Już odpowiadam Margaret2014 Pierwszy to szczawik Oxalis depressa drugi to długo kwitnący bo od maja Pierwiosnek 'Francesca' Primula Na trzecim to ostróżka Plocczanka dziękuje DalisbeaTo sa lilie niestety nie znam nazw odmian Iwonko wysiewałam koło matecznej, młode dały rady ona jak zakwitnie to kaprysi, teraz ją nakryje jak nie zapomnę
A więc jak obiecałam kilka liliowców
kolejne następnym razem bo dużo ich tam sfotografowałam po kolei jak kwitły
Witaj Kasiu,w ogrodzie masz cudnie ,super się go ogląda bo tyle różności ,ale ja przyszłam na grzybki do Ciebie bo nic w moich lasach nie było,a u Ciebie takie świeżutkie,że chce się jeść ,szkoda że nie da się zwinąć z ekranu do siebie ,pozdrawiam
Podobnie jak Lucynka zaprosiłam liliowce do ogrodu w tym roku i większość pokazała już swoje kolorki... Twoje są pięknie, kolorowe czy któreś z nich pachną
Ale Ty masz roślin zawsze to u Ciebie podziwiam . Jak myślę o jakiejś roślinie tom jestem pewna ,że Ty masz Naprawdę cudnie. Masz taką roślinkę z kolorowymi listkami, nie wiedziałam ,że ona kwitnie mam ją od ub. r. i nie kwitła , to została paskudnie zaniedbana, zaraz polecę i zobaczę czy jeszcze żyje i będę reanimować I nie karzę Ci jej szukać i odpowiadać , zbyt dużo tego masz żeby sie dogrzebywać
Witajcie dziewczyny Martuś u nas tylko kurki ale coś ponoć się z innych grzybów zaczyna ja znalazłam czerwoniaka na razie Lucynko zapraszaj zapraszaj one są cudowne i tyle odmian że szok na wszystkie pola mi braknie ale ile mogę to upcham.Wysiewałam sporo i muszę szykować dla nich miejsce Ewo ponoć niektóre pachną, specjalnie nosa nie wciskam a wyczuć na spacerku ciężko bo sporo kwitnie pachnących lilii Karolinko czy mówisz o tułaczu/? czyli kameleon Dziękuje roślinki się starają że o nie dbam
Zdjęcia dedykuje dla Sławka -slanka-flora który odszedł wczoraj od Nas do ogrodów pana
Na zawsze w naszej pamięci
Kasiu liliowce masz juz większe kępy i dzięki temu ilość kwiatów kwitnących jednocześnie daje wspaniały efekt.
Warto wiosną zadbać o nie aby zawiązały na każdym pedzie dużo pąków bo pojedynczy kwiat żyje tylko 1 dzień. Przy opadach cierpią ... płatki nasiąknięte wodą tracą na uroku.
Musze poszukać odmian o pachnących kwiatach - mam 4 odmiany ... zdecydowanie za mało
Dziękuje dziewczyny za wpisy Pracy ogrom więc mało co bywam na forum
Jesienią będę częściej jak każdy
Liliowce uwielbiam i zbieram kolejne, nawet zakupione wiosną ślicznie zakwitły
Pięknie , kolorowo w Twoim ogrodzie, Kasiu!
Rudbekie już w pełni kwitnienia, nawet 'Cherokee Sunset', czyżby bliska jesień?
Moje rudbekie też już wszystkie kwitną jak szalone i jakoś tak mocno żółto i rdzawo zrobiło się na rabatach.
Witaj Kasiu..mamy pełnie upalnego lata... pięknie i kolorowo w Twoim pięknym ogrodzie..jak każdy teraz zapracowana jesteś..i wcale sie nie dziwię..mnie tez ostatnio na forum mało..ale przyjedzie czas to nadrobimy:)Pozdrawiam w te upalny dzień..