U Ciebie sporo kwitnień jeszcze a nawet dynie na drzewie...
 i róże powtarzające kwitnienie...

. Nareszcie popadało , spokojnie prawie calutką noc . Będzie można przekopać poplon i posiać nowy
 . Nareszcie popadało , spokojnie prawie calutką noc . Będzie można przekopać poplon i posiać nowy  . Ochłodziło się i nareszcie można odpocząć. Miłej niedzieli
 . Ochłodziło się i nareszcie można odpocząć. Miłej niedzieli  

jak ja się cieszę i moje roślinki też
 jak ja się cieszę i moje roślinki też  

Więc i ja wam życzę zdrówka i spokoju i niech też się spełnią
 Więc i ja wam życzę zdrówka i spokoju i niech też się spełnią  

Witam w pochmurną choć bezdeszczową niedzielę.
  Witam w pochmurną choć bezdeszczową niedzielę. 

Podlałaś działkę, by sprowadzić deszcz.
 Podlałaś działkę, by sprowadzić deszcz.  
  Sąsiad już się cieszy, gdy widzi mnie z wężem, bo wie, że będzie padać i sam nie podlewa.
  Sąsiad już się cieszy, gdy widzi mnie z wężem, bo wie, że będzie padać i sam nie podlewa.  
  Widocznie wszystko im jedno czy dbam o nie bardziej, czy mniej albo i wcale.
  Widocznie wszystko im jedno czy dbam o nie bardziej, czy mniej albo i wcale.  

Na pewno się spełnią. Nie ma innej opcji.
 Na pewno się spełnią. Nie ma innej opcji.

Wszystko porządnie podlał .
 Wszystko porządnie podlał . 

do 32 st... A polało dopiero wieczorem i w nocy...Zaniedbałam wczoraj poranne podlewanie balkonowych i musiałam je po południu reanimować...dobrze, że zauważyłam!
 do 32 st... A polało dopiero wieczorem i w nocy...Zaniedbałam wczoraj poranne podlewanie balkonowych i musiałam je po południu reanimować...dobrze, że zauważyłam!  
  /16-te  urodziny/ bo lot  odwołano/ bez zobowiązań/ i przeżycie było ogromne...
 /16-te  urodziny/ bo lot  odwołano/ bez zobowiązań/ i przeżycie było ogromne...  W końcu wróciła autokarem. Wspomnień i opowiadań było wiele... ale mówi, że jej się tam nie spodobało.. i nie widzi siebie, żeby miała tam   przebywać na stałe..
 W końcu wróciła autokarem. Wspomnień i opowiadań było wiele... ale mówi, że jej się tam nie spodobało.. i nie widzi siebie, żeby miała tam   przebywać na stałe..   .
   . 

To fioletowe to Heliotrop
  To fioletowe to Heliotrop   On tak długo kwitnie...  mam nasionka może mi urośnie
 On tak długo kwitnie...  mam nasionka może mi urośnie  Wiesz, że ja w tym roku róże zasilałam chyba tylko raz, a tak to ich bananami  (skórkami - ususzone, pocięte) częstowałam i raz podlałam je roztworem nadmanganianu potasu ... radzą sobie całkiem dobrze i odpukać bez plamistości, mączniaka itp. Myślę, że jak coś ma rosnąć to będzie... Wczorajszy nocny wiatr połamał mi kępkę rudbekii nagiej tej wysokiej
  Wiesz, że ja w tym roku róże zasilałam chyba tylko raz, a tak to ich bananami  (skórkami - ususzone, pocięte) częstowałam i raz podlałam je roztworem nadmanganianu potasu ... radzą sobie całkiem dobrze i odpukać bez plamistości, mączniaka itp. Myślę, że jak coś ma rosnąć to będzie... Wczorajszy nocny wiatr połamał mi kępkę rudbekii nagiej tej wysokiej   ... ale najważniejsze, że pada ona odrośnie ... Przede wszystkim spokoju i pozytywnego myślenia Wam życzę
  ... ale najważniejsze, że pada ona odrośnie ... Przede wszystkim spokoju i pozytywnego myślenia Wam życzę  

Witajcie!
  Witajcie! 

Świetnie sobie poradziła. Należą jej się wielkie
  Świetnie sobie poradziła. Należą jej się wielkie  

Z daleka pięknie, kolorowo. Z bliska... ech, lepiej nie mówić.
 Z daleka pięknie, kolorowo. Z bliska... ech, lepiej nie mówić.  

Taki rok.  Jakoś go trzeba przeżyć, licząc na to, że następny będzie lepszy.
  Taki rok.  Jakoś go trzeba przeżyć, licząc na to, że następny będzie lepszy.