Moniczko , ławeczka jest z akacji , muszę ją jeszcze porządnie natrzeć olejem żebym miała z niej pożytek przez dobrych kilka lat .Szkoda tylko że krzewy są małe , muszę na wiosnę dać im porządnego kopa , w sensie nawożenia to może szybciej się ruszą .Chciałam kupić większe , ale nigdzie gdzie pytałam nie było .Muszę więc czekać aż moja Abelia sama mi urośnie .
Olu . , ja żeby coś zrobić w ogrodzie to jestem już o piątej rano po kawce i w rabatkach , no i wieczorkiem też troszkę przed zmierzchem , inaczej w te upały się nie da .Co do pór roku to w zasadzie lubię wszystkie , nawet zimę bo mam wtedy czas na książkę bez której nie potrafię żyć , kino , teatr i długie zimowe weekendy na pogaduchy z przyjaciółmi .Więc i zima mi nie straszna . póki co mamy Afrykę i końca nie widać , może trochę w końcu zelżeje boć to zaraz wrzesień .Pozdrawiam

Nasz ogród już kilka razy był elegancki i zawsze coś nam go zrujnowało i szag mnie trafia ,że znowu ,może nie tyle znowu jak kiedy sie z kończy taka dewastacja na potrzeby czegoś innego lub ....coś tam .....
 Nasz ogród już kilka razy był elegancki i zawsze coś nam go zrujnowało i szag mnie trafia ,że znowu ,może nie tyle znowu jak kiedy sie z kończy taka dewastacja na potrzeby czegoś innego lub ....coś tam ..... prawdopodobnie bedziemy z pomocą naszych przyjaciół robić odwodnienie budynku .I tu znowu kopanie ,a jeszcze na dodatek chcą na wlepić transformator bo jest przebudowa linii ener.. i za grosiki .Tak więc ręce rozkładam i pytam kiedy się to skończy ......
 prawdopodobnie bedziemy z pomocą naszych przyjaciół robić odwodnienie budynku .I tu znowu kopanie ,a jeszcze na dodatek chcą na wlepić transformator bo jest przebudowa linii ener.. i za grosiki .Tak więc ręce rozkładam i pytam kiedy się to skończy ...... 

krzaczory za ławeczką urosną, ani się obejrzysz, a będziesz mogła posiedzieć w cieniu
 krzaczory za ławeczką urosną, ani się obejrzysz, a będziesz mogła posiedzieć w cieniu 

Śliczne Ci urosły i krzaczki są nimi całe obsypane.
 Śliczne Ci urosły i krzaczki są nimi całe obsypane.

Ławeczka super, ja męża męcze o ławeczkę wkomponowaną w pergolę, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie
  Ławeczka super, ja męża męcze o ławeczkę wkomponowaną w pergolę, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie 

, ciągle jest coś do zrobienia , staram się odpoczywać , ale czasami jest to trudne .
  , ciągle jest coś do zrobienia , staram się odpoczywać , ale czasami jest to trudne .