(drugą część można zobaczyć tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=99311 )
Ogród swój zakładam już od ponad 13 lat, nie jest łatwo, bo ziemia nie jest sprzyjająca - gliniasta, kamienista, trudna.
Chwasty się panoszą, ale zaczynam już z nimi żyć, tłumaczę sobie to tym, ze tylko na pustyni nic...

Od ubiegłego roku poszłam mocno w róże, wcześniej miałam kilka krzaków, ale było mi mało... zakochałam się w nich i nimi chcę rozpocząć ten wątek.

Zapraszam serdecznie!
Różę Jalitah posadziłam jesienią 2016, trzy krzaki. :167

Pashmina, również posadzona jesienią 2016, pokazuje swoje pierwsze kwiaty...

Biedermeier

Heandel

Eden Rose

Wygląda prześmiesznie przy wielgachnej pergoli, ale doświadczona historią z Rosarium postawiłam ją już teraz. Zacznij się zastanawiać na czym oprzesz Rosarium , moja jest naprawdę szeroka, nie wyobrażam sobie jej bez pergoli, bo pędy muszą gdzieś być podwiązane i poprzeplatane. Powiem Ci, że nie ma osoby, która by nie zwróciła u mnie uwagi na kwitnące Rosarium, taka jest urodziwa!
  Wygląda prześmiesznie przy wielgachnej pergoli, ale doświadczona historią z Rosarium postawiłam ją już teraz. Zacznij się zastanawiać na czym oprzesz Rosarium , moja jest naprawdę szeroka, nie wyobrażam sobie jej bez pergoli, bo pędy muszą gdzieś być podwiązane i poprzeplatane. Powiem Ci, że nie ma osoby, która by nie zwróciła u mnie uwagi na kwitnące Rosarium, taka jest urodziwa! szukam raczej niskich róż, ładnie rozkładających sie na boki. Basiu czy Laguna powtarza w miarę dobrze  kwitnienie
 szukam raczej niskich róż, ładnie rozkładających sie na boki. Basiu czy Laguna powtarza w miarę dobrze  kwitnienie  

Jestem rozanielona
  Jestem rozanielona