Tulapowisko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tulapowisko

Post »

Wnioskiem walnąłeś ekstremalnym ;:306 , że zanim dotarłam do końca to mi początek się zapomniał. :;230
Ale naturalne ogrody teraz w modzie, więc nie odbiegasz od reguły.
Niestety fotki się nie otwarły, chyba za duże obciążenie sieci było.
Dzisiaj otwiera tylko połowę. ;:222
Wrzuć sobie na luz i pohasaj po lesie, może grzyby już jakieś rosną.
Teraz odpoczynek a potem nauka, wiesz że od nadmiaru często głowa boli. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

No ale to "chamstwo róż" jest trochę jakby zastanawiające ;:131
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ przemyślenia Mateusz. Rozumiem, że wewnętrzny niepokój lekko zaczyna się odzywać. Niedługo nowe wyzwania, z którymi sobie super poradzisz. Mgła była i u mnie kilka dni temu, dziwne to było. Za bramą świata nie było widać. Jak w horrorze.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak się kończy allegrowanie za domowymi kwiatkami.. Niejaka pani Izabela ma takie piękności, cudowności i przystępne ceny, że za 11 kwiatków mam koszyk za 360zł ;:138 Chyba lepiej wyszedłem na innej stronie, gdzie między innymi była pachira za 40 :;230
No nic.. Ale jak ona ma hibiskusa delta dawn x moorea constantino oraz schizopetalus, lipkę pokojową variegata, strzałkowca variegata, whitfeldie, durante geisha girl, thunbergerię grandiflora, crossandry.. No mi na nich wszystkich serce stanęło!!
No nic, trzeba żyć. Lista chciejstw, które mają szansę na życie u mnie i są dostępne w miarę chyba w jednym sklepie:
Dawalia
pokrzywiec
anturium x andraeanum
gardenia
hibiskus
iksora
strzałkowiec
pachystachys

Odpiszę jutro, bo po tym oglądaniu to padłem, a napisać muszę :;230
A teraz sprawa do Was: Kto ma na zbyciu pawonię? Kilka osób o niej na FO pisała, ale to było w i przed rokiem 2016 ;:224 A ja się kompletnie w niej bujam od kilku lat, a ona prosta w uprawie, to ja chcę ją miłością namiętną..

Dobra, odpowiedzi niżej: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p5888447
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Zaszalałeś ;:oj
Przeliczają na róże ( ;:306 :;230 )byłby za te pieniądze ze 20 krzaków :)
Pomieścisz wszystkie na parapecie ?
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chłopie, mam w pokoju ławę szerszą od parapetu, która będzie stać pod oknem, zamierzam sobie skombinować kwietnik i półki, i mieć też drzewka, coby na podłodze stały ;:183 ;:183 ;:183
W sumie róże najkorzystniej wyjdą. Za takie pieniądze to minimalna cena koszyka cebulowych (ja tam od niechcenia 700zł przekraczam :;230 ), byliny jakiejś już by były, a inne krzaki konkretne jakoś ciężko za takie pieniądze kupić. Także racje masz, lepiej róże ;:306 Też w domu urośnie :lol:
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Dobry wieczór,
dopiero trafiłam na Twój wątek (jestem na FO od niedawna), oglądam/czytam od pierwszej strony, dotarłam mniej więcej do połowy.
Wrażenia: fenomenalne zdjęcia! Niektóre widoki zapierają dech. Oszronione brzozy - bajkowe.

Pozdrawiam i z przyjemnością wracam do dalszej lektury.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko weź pod uwagę, że rośliny muszą mieć dużo słonecznego światła jednak. Szyba i tak sporo zabiera, a jak je jeszcze odsuniesz od okna, to może im się nie spodobać ;:131
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różo, witaj! :wit Miałem przeczucie, że prędzej czy później i do mnie zawędrujesz :lol:
Jakbyś mogła imię podać, lub w opisie umieścić, łatwiej się wtedy pisze :D
Zawsze mi się głupio robi, jak ktoś moje zdjęcia chwali ;:131 Dla mnie znaczna większość jest mocno poniżej poziomu, jaki chciałbym otrzymywać :oops: Ale! Ważne, że się podoba! Miło mi, mam nadzieję, że reszta wątku także nasyci Twoje oczy ;:333
Lucy, a ciii ;:224 Wybieram takie w miarę do półcienia ;:131 I raczej jedno okno będzie często otwarte. Zobaczymy! Mam nadzieję, że to nie skończy się klęską urodzaju ;:131 Ale dzięki za uwagę, bo jeszcze bym się zapędził w światłoluby ;:224
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odpisuję!!
Aniu, to tylko dlatego, że ten pierwszy i jedyny kwiat był co najwyżej półpełny. Było widać cały środek. Następne kwiaty powinny być pełniejsze, to nie będę jęczeć :lol:
Lucy, też racja ;:108 Seba lubi panoramy, mi zawsze coś nie pasuje-a to chmurka, a to gałąź zbytnio za las wychodzi ;:306
Nie będę rozwijać tematu tęsknoty, bo co piszę, to się nie zgadza, ale rację masz, że takie coś z fotografii emanuje ;:333
Ja tam się uczyć lubię, jak jest pogoda odpowiednia, nie ma nic innego do roboty, to coś mnie interesuje i nie jest pod przymusem-czyli zawsze wtedy, kiedy się nie da ;:306
Chamstwo róż to jest takie, że jak ma być pnąca, to zamiast rosnąć-kwitnie. Jak ma pięknie kwitnąć, to pąki wytworzy, ale potem coś jest nie tak i wychodzi byle co i jeszcze się jej rozmiar zmniejszy :lol: Lichtkongin Lucia taka niby pnąca, to już Kardynałek by się lepiej nadawał, on zresztą jest każdym typem róży, parkowym i okrywowym w jednym ;:224 Na Novalisa czekam jak głupi, to ten nie raczył nawet ładnie przyrosnąć.. I takie tam ;:224
Seba, jakie spotkanie? Po gimnazjum? Mieli dzień po zakończeniu, była wódka i piwo. Dziękuję ;:108 Nie zżyłem się z nimi, mam dwie bliższe koleżanki i tyle mi wystarcza. Kolegi nie będę mieć, dopóki nie będzie rozgarnięty. Mógłbyś bliżej mieszkać :lol:
Ogórków jest tyle co roku, ja sieję, tata podlewa, mama pieli, zrywa kisi i potem jedzą wszyscy :lol:
Tak, to są maliny z wiosennego sadzenia. Uwielbiam je :tan
Joanno, dziękuję ślicznie ;:196 Zachwycać się okolicą, nie mam ogrodu, byś mogła to robić w nim ;:306
Grażynko, wedle mojego motta, że prawda jest prosta ;:170
Fotki jeszcze zdążą się otworzyć, a jak nie to będą nowe :wink:
Hasać to owszem, po lesie. Łąk mam dość na boso! Trzcina fajna jest w obuwiu i z daleka, już się pięć minut jej kawałka z nogi nawyciągałem. Plus łąki dziwnie wpływają na mój stan mentalny, wprowadzają w melancholię, zadumę i niezadowolenie. W lesie z rozdziawioną paszczą chodzę lub takim trybie zen ;:131
Małgosiu, no może jest niepokój, ale bardziej o to, na co wydać mam te pieniążki ;:oj Z nową szkoła denerwuje i straszy mnie jedno-ile ludzi będzie w autobusie.. Trzy lata rowerkiem, a teraz w takim tłoku, ojoj, to będzie najgorsze.. Mgła mogła u nas być na pełnię. Ale ładnie było ;:215
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Nie, chodzi mi spotkanie z nowymi osobami - z nowej klasy :)
U mnie takie było, chyba nawet u każdego takie jest.
Znajomi z gimnazjum chcą zrobić teraz ognisko, ciekawe co z tego wyjdzie.
Wszyscy już prawie pełnoletni, ale będzie się działo ;:306

Siać to błahostka, ale plewić... oj niet. Nienawidzę tego robić ;:145
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aa! No to zobaczy się. Jak nadszedł dzień, w którym listy miały być klas wywieszone, to oczywiście byliśmy przed tym, i tylko wiem, że z koleżanką jedną z tych dwóch dalej na pewno będę. A byłem ciekaw, czy któraś z dziewczyn z innej szkoły, co się na dwóch konkursach widzieliśmy, też będzie chodzić, i nie wiem ;:224
Na takie spendy to trochę strach chodzić :lol: Ale ty społeczny jesteś, napiszesz mi potem, jak było :wink:
Plewienie jest łatwe! Przy okazji możesz odkryć kwiaty, o których zapomniałeś, zaprzyjaźnić się z robakami, poznać nowe chwasty i niektóre zostawić oraz dużo roślin przypadkowo przesadzić lub ukrócić w celu zagęszczenia ;:215 U mnie tyle co kłopotliwa w pieleniu jest rogownica, reszta ma korzenie palowe, to siup i wychodzą ;:333 Siać to morderstwo, potem to przepikuj, podlewaj, pilnuj i posadź... W końcowym etapie płaczę już, jaki byłem głupi, że posiałem :;230
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Doczytałam (ha, 3 nad ranem prawie), teraz jestem na bieżąco.
Dalsze strony mnie nie zawiodły ;:333
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Podziwiam piękne róze, lilie.
Petunie czy surfinie ? ładne i jak widzę masz ich sporo kolorków.Fajnie.
Tak z plewiłem to jest bardzo różnie,Można rośliny inne zobaczyć ale i zapominane, posiane wyplewić.Ja tak czasami mam. ;:7
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem, że w tym wątku hosty nie mają tajemnic - powiedzcie, proszę, czy jest sens je jeszcze sadzić teraz, czy lepiej jakiś inny termin? Jaki - jesień, czy wiosna?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”