Kredens super, taki miała kiedyś moja babcia. Ale jak jej zabrakło. dziadek nie zabrał go ze sobą do innego mieszkania. A szkoda.
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi
-
Iwonka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi
Jakich ciekawych rzeczy można się u Ciebie dowiedzieć
Proziaki akurat znam, co prawda nigdy nie jadłam, ale nazwa nie jest mi obca. Natomiast kacapoły, kojarzą mi się zupełnie z czym innym
Te musiałam sobie wyguglować i już wiem, że kiedyś koleżanka przywiozła takie, nazywając je po prostu knedlami z serem. Bo ciasto chyba jest podobne, lub takie same?
Kredens super, taki miała kiedyś moja babcia. Ale jak jej zabrakło. dziadek nie zabrał go ze sobą do innego mieszkania. A szkoda.
Meble z duszą i przeszłością- o czym się już zapomina
Ale tu (u Ciebie) czuję się jak u babci
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Asiu,ależ zmienia się Twoje miejsce na ziemi ,już kwitną kwiaty ,letnia kuchnia z pięknym odnowionym kredensem ,wszystko żyje ,wszystko ma swoją duszę ,w takim otoczeniu można się relaksować i cieszyć sobą,pozdrawiam 
-
asikowo
- 100p

- Od: 10 kwie 2016, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, bardzo dobrze to ujęłaś:sypialnia wielkiego życia. W mieście życie można tylko przespać. To na wsi czuje się pełnię życia:)
Iwonka1, szkoda że kredens przepadł. A może jednak nie? Dowiadywałaś się? Kacapoły z twarogiem to pyszna rzecz:) Dam znać następnym razem gdy je zrobię. Zaproszę na degustację:)
alunia, cieszę się że wpadłaś. Z upływem lat coraz bardziej lubię stare rzeczy ale nie zawsze tak było. Oby tylko nie przerodziło się to w zbieractwo
koziorozec, bardzo dziękuję za miłe słowa. Relaks to wsi to najlepszy relaks:) Właśnie przeszła burza i mocno popadało to może grzybki w lesie będą? Życzę Ci miłego popołudnia!
Iwonka1, szkoda że kredens przepadł. A może jednak nie? Dowiadywałaś się? Kacapoły z twarogiem to pyszna rzecz:) Dam znać następnym razem gdy je zrobię. Zaproszę na degustację:)
alunia, cieszę się że wpadłaś. Z upływem lat coraz bardziej lubię stare rzeczy ale nie zawsze tak było. Oby tylko nie przerodziło się to w zbieractwo
koziorozec, bardzo dziękuję za miłe słowa. Relaks to wsi to najlepszy relaks:) Właśnie przeszła burza i mocno popadało to może grzybki w lesie będą? Życzę Ci miłego popołudnia!
Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi - zapraszam Asia.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu zgubiłam Cię ale widzę że Ty też rzadko zaglądasz, teraz nie dziwię się bo wakacje i wnukowi umilasz czas
Pisałaś że chętnie przyjedziesz więc jak zaglądasz to pomyśl, bo planuję spotkanie u mnie na połowę sierpnia. Serdecznie zapraszam
Pisałaś że chętnie przyjedziesz więc jak zaglądasz to pomyśl, bo planuję spotkanie u mnie na połowę sierpnia. Serdecznie zapraszam
-
asikowo
- 100p

Marysiu, bardzo dziękuję za zaproszenie:) Chętnie skorzystam:) Twój ogród i innych często odwiedzam za to faktycznie rzadko wpisuję się w swoim wątku - susza dotkliwie odczuwalna i nie mam za bardzo co pokazywać. Nawet w studni woda wysycha, z trawy nie zostało już nic. Podlewam jednak ile się da, zobaczymy w jakim stanie przetrwają roślinki. Biegnę podlewać! Miłej soboty:)
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Asiu witaj!
Przejrzałąm stronki twojego wątku, poczytałam.
sporo zmian i remontu juz robicie i fajnie.A jeszcze więcej was czeka.Jestem ciekawa jak ogród będzie się zmieniał.Dlatego będę podglądać i kibicować

Przejrzałąm stronki twojego wątku, poczytałam.
sporo zmian i remontu juz robicie i fajnie.A jeszcze więcej was czeka.Jestem ciekawa jak ogród będzie się zmieniał.Dlatego będę podglądać i kibicować
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Asiu, bo stare meble się idealnie wpasowują w taki dom, poza tym mają/tworzą klimat... 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Asiu i jak tam ... koniec wakacji w starym wiejskim domku 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Piękne miejsce na ziemi wynaleźliście, cisza, strumyk, lasek każdy chciałby mieć takie towarzystwo.
Kredens fajnie odnowiony, dziś powraca się do takich staroci, kiedyś się wyrzucało- szkoda.
Planuj rabatki wokół płotu, 30 arów do obsadzenia czeka. Przyjedziesz do mnie po sadzonki.
Asiu miło było Was poznać.
Kredens fajnie odnowiony, dziś powraca się do takich staroci, kiedyś się wyrzucało- szkoda.
Planuj rabatki wokół płotu, 30 arów do obsadzenia czeka. Przyjedziesz do mnie po sadzonki.
Asiu miło było Was poznać.
-
asikowo
- 100p

Aniu, remont kuchni i łazienki za nami. Zostaje wymiana dachu-dokładnie w odwrotnym kierunku prace powinny być wykonane - od góry do dołu ale u nas w życiu to tak wszystko na opak
Basiu, tak, kocham stare meble i ta choroba się niestety pogłębia. Czasem mówię do męża że musimy jakąś ścianę w domu postawić tak, aby mogła się zmieścić jakaś szafa:) a jakie rarytasy ma Marysia w domu....
Ewo, tak, niestety koniec wakacji. Ale za to organizacja w domu się poprawi:) im więcej obowiązków, tym lepiej ogarnianie wszystkiego mi wychodzi. Miłej niedzieli!
Basiu, tak, kocham stare meble i ta choroba się niestety pogłębia. Czasem mówię do męża że musimy jakąś ścianę w domu postawić tak, aby mogła się zmieścić jakaś szafa:) a jakie rarytasy ma Marysia w domu....
Ewo, tak, niestety koniec wakacji. Ale za to organizacja w domu się poprawi:) im więcej obowiązków, tym lepiej ogarnianie wszystkiego mi wychodzi. Miłej niedzieli!
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Asiu, to może ścianę trzeba powiększyć!
Milo Was było poznać!
Milo Was było poznać!
Pozdrawiam, Basia.
- Black Rose

- Od: 5 cze 2017, o 15:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miło obserwować takie zmiany.
I serdecznie gratuluję odnalezienia swojego miejsca na Ziemi
Pozdrawiam.
I serdecznie gratuluję odnalezienia swojego miejsca na Ziemi
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu tak rzadko bywamy w Twoim wątku, że musiałam sobie co nieco przypomnieć
Jakie tam rarytasy jak zaczniesz odwiedzać inne ogrodniczki to dopiero się napatrzysz i dopiero będziesz miała zgryz gdzie postawić ścianę albo ją rozwalić
Fajnie było Was poznać! Jesteście bardzo sympatyczną Rodzinką
Dziękuję 
-
asikowo
- 100p

Basiu, bardzo dobry pomysł. Gorzej będzie z namówieniem meża do realizacji
jak Twoje cudne różyczki po deszczu?
Black Rose, miło mi Cię widzieć w moim skromnym gospodarstwie! Jest to moje miejsce na ziemi-masz rację:) dzisiaj po południu tam jadę, zobaczę czy wszystko odżyło po deszczu.
Marysiu, dziękuję za komplementy. Widziałam jakie cudo kukurydziane kupiłaś. Masz oko do wyłapywania pięknych rzeczy:) miłego dnia:)
Black Rose, miło mi Cię widzieć w moim skromnym gospodarstwie! Jest to moje miejsce na ziemi-masz rację:) dzisiaj po południu tam jadę, zobaczę czy wszystko odżyło po deszczu.
Marysiu, dziękuję za komplementy. Widziałam jakie cudo kukurydziane kupiłaś. Masz oko do wyłapywania pięknych rzeczy:) miłego dnia:)