Pierwsze dzwoneczki.

Rojnik na skalniaczku.

Kalie pokazują pąki.
 Już wiem, że wyrosły dwie białe i jedna czarna/fioletowa.
 Już wiem, że wyrosły dwie białe i jedna czarna/fioletowa.

A ja nie latam od piątej rano i nie podlewam.
 A ja nie latam od piątej rano i nie podlewam.   Wszyscy szczęśliwi.
  Wszyscy szczęśliwi.

(u mnie też kalie właśnie zaczynają kwitnąć dopiero)
 (u mnie też kalie właśnie zaczynają kwitnąć dopiero)
Pamiętasz? Druga strona wątkuPelidea pisze:Zaraz azalie zakwitną z irgą do spółki, to będzie kolorowo. I wrzośce chcę tam nasadzić, bo pasują mi jako kwaśnoluby.
Róże mam, dwie pnące i było kilka różnych innych, ale miały za mało światła. Kiepsko kwitły, wyciągały się badyle na półtora metra, a na końcu jeden kwiatek marny... Teraz na wiosnę wykopałam, rozdałam. Zostawiłam sobie tylko te pnące i jedną okrywową, która zmieściła mi się w słonecznym miejscu. Chyba się przyjęła, bo już puszcza zielone. Ale poza tym, to ja za różami nie przepadam. Magnolie, różaneczniki i azalie, a do tego klony palmowe - to moja miłość.

Ale ze smakiem te róże dobrałaś
 Ale ze smakiem te róże dobrałaś   Zawciągi bardzo ładnie wyglądają, jak porastają duże połacie łąk, są bezobsługowe
 Zawciągi bardzo ładnie wyglądają, jak porastają duże połacie łąk, są bezobsługowe  

Kamienie strasznie lubię. Nie dość, że zajmują miejsce chwastom, to jeszcze doskonale dopełniają kompozycje.
 Kamienie strasznie lubię. Nie dość, że zajmują miejsce chwastom, to jeszcze doskonale dopełniają kompozycje. 

Sama się sobie nadziwić nie mogę. Ale jaka jestem zadowolona!
  Sama się sobie nadziwić nie mogę. Ale jaka jestem zadowolona!   

Ale są cudowne! Miałem kupione w zeszłym roku w standardowej doniczce, teraz się rozsiały i rozrosły w średnicę z 20cm ponad
 Ale są cudowne! Miałem kupione w zeszłym roku w standardowej doniczce, teraz się rozsiały i rozrosły w średnicę z 20cm ponad   

Pewnie jakieś jeszcze dokupię w przyszłym roku.
 Pewnie jakieś jeszcze dokupię w przyszłym roku. Czekam jeszcze na białe i czarne pełne, bo na razie torebki nasienne są zielone i zamknięte.
 Czekam jeszcze na białe i czarne pełne, bo na razie torebki nasienne są zielone i zamknięte.