No to przyjemnej i łatwej roboty
Moje Arboretum cz.7
Re: Moje Arboretum cz.7
Hahahahahha,ty nie kupisz, ty zaraz ogród na dachu zrobisz i będziesz regały w orordzie stawiać i doniczki wiszące na drzewach

- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Karolino
. Wiem, że teraz taka pora i Wszyscy jesteśmy mocno zabiegani
. Ogród dodatkowo wciąga
. Nie masz się co przejmować a forumowe zaległości nadrobisz bardzo szybko , zima jest długa
. Podziwiam za takie zabawy w patyczki
. Mi jakoś się nie chce chociaż mam za sobą etap ukorzeniania patyczków hortensji. Na tym poprzestałam
. Pozdrawiam i udanego weekendu życzę
.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko ja z patyczkami też skończę, no może jakieś okazy, ale dość już mam tego. Teraz mam masę katalp i komu to to potrzebne ...
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Karolinko Ty masz zaległości na forum ?? to co ja powiem
też planuję wszystko nadrobić ale kiedy to mi się uda ??
Ziemię masz wilgotną na szpadel a ja co dzień tańczę z wężem i ciągle tak sucho że ne wiem co pierw podlewać .
GRATULUJE UKORZENIENIA PATYCZKÓW !! moje w tym roku marne , sporo padło , uschło mimo podlewania .
Każda z nas się zarzeka że już nic nie kupi a przy pierwszej okazji są nowe nabytki .
U ciebie zawsze pięknie
ale coś Bąbla nie pokazujesz ??
Ziemię masz wilgotną na szpadel a ja co dzień tańczę z wężem i ciągle tak sucho że ne wiem co pierw podlewać .
GRATULUJE UKORZENIENIA PATYCZKÓW !! moje w tym roku marne , sporo padło , uschło mimo podlewania .
Każda z nas się zarzeka że już nic nie kupi a przy pierwszej okazji są nowe nabytki .
U ciebie zawsze pięknie
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Karolciu podziwiam Twoje pomidory
co to za odmiana .
Muszę koniecznie pokazać je M .
Ja na razie nic nie kupuję choć centrum ogrodnicze ,które jest nie daleko mnie ma ogrom róznych roślin to sie nie daję skusić .
No może zakupię róże new daw w ubiegłym roku mieli bardzo okazały egzemplarz za 20 zł .
Pozdrawiam
Muszę koniecznie pokazać je M .
Ja na razie nic nie kupuję choć centrum ogrodnicze ,które jest nie daleko mnie ma ogrom róznych roślin to sie nie daję skusić .
No może zakupię róże new daw w ubiegłym roku mieli bardzo okazały egzemplarz za 20 zł .
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
No dobra, jestem już przyszykowana na Twoje nowości ogrodowe.
Wszelkie zakupy roślin do ogrodu toż to przecie wyłącznie wielka przyjemność
Jestem bardzo ciekawa jakie masz dla nas kolejne roślinne asy w rękawie.
Wszelkie zakupy roślin do ogrodu toż to przecie wyłącznie wielka przyjemność
Jestem bardzo ciekawa jakie masz dla nas kolejne roślinne asy w rękawie.
- karolacha

Bea oj mam , mam
to są rośliny na drugą część lata więc będą kwitły stopniowo 
Dzisiaj pierwszy Indygowiec zaczyna kwitnienie

Pozostałe to już starocie
glicynia wciąż kwitnie

pięknie wygląda Leycesteria, ma takie jasne listki 

ciągle powtarza kwitninie i długo kwitnie ksiaże Monaco

kwitną hibiskusy, ale nie wszystkie odmiany na raz 

w tym roku wyjątkowo nie narzekam na Wanilkę 

ta hortensja długo i intensywnie kwitnie 

i na koniec jeżyk który zignorował Bąbla .
A propos Bąbla , Terenia się stęskniła
musze zrobić kilka fotek a na razie powiem ,że dalej kochany, mądry, zabawny, rozpieszczony ....jak jemy śniadanie to ja skórki od chleba a on środki z masełkiem
Jak obiad, to ja mięsko z ziemniakami a on tylko mięsko itd o0czywiście to przysmaki, swoją karmę też ma i czasem je 
Dzisiaj pierwszy Indygowiec zaczyna kwitnienie

Pozostałe to już starocie
glicynia wciąż kwitnie
pięknie wygląda Leycesteria, ma takie jasne listki 
ciągle powtarza kwitninie i długo kwitnie ksiaże Monaco
kwitną hibiskusy, ale nie wszystkie odmiany na raz 

w tym roku wyjątkowo nie narzekam na Wanilkę 

ta hortensja długo i intensywnie kwitnie 

i na koniec jeżyk który zignorował Bąbla . A propos Bąbla , Terenia się stęskniła
Fajnie wygląda
Ale jakoś specjalnie piękny.. No nie jest
A, on ma mieć potem takie czarne nasionka? To poczekam z oceną 
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Koniec z zakupami, skąd ja to znam.
Pospacerowałam po Twoim cienistym Arboretum.
Indygowiec , czy on duży rośnie?;:215
Pokazuj, co jeszcze tam nakupiłaś.
Pospacerowałam po Twoim cienistym Arboretum.
Pokazuj, co jeszcze tam nakupiłaś.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- karolacha

Marysiu, Tulap pierwszy raz mam Indygowca i nic nie wiem o nim , tyle co przeczytałam , więc na razie trzymam w doniczce bo nie wiem jeszcze czy będzie ładny i czy warto dać mu centralne miejsce. Bo czasami coś kupię zachwycona, wsadzam w centrum uwagi a potem się okazuje ,że to wcale nie takie cudo i szkoda miejsca . Tym razem zaczekam , ma dużo pąków i ma długo kwitnąć.
Ja w tym roku wyjątkowo dużo kupiłam i sporo straciłam na wiosennych przymrozkach , same cenne okazy. Ale trudno. W kolejce do kwitnienia stai w pąkach Elszocja(Marzymięta), Krinodendron ( w opisie było-jeden z piękniejszych krzewów) ale do chowania na zimę . Mam też w pąkach 3 Bzy Południa (zwane tak z polska) Prusznik, który ma być ciemno niebieski a na razie pąki są różowe ,Lespedezy . Więcej chyba już nie zakwitnie nowości w tym roku. Tak wybierałam żeby było coś na drugą częsc lata, kiedy wiosenne przekwitną
Inne muszą sporo jeszcze podrosnać zeby zakwitły , pewnie kilka latek
Ale zrobiłam małą wysepkę traw itp . Pracuję w tym roku b. intensywnie, aż do przesady, zakładam ,że potem już dam spokój i tylko zostanie mi ich pielęgnacja i czasem coś małego, bo już nie ma miejsca a jeszcze sporo czeka w doniczkach na jesienne sadzenia
Ja w tym roku wyjątkowo dużo kupiłam i sporo straciłam na wiosennych przymrozkach , same cenne okazy. Ale trudno. W kolejce do kwitnienia stai w pąkach Elszocja(Marzymięta), Krinodendron ( w opisie było-jeden z piękniejszych krzewów) ale do chowania na zimę . Mam też w pąkach 3 Bzy Południa (zwane tak z polska) Prusznik, który ma być ciemno niebieski a na razie pąki są różowe ,Lespedezy . Więcej chyba już nie zakwitnie nowości w tym roku. Tak wybierałam żeby było coś na drugą częsc lata, kiedy wiosenne przekwitną
Ale zrobiłam małą wysepkę traw itp . Pracuję w tym roku b. intensywnie, aż do przesady, zakładam ,że potem już dam spokój i tylko zostanie mi ich pielęgnacja i czasem coś małego, bo już nie ma miejsca a jeszcze sporo czeka w doniczkach na jesienne sadzenia
- karolacha

Tulap mam nadzieję ,ze nie powiedziałeś tego w złą godzinę , że będę na dachach , w doniczkach itp bo Stasiu już się zastanawia czy mnie nie do psychiatry ? 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Karolciu ja też sobie obiecywałam co roku koniec z zakupami ale niestety nici z tego a psychiatra też lekarz i powiedz Stasiowi ,że czemu nie, jak tylko zajdzie taka potrzeba.. Myślę, że nawet on tu nie pomoże , bo z tej choroby nas się już nie da wyleczyć. Tak,że kupujmy ,sadźmy i cieszmy się ogrodem. Wanilka przepiękna.
Pozdrawiam niedzielnie.
A odzywała się Maja?
Pozdrawiam niedzielnie.
A odzywała się Maja?
- karolacha

Ewelino a gdzie ja Ciebie znajdę? zalożyłaś nowy wątek ?
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
No to faktycznie zaszalałaś.
Będzie co oglądać. Żeby tylko zima była w miarę łagodna. U mnie te piękności nie miałyby szans przetrwania.
Jaka wysoka jest Twoja Vaniilka??? Bo moja chyba mniejsza, więc może to nie ona. Chociaż ma dopiero 3 lata i mocno ją na wiosnę ciacham.
Jaka wysoka jest Twoja Vaniilka??? Bo moja chyba mniejsza, więc może to nie ona. Chociaż ma dopiero 3 lata i mocno ją na wiosnę ciacham.
Maria motyczką dziabnięta
- karolacha

Mario dla odróżnienia Marysi-Maski
ja mam Vanilkę na pniu. Sama ją tak wyprowadziłem. jak przycięłam i zaczęła rosnąć , wybrałam jeden silny pęd i go zostawiłam , usuwając inne i tak mam na pniu Vanilkę. Ale kupiłam drugą to poprowadzę normalnie 
A jeśli chodzi o roślinki to większosć z nowych nabytków na początku wezmę do garażu, bo wiosną zmarzły mi : deren, ośnieża, dawidia, drzewo jedwabne, styrakowiec...i większośc wprawdzie młode to kwitły , więc teraz potrzymam w domu trochę, może zmężnieją
A jeśli chodzi o roślinki to większosć z nowych nabytków na początku wezmę do garażu, bo wiosną zmarzły mi : deren, ośnieża, dawidia, drzewo jedwabne, styrakowiec...i większośc wprawdzie młode to kwitły , więc teraz potrzymam w domu trochę, może zmężnieją