Soniu Ta moja Kobea to jakiś wybryk natury

miałam kilka siewek i tam gdzie chciałam żeby rosła to jej nie ma ...uschła, a tam gdzie wsadziłam tą najsłabszą sadzonkę to nawet zakwitła
Daysy kochana ja nie mam galiardy

to co podobnie wygląda z daleka to rudbekia 'Cherry Brandy' ... mam ją z nasionek zobaczymy czy powtórzy kolor za rok
Basiu twoje zadnie przypomniało mi starą zapomnianą piosenkę ...
Bo mnie jest szkoda lata
I letnich złotych wspomnień,
Niech mówią "głupi" o mnie,
A mnie jest żal...
Dorotko Rdest mam pierwszy rok i to są jego roczne dokonania... najpierw poszedł w masę (liście) a teraz zabiera sie za pokazanie kwiatuszków... pojedyncze wyglądają skromnie, ale jak ich jest dużo to ... jest efekt ... podobno jest to roślina bujna i wymaga mocnej podstawy... u mnie pnie się po starej jabłonce, która już nie owocuje

,a żal było mi jej wycinać.
Ewka miło cię gościć ... zapraszam oczywiście jak najczęściej i wracaj do nas jak mówi
Marysia w grupie zawsze raźniej i łatwiej nawet w trudnych chwilach
Małgosiu nawet nie wiedziałam że ugryzienie osy jest takie paskudne... dawno temu użądliła mnie pszczoła, ale nie było to tak dokuczliwe jak teraz... ,ślady mam do dziś

i jeszcze swędzi
Mariolka jak już pisałam Basi ... mnie też jest szkoda lata, choć to w tym roku było

u mnie, aż za bardzo i jak przyjdzie rachunek za wodę to
U mnie na rabatkach oprócz róż królują ...aksamitki ... ja je lubie choć wiem że nie wszyscy darzą je sympatią
a w doniczkach niezawodne pelargonie
Jesień też będzie piękna