Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Basiu, jak dobrze, że do Ciebie zajrzałam, bo pokazałaś żmijowiec. Posiałam w tym roku mieszkankę niebieską od Legutko i tam własnie jest żmijowiec, a nie wiedziałam co to :wink:
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Basiu masz cudną Auguste Luise ;:167 u mnie właśnie rozkwitła róża która miała być Raphsody in blue ;:oj kwiatem Augusty, cudna to różyczka, tylko, że kolorystycznie na tej rabatce mi nie pasuje, muszę jesienią przesadzić. Pozdrawiam :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super masz ten wiciokrzew ;:oj Czy to jest pomorski Graham Thomas?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu masz piękną kolekcję różyczek ... jak się wszystkie rozkręcą to będzie festiwal kolorów i zapachów ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Basiu :wit . Zdaje się, że wykraczesz mi kiedyś ten żółty ;:306 . Taki Graham Thomas ma bardzo ładny odcień żółtego ;:108 . Trzeba jedynie dobrze skomponować go z innymi roślinami ;:108 .Wiosną chcę kupić kilka molerowo/pomarańczowych róż i to na pewno doda trochę ciepła na rabaty ;:108 . Nie można żyć samym różem ;:306 . Żeby nie było to ja na co dzień nie chodzę ubrana jak landrynka :;230 , tylko w ogródku lubię takie kolorki ;:224 . ten moment też mam dwie żółte róże ale jedna kwiatu nie podoba mi się wcale a druga jak zakwitnie to ocenię ;:306 . Chippendale piękna ;:138 . W ogóle masz już sporo róż, różyczka stała się epidemią jak widać :lol: .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cinco w realu ma ładny kolor widziałam ja u koleżanki i też zastanawiałam się dlaczego jej nie zamówiłam, lecz na fotkach kolor był jakiś nie bardzo.Widzę ,ze ona obficie kwitnie.Żmijowca też przywlokłam z pola i widzę ,że żyje w doniczce.Fruczaki też je uwielbiają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cudny wiciokrzew, Basiu! ;:333 Domyślam się, że roztacza przy domu swój słodki aromat. ;:215
O Twoich różyczkach już pisałam, a tu nowe odkrycia i co jedna to piękniejsza. ;:63 ;:63
Niech kwitną i cieszą oczy. ;:215
Dobrej pogody życzę i zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu..bardzo ładny masz wiciokrzew. ;:333 Co do żółtych różyczek, u mnie na bogato, od wyboru do koloru, w tym żółte ;:306 . Obecnie zakwitła u mnie Pastella, nawet nie wiedziałam że ją mam. ;:oj .Córka chciała ją wyrzucić a ja wzięłam jako NN, właśnie znalazła się karteczka z napisem od niej. Szkoda że to nie pnąca co by pasowała do Eden Rose, takiej mi właśnie brakuje. :;230 , Pozdrawiam. ;:128
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Basiu kochana, ale pięknie kwitną Ci róże! A wiciokrzew zjawiskowy! Ja jednego wyrzuciłam, a drugi puszcza długie, cienkie pojedyncze pędy. Może powinnam go przycinać, i to króciutko?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, dziękuję ;:196 Cinco de Mayo to naprawdę fajna róża, zdrowa, długo kwitnie, warta żeby ją mieć w ogrodzie. ;:333
Mój wiciokrzew pachnie, ale jak jest cieplutko i słonecznie, na szczęście nie widzę na nim mszyc, ale ogólnie w tym roku to z nimi pogrom... ;:219

Iwonko dziękuję ;:196 szukałam pomysłu co z tym skalniakiem zrobić, bo mój kwitł tylko wczesną wiosną, a potem nudny trochę, a w dodatku robiony był tak bez ładu i składu, poprzerastał chwastami, bo kamienie położone na ziemi... teraz go ogarnęłam w części, zakorowałam, dałam agro... jeszcze muszę zrobić drugą część, ale to wiosną, bo teraz to tylko granatem musiałabym to ruszyć.

Elu, naprawdę ciekawa róża.

Andrzejku, polecam Cinco, warto ;:333

Amanita ja kupiłam nasionka żmijowca solo, też była ciekawa co tam z tego wyrośnie i nawet fajnie wygląda ;:215

Krysiu, Augusta piękna, myślę, zadowolona z pomyłki. Ja mam taką jedną pomyłkę, muszę przesadzić czerwona różę, która rośnie wśród różowych ;:306

April, ten wiciokrzew to japoński, chyba Halliana

Ewuniu ;:168 oj taaaak... czerwiec to piękny miesiąc ;:167

Ewelinko,
coś czuję że i żółta się trafi... ;:215 np Graham Thomas... urodna róża. Ja też uwielbiam różowe różyczki, ale w ciuchach to niekoniecznie ;:306 No chyba, że na plażę.

Jadziu
, właśnie Cinco na zdjęciach inaczej te kolorki się prezentują, no wiadomo aparat, monitor zmienia barwy. Obficie
i non stop kwitnie, zdrowa, fajny pokrój ma... Warto ją mieć. ;:215

Lucynko, pachnie, pachnie... szczególnie jak jest ciepło i słonecznie

Zuziu, pastella wspaniale się prezentuje, to naprawdę piękna róża ja ją mam u siebie właśnie w pobliżu Eden Rose.
Wiesz co, może do Edenu ładnie by wyglądała Heandel (Heandel, to jest jej matka, albo ojciec :wink: ) ?

Mariolka dziękuję Kochana. ;:196 Ja swojego ciut przycinałam, ale nie krótko tak o 1/3 a jak pędy były zbyt dlugie i nie czas było na cięcie, to zawijałam je.

Poszłam jak burza z tym wątkiem... Kochani,
więc czas na trzecią część moich ogrodowych potyczek, na którą zapraszam tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=102067

Jednocześnie proszę moderatora o zamknięcie tego wątku :)
Dziękuję ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Basiu, cudowne masz różyczki, Cinco de Mayo ma super kolorek , czy on rośnie wysoki :?: szukam raczej niskich róż, ładnie rozkładających sie na boki. Basiu czy Laguna powtarza w miarę dobrze kwitnienie :?:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

apus pisze: Rosarium U.
Obrazek
Basieńko - z uśmiechem spojrzałam na Twoje Rosarium, u mnie podobnej wielkości jest Super Dorothy. :;230 Wygląda prześmiesznie przy wielgachnej pergoli, ale doświadczona historią z Rosarium postawiłam ją już teraz. Zacznij się zastanawiać na czym oprzesz Rosarium , moja jest naprawdę szeroka, nie wyobrażam sobie jej bez pergoli, bo pędy muszą gdzieś być podwiązane i poprzeplatane. Powiem Ci, że nie ma osoby, która by nie zwróciła u mnie uwagi na kwitnące Rosarium, taka jest urodziwa!
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu, Wandziu odpowiem Wam juz w nowym wątku :)

Zapraszam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p5877229 ;:333

Moderatora proszę o zamknięcie ;:168
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”