W.o... Psach 6cz. (2008.11 - 2009.03)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Myslę, że tak! :D Na Forum goldenów, zanim organizacja stałą sie Fundacją, z powodzeniem były przeprowadzane aukcje Allegro.
Może nie w takiej formie...Ale przejdzie! :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Proponuję by wszystkie osoby zainteresowane i znające prawo, a mogące pomóc w tym temacie przeszły do nowego wątku (yyyy... jak go otworzę, chwila ;-)) i tam pogadamy, dogadamy szczegóły. O.K.?
Zainteresowani proszenie są o zgłoszenie się w http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18882
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Danusiu ogromne kciuki dla Layli ;:168 i moc pozytywnych fluidów ;:226
Dorka Pandzisko jest urocze, a w kąpieli najbardziej ;:215
Antooosia Kefir nie ma żadnych nowych zdjęć ;:171 bo brak czasu, a jak czas wolny jest to pogoda taka paskudna, że szok, dziś też mgła wisi aż do ziemi ;:155

mizianka i głaskanka dla futrzastych ;:225

zapomniałam napisać, że mama Kefira urodziła szczeniaczki 3 suczki i 5 piesków ;:183
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sonia pisze:
zapomniałam napisać, że mama Kefira urodziła szczeniaczki 3 suczki i 5 piesków ;:183
No, no :lol: 8 szczeniąt :lol: A można gdzieś zobaczyć te bobaski?
Ciekawa jestem jak taki "rasta" wygląda gdy jeszcze nie jest Kefiropodobny :lol:
A skoro o dredach... to jak Ci idzie pielęgnacja Kefira w takie chlapy ciapy? Moja Panda wraca w ogródka niczym górnik po szychcie, lub kominiarz :lol: Ale z niej wszystko momentalnie opada i jest biała tam gdzie była biała ;-) Z Kefirem to chyba nie tak łatwo :lol:
No i koniecznie napisz jak idzie edukacja dredziastego - jakieś sukcesy?
Myzianka dla kolegi przesyła Scur- Panda :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Dorko skoro mogę to piszę, że TU jest wątek o tych maluszkach :wink: na tym samym forum jest wątek o komondorach oraz na stronie www.komondor.pl jest też wszystko o dredziarzach, zresztą strona bardzo ciekawa, bo właścicielka psów jest ich wielką fascynatką i pięknie pisze o swoich pupilach :D dodam, że w dziale szczeniaki z miotu Z na trzecim zdjęciu jest mój Kefir, który dostał hodowlane imię Zawrat
Ciekawa jestem jak taki "rasta" wygląda gdy jeszcze nie jest Kefiropodobny
jak pudelek :wink:
A skoro o dredach... to jak Ci idzie pielęgnacja Kefira w takie chlapy ciapy? Moja Panda wraca w ogródka niczym górnik po szychcie, lub kominiarz Laughing Ale z niej wszystko momentalnie opada i jest biała tam gdzie była biała Wink Z Kefirem to chyba nie tak łatwo
też coś tam odpadnie, ale brud dostaje się wewnątrz dredów i powolutku się kruszy, ale biel u nich już nigdy nie będzie taka jak być powinna, najgorzej to jest z pyskiem, bo jest wiecznie mokry i brudny :roll: staram się wycierać mu pysk po piciu wody, ale dredami wszędzie zamiata, chodzi po ogródku i wygląda jak wygląda :roll: ale brudny pies to szczęśliwy pies i myję go, ale za moment jest jak było przed myciem :wink:
No i koniecznie napisz jak idzie edukacja dredziastego - jakieś sukcesy?
edukacji brak :oops: ostatnio mamy sporo innych zajęć i na gości nie ma czasu, ale my sobie z nim radzimy, a obcy nie musi zbliżać się do jego miski, a z naszych domowych zajęć to szkolimy go, że pod żadnym pozorem sam nie może wychodzić za teren posesji, nawet jak jest brama otwarta i raz przez przypadek wypuściłam psa, a mój D nie zamknął bramy wjazdowej i po chwili on do mnie mówi, psa wypuściłaś a brama otwarta :shock: ale nasz Kefir siedział grzecznie na podjeździe i patrzył dlaczego nikt bramy nie zamknął :D ale co się zdenerwowałam to moje :roll:
Myzianka dla kolegi przesyła Scur- Panda
Kefir bardzo dziękuje i odwzajemnia się tym samym :D on bardzo lubi psie koleżanki :wink: sąsiedzi kupili szczeniaczka wilczarza i Kefir się z nią poznał i chyba będzie z tego psia przyjaźń :wink:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

DorkaWD pisze:Ja też jestem ciut spłukana :roll: Ale dla chcącego nic trudnego! Właśnie zrobiłam przegląd swoich doniczkowych i mogę z nich zrobić kilka fajnych szczepek ukorzenionych i podarować je komuś z dogo kto zrobi z nich bazarek dla jakiegoś bidoka :idea:
Czy któraś się przyłączy? Z pewnością macie jakieś rośliny doniczkowe do podzielenia ;-) Tylko czy na dogo będą chętni na te rośliny... hmmm :roll:
Ewentualnie, jeśli nie rośliny to może jakieś szydełkowe ozdoby na choinkę (tylko ja nie potrafię szydełkować :cry: )
Rivandel, Ty siedzisz w temacie głębiej... myślisz, że to przejdzie?
)
ja z przyjemnością też coś ukorzenię a wiosną coś rozdzielę i powiecie co potem dalej z tym zrobić.Mój fikus aż się prosi,żeby mu boki uciąć.Do świąt już nie zdążę ale jeżeli to nie będzie jednorazowa akcja to zrobię na szydełku aniołki i wiosenne kurczaki
Awatar użytkownika
Voit
50p
50p
Od: 17 gru 2008, o 02:52

Post »

Witam, Dorka mnie tu wywaliła z moimi psami, kotami i diabli wiedzą czym jeszcze... Komondor to pies moich marzeń... Fantastycznie wygląda. Znajoma ma komondora o oryginalnym imieniu Mopik. Coś w tym jest.
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Voit pisze:Witam, Dorka mnie tu wywaliła z moimi psami, kotami i diabli wiedzą czym jeszcze... Komondor to pies moich marzeń... Fantastycznie wygląda. Znajoma ma komondora o oryginalnym imieniu Mopik. Coś w tym jest.
To sypnij foty! Proszę! Nie daj sie prosić!!!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś, a może warto namówić Anię, by założyła wątek ogrodowy?
Tam psy, dom, posesja i otoczenie, byłyby w jednym miejscu... :)
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Danusiu, jak Layla po operacji :?: mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie...
Przesyłam głaski dla bidulki, niech zdrowieje do Świąt :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hanka55 pisze:Aguś, a może warto namówić Anię, by założyła wątek ogrodowy?
Tam psy, dom, posesja i otoczenie, byłyby w jednym miejscu... :)
No i tak przeganiamy Anię od sekcji do sekcji :lol:

A mnie Panda rozczarowała :roll: W nocy chodzi prawie idealnie na smyczy, a w dzień... pląta się pod nogami :wink: Poszyłyśmy dziś ruchliwą ulicą (byłam w znajomych zanieść im karmę dla królika i klatkę, bo pod choinkę kupują dziecku kicaka, więc się przyda) i Pandziasta /Scuzyca boi się dużych samochodów, autobusów :( Co się dziwić... młoda nie znała do tej pory takich potworów :twisted: Musze zmienić strategię, czas i miejsce spacerów by ją do okropności miejskich przyzwyczaić.

Danusia, co tam u Was?

Soniu, śliczne maluszki! Hexa ma ogolony brzuszek?
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p

Post »

Anka a napisz coś o Mopiku ;:183 skąd jest, ile ma lat i może Twoja znajoma, by u nas na forum się pokazała i na wątku komondorów, bo jak na razie to tylko Justyna i ja tam pokazujemy nasze dredziaki ;:225
Komondor to pies moich marzeń...
tak, to też było moje marzenie od wielu lat
Musze zmienić strategię, czas i miejsce spacerów by ją do okropności miejskich przyzwyczaić
Dorka co tu się dziwić Scuzastej, jak nawet ja z mojej prawie wioski jadę do centrum do dostaję pomieszania w głowie ;:128
śliczne maluszki! Hexa ma ogolony brzuszek?
\
tak brzusio ogolony był już wcześniej do usg, komondory mają na sobie wszędzie sierść, nawet w uszach ;:192
a te małe komondorki to takie małe prosiaczki ;:191
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Layla juz po operacji, nóżka cała w opatrunku miękkim - rzepka była w katastrofalnym stanie. Teraz juz dochodzi do siebie w domku, opatulona kocykiem. pstrykne fotki, to wieczorem zobaczycie moją małą kaleke. teraz wracam do niej bo popiskuje
dzięki za trzymanie kciuków :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

To głaski od całego psiego forum, na pewno szybciutko dojdzie do siebie i będzie znów biegać :wink:
Dobrze że zdecydowaliście się na tą operację skoro tak źle było z rzepką :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No ,niech Layla szybciutko wraca do zdrowia!Dobrze,że nie odkładaliście zabiegu.
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”