Dziś skonsumowałem pierwszego syberiana. W smaku bardzo podobny do maskotki. Taki typowy kwaskowy pomidorek świetny na kanapki. Sam miąższ raczej taki ziemniaczany, bez smaku, ale galaretka to bajka. Ze wzgl na plenność raczej u mnie zostanie na następny rok . Być moze nawet więcej krzaczków bo widać ze pomidorek pewny. ładnie wiąże, szybko owocuje a w smaku to taki typowy pomidor. gdyby ten miaższ nie był tak ciapowaty to byłby bardzo dobry. Może za późno zebrałem bo ledwo dotknąłem a pomidor odpadł od krzaka i w srodku był już taki kaszowaty jeśli chodzi o miąższ. Galaretka za to bardzo smaczna. Rodzinie też smakował.
Dzisiaj zerwany i już prawie zjedzony Ałtajskij Oranżewyj solo:
ŁO matko bosko

... a u mnie taka zielenina z Ałtaja jeszcze ze nei wiem czy do zimy dojdzie. I jak smakował? dobry pomidorek?