słupek muchołówce, zastanawia mnie czemu ona nie weszłą w stan spoczynku, czy tak jej dobrze w tym baniaczku ;)

Cieszę się, że podobają się Wam moje nowe nabytki ;D
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

matko kochana :( no to ci szczerze współczuję nie ma nic gorszego niż chore dziecko ...
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

bayaga no niestety, a tu jeszcze święta i dwie wigilie, w tym jedna na wyjeździe i pilnowanie przez godzinę, żeby się mała nie pospała w samochodzie, a to to lubi pospać. No a poza tym jak moja mama mawia: małe dzieci spać nie dają, duże żyć :)

Nie wiem co jest gorsze, czy dziecko po którym widać, że jest chore i tym samym widać jak zdrowieje, czy tak jak moja malutka, jest chora a nic po niej nie widać i nie wiem przez to czy antybiotyk działa, czy jest lepiej. Nawet teściowa, pielęgniarka, stwierdziła, że nie widać po małej żeby była aż tak chora, żeby w ogóle była chora. Wczoraj na obiad to 3 kotlety zjadła!!! :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Współczuję choroby u Twojej Kropeczki, ale jak już odzyskała apetyt to znaczy, że zdrowieje.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dużo zdrówka dla córeczki. Sama jestem młodą matką i wiem co to znaczy, kiedy dziecko choruje.
Kiedy mój Wiktor miał 6 tygodni wylądowaliśmy w szpitalu na paskudne zapalenie oskrzeli, które potem zaowocowało obustronnym zapaleniem płuc. Siedzieliśmy tam ponad 6 mies. I wyszliśmy przed samą Wigilią i to jeszcze niezbyt zdrowi. Co ja wtedy przeżyłam Bóg jeden wie.
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

kati-1976 to się wycierpieliście, współczuję. Moje dzieciaczki obydwoje były w szpitalu na chirurgicznym usuwaniu dodatkowych paluszków i to pod narkozą (oznakowały się żeby tatuś miał pewność że to jego dzieci ;:112) niby tylko dwa dni a wymęczyły mnie za co najmniej parę lat. Powiem szczerze, że nie wiem tak na prawdę jak to jest do końca z tym zapaleniem płuc, tzn jak bardzo poważne to jest bo się z tym nie spotkałam, to mój pierwszy raz. Ale pół roku leczenia to bardzo długo, ja tylko mam nadzieję, że mała szybko wyzdrowieje, choć i tak nie mam co narzekać. Jest w domku, wesolutka, apetyt odzyskała, nie gorączkuje więc myślę że to dobrze.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coś pokićkałam. Chciałam napisać 6 tygodni. Nie wiem skąd te miesiące mi się wzięły. :oops:
Piszę szybciej niż myślę Hehe.
Tak czy siak., kiedy dziecko choruje jest to ogromne przeżycie dla rodziców.
Zycę Ci aby twój skarb szybciutko to zapalenie zwalczył. Jestem rzekonana że za tydzień po zapalonych płuckach nie będzie śladu :D
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

kati-1976 ja też mam nadzieję, że malutka szybko wyzdrowieje.

Dziękuję tym co mnie wspierają w chorobie córeczki. ;:226

A tu moje wysiane nasionka niektóre już kiełkują, asparagus ozdobny i rambutan. Żywe kamienie natomiast zaczynają zmieniać skórkę. Zastanawiam się kiedy i do jakiej ziemi je przesadzić, bo na razie są w malutkiej doniczce, w której zostały zakupione i chyba może im być tam ciupkę przyciasno.

Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p

Post »

jak to jest z tymi kamieniami? jak zmieniają skórkę to powinny zakwitnąć tak?ale teraz w zimie?
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
mommy_b
200p
200p

Post »

Powiem szczerze, że sama nie wiem jak to z nimi jest. Od momentu kiedy go kupiłam, podlałam go ciupkę raz i tak sobie stoi. Czasem sobie o nim przypomnę, popatrzę chwilkę i znowu zapominam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”