Kolorowo i radośnie jest od Twoich cudownych róż  i pewnie przepełnia go moc różnych zapachów, kwitnąca lipa to dopiero zapach
   Kolorowo i radośnie jest od Twoich cudownych róż  i pewnie przepełnia go moc różnych zapachów, kwitnąca lipa to dopiero zapach    

. Drzewostan w Twoim ogrodzie i okolicy jest niesamowity
 . Drzewostan w Twoim ogrodzie i okolicy jest niesamowity   . Jaśminowca faktycznie mocno potraktowałaś sekatorem ale pewnie odbuduje się
 . Jaśminowca faktycznie mocno potraktowałaś sekatorem ale pewnie odbuduje się   . Ja tego roku mocno wycięłam lilaka koło balkonu bo wielki się zrobił. Powoli wypuszcza młode
 . Ja tego roku mocno wycięłam lilaka koło balkonu bo wielki się zrobił. Powoli wypuszcza młode   . Róże wspaniale Ci kwitną i masz ich całe mnóstwo
 . Róże wspaniale Ci kwitną i masz ich całe mnóstwo   . Kolejna miłość czyli hosty to świetny wybór. To bardzo wdzięczne byliny
 . Kolejna miłość czyli hosty to świetny wybór. To bardzo wdzięczne byliny   . Masz sporo półcienia więc będą się u Ciebie świetnie czuły
 . Masz sporo półcienia więc będą się u Ciebie świetnie czuły   . Pozdrawiam i udanego dnia życzę
 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę   .
 .Izo, jak nazywa się ta róża? Bardzo mi się podobaIzabelaS pisze:[

Wydaje mi się, że jest za blisko domu jednak, on ciągle rośnie przecież, a jeśli uderzy w niego piorun? Ściana domu pod nim jest ten non stop obrośnięta mchem, bo słońce tam nie dochodzi, trochę żałuję, że go nie wycięliśmy jak był mały jeszcze. Na szczęscie dębów u nas pod dostatkiem
 Wydaje mi się, że jest za blisko domu jednak, on ciągle rośnie przecież, a jeśli uderzy w niego piorun? Ściana domu pod nim jest ten non stop obrośnięta mchem, bo słońce tam nie dochodzi, trochę żałuję, że go nie wycięliśmy jak był mały jeszcze. Na szczęscie dębów u nas pod dostatkiem 

Podobają mi się tego typu parterowe (dworkowe) zabudowy. Osobiście mieszkam w nieco młodszym bo 60 letnim domku, ale ma tę samą zaletę w zimie ciepło w lecie chłodno
 Podobają mi się tego typu parterowe (dworkowe) zabudowy. Osobiście mieszkam w nieco młodszym bo 60 letnim domku, ale ma tę samą zaletę w zimie ciepło w lecie chłodno   Drzewostan super ... nie wycinaj
 Drzewostan super ... nie wycinaj   , a krzewom kwitnącym przydaje się cięcie odmładzające
, a krzewom kwitnącym przydaje się cięcie odmładzające   Sama w jesieni tak potraktowałam starego lilaka ( po przesadzeniu ) i ładnie się odbudowuje
  Sama w jesieni tak potraktowałam starego lilaka ( po przesadzeniu ) i ładnie się odbudowuje  

. Ostróżki uwielbiam, chociaż się łamią i trzeba podpierać. Stare domy, jak piszesz, są ciepłe zimą, a chłodne latem. To fakt, mój ma ponad 50 lat i pewnie też był budowany inaczej. Żadnych styropianów w nim nie ma
 . Ostróżki uwielbiam, chociaż się łamią i trzeba podpierać. Stare domy, jak piszesz, są ciepłe zimą, a chłodne latem. To fakt, mój ma ponad 50 lat i pewnie też był budowany inaczej. Żadnych styropianów w nim nie ma  . Cóż, to już inny świat i wszystko się zmienia
 . Cóż, to już inny świat i wszystko się zmienia  .
 . .
 .

Chwal się różami, chwal bo masz czym
  Chwal się różami, chwal bo masz czym   . Na poprzedniej stronie Dominika pytała o białą różę. Wydaje mi się, że to jest Schnewittchen czyli krzaczasta forma Iceberg Climbinga
 . Na poprzedniej stronie Dominika pytała o białą różę. Wydaje mi się, że to jest Schnewittchen czyli krzaczasta forma Iceberg Climbinga   . Też ją mam w jednej i drugiej formie. Kwiat się zgadza, kolor liści także. Pozostałe róże cudne, zwłaszcza Mary Anne
 . Też ją mam w jednej i drugiej formie. Kwiat się zgadza, kolor liści także. Pozostałe róże cudne, zwłaszcza Mary Anne   . Ta ostatnia nn też urzekająca
 . Ta ostatnia nn też urzekająca   . Oj masz sporo różanych królewien
 . Oj masz sporo różanych królewien   . Wspaniale Ci rosną
 . Wspaniale Ci rosną   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .