wdepnęłam do Ciebie przypadkiem ,tak z ciekawości i jestem zachwycona .
  wdepnęłam do Ciebie przypadkiem ,tak z ciekawości i jestem zachwycona .Tulipanowiec-drzewo widziałam ,ale kwiatu nigdy ,śliczne są ,i czarna petunia- cudowna .
Wiśnia -też po raz pierwszy widzę -bardzo i Ciebie ciekawie

U mnie borówka ugina się od ciężaru owoców.
 U mnie borówka ugina się od ciężaru owoców. 

Tulipanowiec w czasie kwitnienia wygląda cudnie. Trzeba się naczekać, (u mnie zakwitł dopiero po 15 latach od posadzenia) ale jest tego warty.
 Tulipanowiec w czasie kwitnienia wygląda cudnie. Trzeba się naczekać, (u mnie zakwitł dopiero po 15 latach od posadzenia) ale jest tego warty. 

Zamierzam mu znów pomóc, przetrzebić nieco bluszcz w jego okolicy. Kolor jego kwiatów jest po prostu fantastyczny.
 Zamierzam mu znów pomóc, przetrzebić nieco bluszcz w jego okolicy. Kolor jego kwiatów jest po prostu fantastyczny. Jak na razie również nie narzekam, co roku mają dużo owoców. W tym nieco mniej, bo jesienią mocno odmładzałam krzewy. Ale i tak się najemy.
 Jak na razie również nie narzekam, co roku mają dużo owoców. W tym nieco mniej, bo jesienią mocno odmładzałam krzewy. Ale i tak się najemy. 
 Mam doskonały parawan.
 Mam doskonały parawan.  Co prawda cięcie go jest dla mnie problematyczne, bo mam uczulenie (nawet jak się poubieram po same uszy, to zawsze gdzieś podrażni mi skórę). Ale trudno. Trzeba go tylko osłaniać na zimę, bo jest na "przelocie" wiatrów i przemarza bez ochrony. Myślę, że Twój płot obrośnie o wiele szybciej. Mój ma przyrosty zdecydowanie powyżej metra długości/rok.
 Co prawda cięcie go jest dla mnie problematyczne, bo mam uczulenie (nawet jak się poubieram po same uszy, to zawsze gdzieś podrażni mi skórę). Ale trudno. Trzeba go tylko osłaniać na zimę, bo jest na "przelocie" wiatrów i przemarza bez ochrony. Myślę, że Twój płot obrośnie o wiele szybciej. Mój ma przyrosty zdecydowanie powyżej metra długości/rok.  Dostałam taką fajną plecioną doniczkę, przecież nie mogła stać pusta.
  Dostałam taką fajną plecioną doniczkę, przecież nie mogła stać pusta.  Każdy pretekst do kupienia roślinek jest pożądany, prawda?
  Każdy pretekst do kupienia roślinek jest pożądany, prawda?   

Posadziłam ją kilka lat temu, ale strasznie ogołociła się od dołu (od samego początku źle ją poprowadziłam...). W tym roku stwierdziłam, że dość. Skróciłam ją 15 cm nad ziemią, pięknie powybijała, mam nadzieję, że teraz już uda mi się lepiej nią zaopiekować.
  Posadziłam ją kilka lat temu, ale strasznie ogołociła się od dołu (od samego początku źle ją poprowadziłam...). W tym roku stwierdziłam, że dość. Skróciłam ją 15 cm nad ziemią, pięknie powybijała, mam nadzieję, że teraz już uda mi się lepiej nią zaopiekować.

O każdej porze dnia wyglądają urokliwie. Tuż przed zachodem słońca światło nadaje im tego aksamitnego wyglądu z nutą fioletu.
 O każdej porze dnia wyglądają urokliwie. Tuż przed zachodem słońca światło nadaje im tego aksamitnego wyglądu z nutą fioletu.

No i pełne właśnie
 No i pełne właśnie   

Dostałaś plecioną doniczkę, już jest piękna kompozycja, klatka zaczyna pięknie zarastać , klonik na skalniaku robi wrażenie.
 Dostałaś plecioną doniczkę, już jest piękna kompozycja, klatka zaczyna pięknie zarastać , klonik na skalniaku robi wrażenie.   . Różyczki także bardzo ładnie się spisują. Ja do zeszłego roku nie miałam ani jednej pnącej, obecnie mam kilka. Głowa mnie już boli jak pomyślę o podporach dla nich..na razie są małe.
. Różyczki także bardzo ładnie się spisują. Ja do zeszłego roku nie miałam ani jednej pnącej, obecnie mam kilka. Głowa mnie już boli jak pomyślę o podporach dla nich..na razie są małe.  

Ja mam trzy pnące, ale na szczęście podpory mają zrobione.
 Ja mam trzy pnące, ale na szczęście podpory mają zrobione. 
 Z tego co czytałam (sama nie próbowałam) wiciokrzew nie ukorzenia się tak łatwo. Ale się da.
 Z tego co czytałam (sama nie próbowałam) wiciokrzew nie ukorzenia się tak łatwo. Ale się da. Na skalniaku lada dzień powinny zakwitnąć dzwonki!
 Na skalniaku lada dzień powinny zakwitnąć dzwonki!  Jak widzę ilość pąków, to zapowiada się dużo kwiatków, mimo, że sadzonki były niewielkie.
 Jak widzę ilość pąków, to zapowiada się dużo kwiatków, mimo, że sadzonki były niewielkie. 
 Ale co najważniejsze, nic nie uschło po tych upałach.
  Ale co najważniejsze, nic nie uschło po tych upałach.

Ładnie odbiła też od dołu, mam nadzieję, że w miarę odbuduję ją po tym pogromie...
 Ładnie odbiła też od dołu, mam nadzieję, że w miarę odbuduję ją po tym pogromie...

Nie zwracajcie proszę uwagi na derenie w tle, bo ostrzygłam je niemal na zero, żeby zmieścić róże. Ale dadzą radę, odrosną. Chcę je cofnąć w stronę żywopłotu, aby stworzyły tło dla tych kwitnących dam.
  Nie zwracajcie proszę uwagi na derenie w tle, bo ostrzygłam je niemal na zero, żeby zmieścić róże. Ale dadzą radę, odrosną. Chcę je cofnąć w stronę żywopłotu, aby stworzyły tło dla tych kwitnących dam.

, mam taką jedną białą kupioną jako nie wiadomo co to i wsadzona na razie  obok czerwonej.
  , mam taką jedną białą kupioną jako nie wiadomo co to i wsadzona na razie  obok czerwonej.   . Specjalnie mi to nie przeszkadza kolorystycznie, takie już ze mnie bezguście
 . Specjalnie mi to nie przeszkadza kolorystycznie, takie już ze mnie bezguście   jednak kusi nowy obelisk aby ją przesadzić i to już.
  jednak kusi nowy obelisk aby ją przesadzić i to już.   Czy wytrzymam do wiosny bo ja z tych
 Czy wytrzymam do wiosny bo ja z tych   .Twoja  Heidi Klum śliczna, ten kolorek.
 .Twoja  Heidi Klum śliczna, ten kolorek.  

I nijak mi nie pasuje, że jest coś takiego jak "odpowiedni termin na coś-tam". Ale cóż zrobić. Heidi ma wspaniały kolor, muszę ją jeszcze popołudniową porą sfotografować, żeby wyszedł ten cudny fiolet.
 I nijak mi nie pasuje, że jest coś takiego jak "odpowiedni termin na coś-tam". Ale cóż zrobić. Heidi ma wspaniały kolor, muszę ją jeszcze popołudniową porą sfotografować, żeby wyszedł ten cudny fiolet.