Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelino..bardzo ładny ogólny widoczek, takie najbardziej lubię. ;:215 To na nich widać ogrom pracy jaki w swój przepiękny raj włożyłaś. Raj duży a będzie jeszcze większy...podziwiam. ;:180 Jest w nim pewnie wszystko, od pięknych różyczek po lilie, liliowce a i jeżówki. Te ostatnie odmianowe coś mi giną. :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewelinko jeżeli będzie chętna to zbiorę nasiona i wysiejesz werbenę hastatę, bo widzę że wysiewasz różne kwiatki :D
Mam a właściwie miałam 3 kolory więc nawet mogę zebrać kolorami i wyślę, a Ty posiejesz albo na miejsce stałe albo wiosną posadzisz sadzonki. Słoneczko za chmurami i ochłodziło się :wink: Remont spiżarni w sam raz przed rozpoczęciem sezonu przetworowego, więc powodzenia w pracach ;:168
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina, jak pięknie, jak kolorowo u Ciebie! Róze nieustannie mnie zachwycają. A wiesz, ta żółta o którą pytasz, gdzieś dziś u kogoś przewinęłam mi się przed oczami. Ktoś pisał, ze to skrzyżowanie Grahama Thomasa z czymś tam... gdzie to było? Poszperam, może znajdę u kogo ten wpis był!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ewelinko, nie wszystko da sie w zyciu przewidzieć, a myślę, że Twoje Dziewczynki i tak sa przeszczęśliwe z przestrzeni, którą im zapewniliście ;:108

Rabaty są super zaplanowane,wciąż nie moge wyjść z podziwu, serio, nie sa przeładowane, ale sa zapełnione. Jak mi pokwitły teraz róze rosliny, to wszystko na siebie włazi :evil: Będę się musiała niektórych pozbyć :roll:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko masz niesamowita różnorodność roślinek! ;:167 Bardzo lubię zaglądać do Twojego ogrodu! ;:170
Tam w tle, widać taką trawą, wysoką i smukłą, czy to jednoroczna? Ekspansywna jest?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aha, już mam, to w wątku Ani- Pulpa wspomina o róży Moulinex, jako krzyżówce Grahama Thomasa z czymś tam...
ale jak sie tak wpatruję, to chyba jednak inaczej wyglądają :?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Cóż można powiedzieć....Ewelina piękny ogród,a rabata przy domu ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Arabian Night ;:oj Jak na razie jest cudna. Bardzo wyrazista w kolorze. I tyle lilii już kwitnie, ja jeszcze czekam. Ale czekanie sobie uprzyjemniam spoglądając na Twój cudny ogród. A jeszcze jak przybędzie Ci terenu, to dopiero nas zaskoczysz ;:63 Róże, dalie, lilie, ostróżki, a przecież to jeszcze nie wszystko. A wszystko kwitnie i raduje oczy ;:108
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ewelinko ;:196 ,
Pięknie masz już w ogrodzie. ;:oj
Założyłaś sporo ogromnych rabat i są takie napakowane pięknie dobranymi roślinami. ;:138 ;:138 ;:138
W takim buszu można zapomnieć o chwastach, bo one mają wtedy trudniej się przebić. :lol:
Wiem coś o tym. :uszy
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ewelinko, ja jak zwykle musiałam nadrobić, ale z kolei więcej zdjęć obejrzałam a to też ma swoje dobre strony ;:108
W oko wpadła mi lilia Lancon ;:215 Może pamiętasz gdzie ją kupiłaś? Jest zjawiskowa!
Widzę, że nie tylko u mnie ciągle pada. Powiem szczerze, że mam dość już deszczu. Nie tak sobie wyobrażałam początek lipca... ;:222
Ciekawa jestem co chcesz pozmieniać na tych rabatach, bo o poszerzaniu już czytałam? Zmienisz jakieś nasadzenia? Czy będzie całkowita rewolucja?
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Ewelinka jestem zachwycona Twoimi kolorowymi rabatami, to jest to co lubię - wszystko, pomieszane kolory i kwiaty, które razem tworzą coś niezwykłego:). Róże, ostróżki, hortensje, lilie, No raj ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Ewelinko, ja jeden raz siałam lobelię i część wysadziłam na obrzeże rabaty. ;:108 Wyobraź sobie, że teraz co rok w tamtym miejscu wychodzą sieweczki tej roślinki. :tan Z tym że bardzo późno, np. w tym roku dopiero się pokazały.
Takie samosiewki są zdrowsze i silniejsze, ;:333 potrafią nawet wśród wyższych od siebie rozpychać się łokciami. ;:303
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Liliowce już dają czadu. Pięknie wszystko wygląda ;:215
Masz może zdjęcie całkiem rozwiniętej Lavender Ice? Moja nn kolorek ma bardzo podobny...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Nie było mnie chwilkę bo kompletnie nie miałam czasu a wieczorem padałam jak mucha. Mieliśmy ostatnio sporo roboty i jeszcze takie urzędowe sprawy musiałam załatwiać. Ostatnio mojego eMa pobolewała stopa a właściwie paluch wielki no ale niby nic poważnego się nie stało. Wczoraj rano wstał i nie mógł na tej stopie stawać ;:222 . Pojechaliśmy na pogotowie i zrobili mu prześwietlenie. Okazało się, że ma złamane jakieś kosteczki palucha u stopy. Założyli Mu szynę i musi chodzić przez kilka tygodni o kulach ;:223 . To się urlop udał ;:223 . No trudno, jakoś przetrwamy to . Remont spiżarki na razie stoi w miejscu ale trudno, siła wyższa. Ja krótkie przeszkolenie w ścieraniu gładzi mam to sama trochę zrobię. Potem tylko pomaluję a jak trzeba będzie to i panele sama położę ;:306 . Przecież to tylko 7 metrów kwadratowych, co to dla mnie ;:306 . W ogródku rozkwitają kolejne lilie , liliowce ;:333 . Dzisiaj planuję wykosić trawę bo znowu skubana urosła. Dziewczyny w przedszkolu jeszcze do końca tego tygodnia więc mam ostatnie chwile swobody.

The Fairy daje popis.
Obrazek

Mary Rose.
Obrazek

Aniu róża pod zdjęciem Swany to popularna The Fairy, fajna okrywowa różyczka . Polecam bo kwitnie obficie, nie przymarza i ogólnie jest bardzo ładna. Bardzo dziękuję za pochwały moich roślin ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Moniko dziękuję ;:196 .

PS.
Obrazek

Obrazek

Zuza dzięki ;:196 . Na powiększenie mojego małego raju już zacieram rączki :lol: . To już coraz bliżej . U mnie jeżówki odmianowe są od zeszłego roku i wszystkie przezimowały ;:108 . Mam nadzieję, że tak będzie co roku.

Obrazek

Lavender Ice.
Obrazek

Marysiu na razie dziękuję za wszelkie nasionka ;:196 . Nie mam już za bardzo miejsca i cierpliwie czekam. Jak tylko powiększę włości i zacznę tam robić rabaty to na pewno przydadzą się wszelkiej maści siewki, nasionka i będę zbierała po ludziach ;:131 . Pogoda teraz fajna bo jest trochę chłodniej. Co prawda są wakacje i pewnie każdy narzeka ale mi taka pogoda odpowiada ;:224 . Remont spiżarni z przyczyn od nas niezależnych chwilowo stoi w miejscu. Dzisiaj damy sobie spokój a jutro będziemy działać dalej o ile noga eMa pozwoli. Stwierdził, że gładź może ścierać na siedząco :;230 . Dziękuję i pozdrawiam .

Old Port.
Obrazek

Lilia nn.
Obrazek

Mariolu dziękuję , że zechciałaś pomóc mi w identyfikacji tej żółtej róży. Szkoda, że to jednak nie ta róża o której myślałaś. No nic, na ten moment może być nadal nn . Za wszelkie pochwały pod adresem moich rabat bardzo dziękuję ;:196 .

Obrazek

Ta lilijka też nn i chyba coś trochę się zmutowała .
Obrazek

Aniu- Ann_85 dokładnie tak, nie jesteśmy w stanie przewidzieć wszystkiego a szkoda ;:131 . Bardzo mi miło czytać tyle komplementów, dzięki ;:168 . U mnie tez miejscami rośliny na siebie włażą ale jesienią planuję przeróbki . W ogródku stale coś się zmienia ;:108 .

Hanna i nieśmiało Gipsy Queen.
Obrazek

Ballerina i Hanna.
Obrazek

CDN
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Basiu ta trawka to trzcinnik ostrokwiatowy Karl Foerster . Bardzo fajna trawka, szybko zaczyna wegetację, szybko zakwita i długo zdobi ;:108 . Nie jest ekspansywna, rośnie w kępie tak jak i miskanty ;:333 .

Obrazek

Stephanie Baronin zu Guttenberg.
Obrazek

Dorotko dziękuję za dobre słowo ;:196 .

Gemma.
Obrazek

Lilia nn.
Obrazek

Iwonko dalia rzeczywiście cudna i czekam z niecierpliwością na kolejne. Mam ich kilkanaście karp ale kilka się powtarza. Większość to nn więc będziemy identyfikować :wink: . Bardzo dziękuję za pochwały ;:196 . Na sąsiednią działkę czekam z niecierpliwością, to już lada moment ;:65 .

Begonia z komarzycą.
Obrazek

Liliowiec nn.
Obrazek

Krysiu na pewno za jakiś czas będzie mega busz ;:306 . Na razie tylko miejscami nie muszę plewić ;:224 . W pozostałych miejscach jakoś trzeba sobie radzić. Dziękuję i wzajemnie miłego dnia :wit .

Abraham Darby.
Obrazek

Leonardo da Vinci.
Obrazek

Dorotko nie pamiętam niestety gdzie kupowałam tą lilię ale jest dość popularna i powinnaś dostać ją przez internet. Deszcz jest potrzebny więc nie narzekam poza tym nie pada całymi godzinami :wink: . U mnie ostatnio troszkę się ochłodziło więc można odsapnąć ;:224 . Ja wiem, że marna pogoda jak na lipiec ale mi chwilowo odpowiada ;:173 . Mam nadzieję, że druga połowa lipca będzie bardziej letnia. Dorotko planuję poszerzyć łuk jednej rabaty bo zrobiłam go zbyt kanciasto . Co do zmian to kilka metrów kwadratowych jest do całkowitej zmiany. Rosną tam żółte i czerwone róże i ogólnie panuje tam taka kolorystyka. Nie podoba mi się to w ogóle i chcę wszystko zmienić. Posadzę tam róże i byliny. Jeszcze konkretnego planu nie mam ale na pewno będzie to kolorystyk bliższa mojemu sercu czyli róż, biel, fiolet i może odrobina moreli dla przełamania ;:108 . Zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;:306 .

Obrazek

Obrazek

Karolino dzięki za komplementy ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Lucynko ja też zauważyłam, że siewki są silniejsze ;:333 . W zeszłym roku wysiałam ostróżki jednoroczne i były takie w sumie niskie. W tym roku wysiały się same i te siewki są zdecydowanie wyższe i ładniejsze . Z tymi łokciami masz zupełną rację ;:108 . Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Małgosiu-clem zdjęcie Lavender Ice zamieściłam wyżej ;:108 . Liliowce rzeczywiście ładnie kwitną ale to młode kępy i na razie czekam aż urosną . Myślę, że za dwa lata będą już fajne.

Kurfurstin Sophie.
Obrazek

Jeżówka White Double Delight.
Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”