Witajcie!
Brzydki dzień,
chmurzasty i deszczowy, z temperaturą oscylującą w granicach 17*, dodatkowo jeszcze z zimnym wiatrem. Brrr...
Na działce byłam krótko, a i tak zdążyłam zmarznąć. Nic nie zrobiłam, a jedynie przygotowałam roślinki do wysłania, zebrałam pomidorki, ogóreczki, jeżyny i malinki. A! I
obfociłam z lekka działeczkę.
Sąsiada nie było, więc nie zrobiłam jeszcze zdjęcia jego
ketmiowego drzewa. A wygląda pięknie.
Ewelinko - witam.
Taka jest prawda: hibiskus bylinowy ma kwiaty o średnicy 20 cm. Mój dzisiaj nieładny, bo deszcz mu kwiatki potargał i
spuściły noski na kwintę.
Bardzo jesteś miła, dziękuję za wszystko.
Mam kilka ładnych rozchodników, ale jeszcze małe, bo
młodziaczki. Gdy się rozrosną, dadzą się podzielić.
Kwitną lilie sadzone po połowie maja. Jeszcze na jedną czekam, tylko wydaje mi się, że coś jej przeszkadza w rozwinięciu pąków. Może jednak choć jeden kwiatek pokaże.
Iwciu - dziękuję, kochana.
Wydaje mi się, że nawet jeśli słońce przygrzeje, to raczej już nie tak długo, a poza tym dni już znacznie krótsze, nocami roślinki
złapią oddech.
Tereniu [TerDob] - już nie będę narzekała, obiecuję.
Nie było dzisiaj sąsiada, ale gdy tylko go dorwę, to zdjęcie zrobię. Drzewo naprawdę pięknie się prezentuje.
Dziękuję za dobre słowa, a życzenia odwzajemniam z

Ten od 'Christinkrysi'.
Gosiu [Margo] - widzę, że urlop wykorzystujesz na liczne odwiedziny. Pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym, ale przynajmniej sobie odpoczniesz, czego życzę Ci z całego
Ja też dopiero co zapałałam miłością do floksów, w zasadzie w ubiegłym roku i w miarę możliwości będę powiększała kolekcję.
Trochę zmian wprowadziłam podczas uszczuplania miejsca jednorocznym na rzecz bylinek, szczególnie dla nowych miłości: liliowców i floksów.
Danusiu [danuta z] - tego floksa to i ja poznałam dopiero w tym roku, a ilu roślin nie znam... Chciałabym to wiedzieć.
Przeglądałam ofertę Al....u, ale jakoś na tę chwilę nic nie zwróciło mojej uwagi. Poczekam do wiosny, zresztą tak naprawdę, to ja nawet nie potrafię myśleć nad zmianami czy uzupełnianiem rabat. Może zimą będę miała spokojniejszą głowę, to będę kombinować. Na papierze, oczywiście.
Kwiatki, o które pytasz, to pysznogłówka cytrynowa. Niestety, jednoroczna.
Pięknie dziękuję za dobre życzenia, Tobie również samych dobrych chwil życzę.
Iwonko [00..] - witaj.
Właśnie ją mam. Tę nadzieję.

Dziękuję.
Kolorowo jest, ale do 'ślicznie' to mojej działce w tym roku daleko
jak stąd do tamtąd.