Blueberry 
kwitnie standardowo, posadzone kilka lat temu Hortensje. Zaczynają kwitnąć zimowity, powtarzają kwitnienie róże. Ogród dalej zdobi. Fotografii z sezonu jest dużo, barak tylko czasu na wstawienie do wątku

Roczna wnusia nie daje siąść przy laptopie, wszędzie jej pełno
cyma2704 o Daliach zapomniałam, kilka karp zostało posadzonych w lecie...dopiero zawiązują pąki kwiatowe. Sadzonki kupione wiosną kwitną...odmiany nie zgadzają się z opakowaniem. Ale niech sobie rosną i kwitną, zawsze to jakaś odmiana w ogrodzie. Jedną Dalią jestem zachwycona...odmiana niska, kwiaty białe bardzo duże ok 15 cm. Dynie polecam

jeszcze rosną w warzywniku...z dwu torebek, urosło kilka różnych kształtów Dyniek

wyglądają bardzo ozdobnie...połączone z wrzosami powinny ciekawie wyglądać.
kropelka 
Mariolo, ogród się rozrósł...zrobił się niezły busz. Zaczynam obsypywać rabaty korą, brakuje miejsca na nowe rośliny.
Zaczynam kombinować gdzie posadzić Klony palmowe. Na razie rosną w doniczkach, na zimę pasuje posadzić je do gruntu. W pomieszczeniu nie chcę ich trzymać. Przetrwają zimę, albo nie...będzie widać na wiosnę.
Madziagos dziękuję

Biorę leki, dni jakoś mijają...dalej są skierowania na badania. Wizyty u specjalistów, trzeba dalej jakoś prosperować
Ogród trochę podupadł, pokazują się chwasty...trawnik rośnie w najlepsze. Ostatnio wieje, pada...nic nie można robić. Najgorzej wygląda duży skalniak, malutka koniczynka rośnie wszędzie. Kombinuję jak poprawić to miejsce, zmiana jest konieczna...miejsce wygląda brzydko
Aktualności z ogrodu...
CYCLAMEN HEDERIFOLIUM - NEAPOLITAŃSKI-dalej kwitnie.
Liriope muscari
Hortensja Swwet Summer
Hortensja Sundae Frais

Tytoń leśny
RÓŻA CONCERTO '94
Liliowiec 'Spacecoast Freaky Tiki' Hemerocallis
Hortensja dębolistna
Jeżyna bezkolcowa
Świecznica (pluskwica)