Lisko dobre hi hi ja jak mieszkałam wcześniej w bloku , to miałam taką sąsiadkę co przychodziła i kilka razy w ciągu dnia. Ktoś puka ...otwieram drzwi i słyszę ... Jolu jak robisz kiszone ogórki ? ..... za 20 min znów pukanie.... otwieram patrzę znów sąsiadka i słyszę....Jolu jak robisz krupnik bo zapomniałam .O pożyczaniu już nie wspomnęliska pisze:W życiu ! Jej jaki teraz mam spokój... sąsiadka nie przychodzi co chwila... nie muszę gadac z nikim ... i mogę się zachwycac moimi roślinkami hihihihibishop pisze:Izo, chyba nie zamienilabyś zmartwień domowo-ogrodowych znów na blok![]()
yyyy co to są big bagi????
Powolna metamorfoza - 2008 cz.1
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja notabene tez Jola była gorsza... jak przyszła to potrafiła gadać bez przerwy ... a ja stałam i modliłam się, żeby sobie poszła... porafiła tak w nieskończoność... brrr... nic nei mówiłam, bo jej mąż pił i bił i to ja dzwoniłam na policję i pogotowie i ja biegałam go uspokoić..do tego ma 4 dzieci w tym jedno niepełnosprawne... pomagałam jak mogłam... a ona biedaczka chciała się odwdzięczyć i tak przychodziła na pogaduszki ... nigdzie więcej nei chodziła... to chciała sobie pogadać ... teraz dzwoni do mnie a że nei pracuje to nie ma kasy więc się ogranicza ... a ja lubię spokój....ostatnio coraz częściej wyłaczam komórkę wieczorem...jollla500 pisze:Lisko dobre hi hi ja jak mieszkałam wcześniej w bloku , to miałam taką sąsiadkę co przychodziła i kilka razy w ciągu dnia. Ktoś puka ...otwieram drzwi i słyszę ... Jolu jak robisz kiszone ogórki ? ..... za 20 min znów pukanie.... otwieram patrzę znów sąsiadka i słyszę....Jolu jak robisz krupnik bo zapomniałam .O pożyczaniu już nie wspomnęliska pisze:W życiu ! Jej jaki teraz mam spokój... sąsiadka nie przychodzi co chwila... nie muszę gadac z nikim ... i mogę się zachwycac moimi roślinkami hihihihibishop pisze:Izo, chyba nie zamienilabyś zmartwień domowo-ogrodowych znów na blok![]()
sory Krzysiu, że u Ciebie... rozpędziłam się...
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Krzysiu nie możesz po prostu gdzieś usypać na górkę a potem jak porzeba to ją rozplantujesz 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krzysiu, widziałeś ?
Może Joli podwórko Cię natchnie ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 511#588511
a tu, już tylko praktyka na pagórki
Może Joli podwórko Cię natchnie ?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 511#588511
a tu, już tylko praktyka na pagórki
- maakita

- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu, a teraz masz to samo w swoim wątku lub na pwjollla500 pisze:Lisko dobre hi hi ja jak mieszkałam wcześniej w bloku , to miałam taką sąsiadkę co przychodziła i kilka razy w ciągu dnia. Ktoś puka ...otwieram drzwi i słyszę ... Jolu jak robisz kiszone ogórki ? ..... za 20 min znów pukanie.... otwieram patrzę znów sąsiadka i słyszę....Jolu jak robisz krupnik bo zapomniałam .O pożyczaniu już nie wspomnęliska pisze:W życiu ! Jej jaki teraz mam spokój... sąsiadka nie przychodzi co chwila... nie muszę gadac z nikim ... i mogę się zachwycac moimi roślinkami hihihihibishop pisze:Izo, chyba nie zamienilabyś zmartwień domowo-ogrodowych znów na blok![]()
Sorry Krzysiu.
A dlaczego nie chcesz tej gleby "przechowywać" na "kupach" w pobliżu miejsc docelowych? A na wiosnę sukcesywnie rozplanowywać.
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Toxyczni znajomi faktycznie potrafią dać się we znaki. Z jednej strony krew zalewa, a z drugiej szkoda nieszczęśliwych ludzi
A asertywnośc to jedna z trudniejszych sztuk
A forum jest idealnym rozwiązaniem. Można mieć gości omijając jednocześnie wszystkie uciążliwości gościny
Ziemię na razie trzymam na kupce, i jak to kupka, ma swoje ograniczenia: jest szersza niż wyższa. Ziemię z wiosennego oddarniania też trzymałem na kupce, później była jak znalazł do leśniej rabaty. Tą też wykorzystam, ale później. Nie chce usypywać kupek na ogrodzie, bo jeszcze nie wiem, gdzie będą potrzebne i kiedy. Więc pomyslałem o tych bagach, w Danii widziałem tak przetrzymywany torf lub podłoże do pieczarek.
Magdo, na tak małej działce praktycznie wszędzie jest "w pobliżu miejsc docelowych"
A bruk Jolanty śliczny, i ma to do siebie, że z czasem będzie jeszcze zyskiwał na urodzie
A forum jest idealnym rozwiązaniem. Można mieć gości omijając jednocześnie wszystkie uciążliwości gościny
Ziemię na razie trzymam na kupce, i jak to kupka, ma swoje ograniczenia: jest szersza niż wyższa. Ziemię z wiosennego oddarniania też trzymałem na kupce, później była jak znalazł do leśniej rabaty. Tą też wykorzystam, ale później. Nie chce usypywać kupek na ogrodzie, bo jeszcze nie wiem, gdzie będą potrzebne i kiedy. Więc pomyslałem o tych bagach, w Danii widziałem tak przetrzymywany torf lub podłoże do pieczarek.
Magdo, na tak małej działce praktycznie wszędzie jest "w pobliżu miejsc docelowych"
A bruk Jolanty śliczny, i ma to do siebie, że z czasem będzie jeszcze zyskiwał na urodzie
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
DziękujęPriam pisze:Śliczne zdjęcia i piękny ogródAż miło się tutaj zagląda. Fajne jest też to, ze można wiele się u Ciebie dowiedzieć. Pozdrawiam cieplutko i obiecuję tutaj wracać
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- ZosiaM

- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
Krzysiu wpadłam ci życzyć dobrej nocki 
Pozdrawiam i zapraszam do siebie