Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, u mnie też tylko te zwykłe jeżówki, ale coś ciekawego im się przytrafiło i obok nich wysiało się mnóstwo nowych, a zakwitły jakieś mutanty cycuś... ;:109 Mimo wszystko cieszą oko, bo takie inne i zawsze mogę niezorientowanym nakłaść do głowy, że to taka odmiana. A co ;:112 ;:112
Dobrej ;:3 pogody życzę i coraz więcej wspaniałych kwiatów. ;:167
Nie przepracowuj się, dbaj o zdrowie. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu bardzo mnie cieszy ten kwiatek, bo to wspomnienie mojej młodości i właściwie końca wakacji bo w Beskidzie dziewięćsiły kwitły koniec sierpnia a nawet pierwsze dni września, ale patrzę na nie z rozrzewnieniem :D

Obrazek

Ewelinko dziękuję ! floksów jeszcze będzie trochę bo na razie kwitnie połowa :uszy Na więcej dalii tez mam nadzieję, chociaż część w ogóle nie wyszła z ziemi. Jeżówki mam z siewu i jak patrzę to każdy kwiatek jest inny. Liczę na krzyżówki, bo mogą być bardzo interesujące :lol: Dziękuję i życzę Ci dobrej nocy, a jutro udanego dnia ;:168

Karolino Ewa pokazała zdjęcia w drugim moim wątku i wklejam link do nich :wink:

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &start=980

Nie wiem czy floksy przeżywają renesans, bo ja je zbieram odkąd mam ogrody, ale na pewno teraz ukazuje się duzo nowych odmian. Miło mi że Ci się u mnie podoba, a floksów jeszcze kilka będzie :D

Iwonko przykre rzeczy piszesz! współczuję, ale i ja mam w pamięci takie lata kiedy lało się z nieba do uprzykrzenia ;:oj mam nadzieję, ze skarpa jest nienaruszona, bo to przecież naturalne kształtowanie terenu i przetrwało niejedną ulewę. Zatem życzę upragnionego słońca ;:3

Aniu nie wiem o którym floksie piszesz, ale wcześniej wspominałam że parę kupiłam w kapersach w Auch.. i na szczęście są zgodne ze zdjęciami :D Kilka mam z wymian i parę z najstarszej działki :D Ten który bardzo się spodobał czyli plamisty od Marty Koziorożec ;:215

Basiu wiem :D i bardzo je lubię, ale marzą mi się różniste krzyżówki to może dokupię i inne kolory :uszy

Lucynko u mnie też każdy kwiatuszek jest inny, każdy ma swoją urodę ;:167 pewnikiem mutanty ;:306
Dziękuję za życzenia pogodowe, które odwzajemniam i Tobie również życzę dużo zdrowia i codziennych radości ;:196

Zmobilizowałam się mimo sennego popołudnia skosiłam trawę, więc wszędzie widzę ładnie przystrzyżony dywanik! a i bardzo lubię ten zapach. Ja zadowolona i kury zadowolone :heja
Niebo co jakiś czas zmieniało swój wygląd

Obrazek

Obrazek

i takie kolorki w zachodzącym słońcu!
Obrazek

Dobrej nocy!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, fantastyczne zdjęcie chmurzastego nieba! ;:63 ;:63
Uwielbiam takie widoki. ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To ja o takich cudach, jak floks plamisty nie słyszałam ;:202 Też w Auch.....kupowałaś? Są piękne, mają takie ogromne kwiatostany ;:63
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Piękne są te ostatnie zdjęcia! ;:138 Wszystkie, co do jednego!
Dziewięćsił taki dekoracyjny, jak rozeta z gotyckiego kościoła. I jeszcze to fioletowe zabarwienie u nasady liści.
Na kolejnym zdjęciu - dramatyczne chmury, które bardzo lubię oglądać, potem złote pola - mnie też zawsze nasuwają myśli o nadchodzącej jesieni.
No i na ostatnim ten efekt koloru w tajemniczym ogrodzie. ;:167
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Cuda tutaj pokazujesz. :D
Goryczka bardzo ciekawa, jeszcze takiej nie widziałam :D Spokojnie u nas się nie trzymają te rośliny, nigdy mi nie pożyły długo. :lol:
Natomiast floks musi mi się bardzo podobać i to niestety w nieładny sposób :;230 Mało z nowych odmian budzi u mnie emocje, ale ten jest piękny.
Chyba taki sam pokazywała miła forumka w okularach.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Marysiu, ależ mi się podoba to zdjęcie z niebem i polem ;:167 Idealne na tapetę w komputerze, albo lepiej - na fototapetę na ścianę :D

Piękną masz kolekcję floksów, miło popatrzeć ;:173 Moje w tym roku jakies zaspane, dopiero ledwo co się rozwijają ;:131
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu przyszłam się przywitać .
Przez moją nie moc przegapiłam otwarcia nowych wątków .
Piękne zdjęcia .
Zdrówka Ci życzę ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj Maryś przepiękne zdjęcia. ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu cudne pysznogłówki, u mnie już po kwiatach a liście zaschły od mączniaka.Za to niebo niebieskie unas już dod dłuższego czasu szarobure ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu- mnogość odmian u Ciebie!
Cudny floks plamisty- choć pierwszy raz o takim słyszę!
Krajobrazy super!
No i kwiat dziewięćsiła ;:oj
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu i ja wreszcie dotarłam na Twój ogrodowy pokaz ;:215 Coraz bardziej podobają mi się zwłaszcza czerwone pysznogłówki ;:173 Dziewięćsił też przywołuje wspomnienia z gór... ależ to było dawno :oops:
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu skarpy na szczęście stoją, ale nasiąknięte jak gąbka, aż strach po nich chodzić, no i pomidorki odeszły w niebyt, zaraza je dopadła, w dwa dni zniszczyła wszystko ;:185 , ślicznie kwitnie dziewięćsił, miałam go ale krótko sie nim cieszyłam, chyba nie lubi gliny ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Cudne zdjęcia zmieniającego się nieba ;:333 . Moje floksy już zakwitły i więcej niestety nie będzie, będę podziwiała u Ciebie kolejne kolorki ;:215 . Masz sporo różnorakich roślin, które nadają teraz działce sporo koloru ;:108 . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie Moich Miłych Gości!

Nareszcie założyłam grządkę irysową. Jeszcze nie wszystkie irysy przesadziłam ale zlikwidowany nieudany zielnik, ziemia spulchniona glebozgryzarką i przykryta agrowłókniną na której ma zamiar poukładać miejscowe kamienie. Po żniwach jestem umówiona z naszym panem o wszelkich robót, że dostarczy mi traktorkiem kamienie wyorane z pola! część pójdzie na wędzarnio-grill, a reszta na irysówkę.

Lucynko dzisiaj też mam chmurki :D

Iwonko 1 nie ! nie kupowałam dostałam od mojej Kochanej Martusi ;:167

Dario dzięki za pochwały ;:168 codziennie zaglądam do dziewięćsiła ale na razie nie zmienia się. jakoś wydawało mi się że w górach kwiat nie rośnie na wysokiej łodyżce tylko położony jest blisko rozety.Na skalniaku rośnie na ok. 20 cm łodydze. Efekty takie jak na zdjęciu z tajemniczego ogrodu udaje mi się uzyskać w zachodzącym słońcu :D

Aguś u mnie też do tej pory goryczki nie chciały róść ale goryczki od Motyczki jakoś są :;230 jedna na skalniaku ale coś n ie kwitnie, a ta to świeży nabytek. Floksika dostaniesz ;:108 ale nie za darmo bo mnie się też spodobał Twój ...wiesz który!

Dominiko moje floksy też dopiero się rozkręcają, jedne poszły na całość inne nieśmiało zaczynają. Niebo tego lata jest niesamowicie fotogeniczne, mogłabym mu robić zdjęcia non stop! :D

Alu mam nadzieję że niemoc odeszła i teraz już będzie czerpać siły z ogrodu i FO!
Dziękuję i trzymaj się zdrowo ;:196

Misiu dziękuję ;:196

Julciu pewnie błękit wróci jak wrócisz do pracy ;:196 ...taki przewrotny los :wink:
Pysznogłówki u mnie dłużej a u Ciebie wszystko wcześniej kwitło, na szczęście mączniaka nie ma, dzisiaj widziałam na jednej mięcie. I tak jej prawie nie używam :D

Mariolko tyle kwiatów kwitnie, ale jak dzisiaj się zastanowiłam to niedługo zostaną tylko róże i chryzantemy, bo niestety dalie z siewu przepadły. Szkoda bo one właśnie wnosiły mnóstwo kolorów pod koniec lata aż do przymrozków :wink:

Ewciu oj ja też coś znowu mam zaległości z odwiedzinach, wieczorem jestem zmęczona a rano też jakoś zasypiam po odrobieniu obowiązków. Pysznogłówki warte są grzechu i jak chcesz to na wiosnę mogę coś ukopać :D

WC w dwóch kolorach!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krwiopijca!

Obrazek

różniste dzisiaj było niebo, ale to chyba najciekawszy jego wygląd!

Obrazek

dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”