Bukszpany Lemonki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Bukszpany Lemonki

Post »

Anetko, jak miło Cię widzieć :) Dobrze, że wrócisz na forum :). Byłam kiedyś na Mainau. Cudownie było ;:3 Baw się dobrze i napaś oczy widokami :)

Marlenko, dziękuję :) Ja też myślę o oddaniu komuś piwonii. Ale najpierw muszę całą działkę zagospodarować a z tym ciężko :lol: Szkoda, że piwonie Ci nie zakwitły tak jak chciałaś.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Izo :wit . Może i zdjęcia nieaktualne ale piękne ;:108 . Portreciki pierwsza klasa ;:138 .Przyłączam się do zdania Oli i Ani, piwonie są cudne ale zbyt krótko kwitną. Na Twoim miejscu zrezygnowałabym w przyszłości z połowy na poczet innych roślin ;:108 . No ale zrobisz jak uważasz :wink: . Pomyśl o różach ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko dziękuję za uznanie :) Na piwonie mam pomysł taki jak opisałaś. Tylko najpierw zajmę się tym co jeszcze nie jest wcale ruszone. Może za rok lub dwa część piwonii oddam komuś.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudna ta piwonia w niezapominajkowym oceanie.
Ale dziewczyny mają rację, dużo piwonii wygląda świetnie podczas kwitnienia, ale później to już jakby mniej. Ja mam jedną i mi wystarczy. Trochę się nią pozachwycam, ale potem trudno mi ją okiełznać i zaczyna mnie denerwować aż do następnego roku.
Na ich miejsce polecam Iza hortensje.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

A ja tam dziewczyny wolę piwonie , uwielbiam ten zapach do tego stopnia że znoszę ich wygląd po przekwitnięciu. No chyba że jest ich dużo jednakowych , ale i te można upchnąć pod płotem , gdzie nie będą przeszkadzały. ;:304
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, ja już widzę, że mnie będą denerwowały piwonie w takiej ilości w jakiej mam. Hortensje to dobry pomysł bo kwitną dłużej i też są ładne :) Ja nie wiedząc jak postępować, poprzycinałam swoje hortensje niemal do ziemi i teraz są maleńkie :? Z kwitnienie chyba nici.

Iwciu, to ja jak będę likwidować swoje piwonie to chętnie Ci prześlę karpy jeśli będziesz chciała :)
Z zapachem masz rację - pięknie pachną :)
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Iza, ja swoje hortensje też przycięłam nisko, odmiany mam bukietowe, więc cięcie nie powinno im zaszkodzić.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenko, problem w tym, że ja nie wiem jakie odmiany mam :lol:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

A to dobre ;:112
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pozdrawiam serdecznie Izuś i pięknej słonecznej niedzieli na działeczce ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Iza, wczoraj ostatecznie podjełam decyzję, jesienią żegnam się z piwoniamii. Już szukam róż w ich miejsce :;230
Awatar użytkownika
Skoanna
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 28 sty 2016, o 19:41
Kontakt:

Post »

Koleżanka urlopuje? A nie urlopuje tylko remontuje ;:172 właśnie wyśledziłam ten wątek w innym wątku ;:306 Ja właśnie wróciłam z urlopiku i nadrabiam zaległości ;) wszelkie. I tak postanowiłam przypomnieć się, że pamiętam o Tobie i zaglądam, choć mało piszę ;:170 A propos róż zupełnym przypadkiem kupiłam sobie książkę "Najpiękniejsze gatunki róż na każdą rabatę". Wszystko pięknie opisane i posegregowane wg kilku kluczy: pnące, krzaczaste, wielkokwiatowe, okrywowe. I wg. kolorów. 480 odmian róż ;:oj Na dokładkę opisane najlepsze rośliny towarzyszące. Nic tylko róże teraz zakupić i posadzić między pomidorami ;:306
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:306 świetny pomysł. ;:215
Żartuję oczywiście, chociaż pewnego roku tak właśnie u mnie było z braku miejsca.
Remont u mnie też nie kończący się w czasie, okropność......stale żyć w tym bałaganie........trzymaj się kobieto, mam nadzieję że wieczność nam w remoncie nie grozi i w końcu kiedyś będzie jego koniec.
Czy u Ciebie też tak sucho, u mnie makabra, rękę można w szczeliny w ziemi włożyć.
Serdeczności. ;:168 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, fajnie, że się pokazujesz :) No i mam nadzieję, że urlop udany był. Jak tam u Ciebie na zalesiu i na tarasie? Zaraz sprawdzę w Twoim wątku tarasowym :) Kasiążka o różach to dobry pomysł. Może powinnam pomyśleć o czymś takim bo internet tylko coraz większą wirówkę mi w mózgu robi :lol:
A róże pomiędzy pomidorami to czemu nie. Ja tam jestem za tym żeby było różnorodnie ;:306

Grażynko, mój remont powoli się kończy, mieliśmy masę problemów z meblarzami. Montują meble już miesiąc bo ciągle coś nie tak przywożą. Koszmar jakiś z nimi ;:219 Ekipa od remontu jeszcze jutro się pojawi do drobmych rzeczy i powinno tu już być ok. Za to sprzątania i ukladania wszystkiego mnóstwo. Wiadomo. Dać radę trzeba i tyle. Dziecko wraca moje dziś więc trochę zwolnię z tym sprzątaniem i układanie bo dziecko trochę mnie zaabsorbuje.

Ziemia u mnie podlana bo dość często pada. Za to działka trochę odłogiem leży bo nie mam czasu za bardzo na nią i wkurzam się, że nie potrafię zaprojektować rabat tak jak bym sobie ogród wyobrażala. Myslałam, że będzie mi łatwiej. No i jeszcze jedno - spotkała mnie dość niemiła rzecz ze strony działkowców w naszym ROD. Przyznam, że mnie to zniechęciło choć staram się podejść do tego na zasadzie "mam to gdzieś i robię swoje tak jak mi odpowiada bo nikomu krzywdy nie robię".
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Izuś , nie przejmuj się innymi działkowcami , dopóki nie robisz nic niezgodnego z regulaminem . Na każdym RODzie znajdą się tacy , którym nie dogodzi. Prawdę mówiąc ciekawa jestem co oni takiego wymyślili.
To dobrze że remont już się kończy, teraz będzie więcej czasu na działkowanie ;:136
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”