Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Ależ masz wypucowane róże Basiu! Dzwonki też mi się podobają. Te kupne też kiedyś miałem, ale one są chyba dwuletnie, pozbieraj siew w razie co.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, Louise Odier kwitnie u Ciebie zjawiskowo ;:oj Moja w tym roku jakoś mnie nie powaliła ilością kwiatów ;:222
A te wielgachne dzwonki mają śliczny kolor. Sama jestem ciekawa co to za odmiana?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu, proszę, wstaw u siebie albo u mnie zdjęcia dziwaczka na jakim go teraz masz etapie, poszukam wśród swoich. ;:306
W tylu miejscach go wysiałam, w celowo przeróżnych, że musiał się gdzieś przecież przyjąć. ;:172
Różyczki cudne. ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu, ależ niesamowita jest Twoja Colette ;:215 Ma tylko 2 lata? ;:oj Niesamowite! Czemu ja jeszcze jej nie mam? ;:14
Lo chyba też się u Ciebie podoba ;:333 Aphrodite to jedna z moich ulubionych róż ;:167 Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam jej kwiaty, nie mogłam oczu oderwać i co chwilę goniłam na rabatę, żeby znowu popatrzeć :;230
Cudnie ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dzisiaj zaliczyłam wczesny poranek z pazurkiem w ręku - akcja chwast. Wyplewiłam dwa wiadra i na jutro zostawiam resztę. Deszcze im bardzo posłużyły, bo takie dorodne :roll:
A teraz mam akcję u córki ;:222 Biedactwo chyba po mamie odziedziczyło migrenę.... ;:222
Głowa ją boli, wymiotuje.... ;:185 A teraz zasnęła...

Mariola, dziękuję ;:196

Ewuniu
, lubię ten stan wybierania... ;:215 a potem jak już jest w ogrodzie, to czeka się na ten pierwszy kwiat :wink:

Iwonko, zgadzam się w 1000% ;:215 ;:196

Mati, dziękuję, ;:196 Dobrze, że mi podpowiedziałeś o tych dzwonkach, bo pomyślałam, ze one bylinowe. Na pewno zbiorę nasionka ile się da, bo mnie zachwycają, chciałabym je mieć na stałe.

Dorotko, ja też jestem pod wrażeniem LO, ale widzę, że im dzisiejszy upał nie służy i już ciut omdlałe kwiaty są.
Dzwonki rewelacyjne! ;:333 Sama jestem ciekawa co to za odmiana, niestety nie zapamiętałam ;:224

Beatko,
jutro zrobię poranny obchód z aparatem i zapodam zdjęcia dziwaczka. Ogólnie to liście ma takie liście sporawe, a w ogóle, to wschodzą nie równo. Pierwsze wzeszły samosiejki, dopiero teraz widzę, że te siane przeze mnie wychodzą.

Elwi, tak, tak... Colette 2 latka ma, czyli taki dzieciaczek z niej ;:333 dorodny dzieciaczek.W ubiegłym roku zakwitła może trzema kwiatami, a potem budowała krzak i utyła (poszła na boki). W tym roku to liczę, że w górę ją wyciągnie... ;:167
Aphrodite mnie też zachwyca! Ona jest taka... taka... szlachetna! ;:167

Poletko goździkowe zaczyna kwitnąć... trochę kolorki zmiksowane, myślałam, że wszystko będzie pochodne różu... No cóż, ogród ma być kolorowy! ;:333
Obrazek

Elmshorn zaczyna kwitnąć
Obrazek

A Crocus taki apetyczny....
Obrazek

A to nie wiem... ;:131
Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu goździków nie mam, ale lubię je oglądać u innych... może kiedyś się skuszę ;:173 , a Crocus ma śliczny taki pastelowy kolorek ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Basiu, masz rację, że najbardziej z wody deszczowej korzystają chwasty. ;:108 Rosną nieproszone, a dorodne. ;:224 ;:224
Twoje różyczki cudnie zdobią ogród. ;:63 ;:63
Moje serce podbiła ta budyniowa pt. "Crocus". ;:215 Cudna jest! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

To co nie wiesz Basiu jest bardzo ładne! Może jak rożyczka rozwinie kwiat łatwiej będzie odszukać jej imię? Kiedyś w ogrodzie mojej babci rosły goździki jakie pokazujesz, już o nich zapomniałam, a Twoje zdjęcia przniosły mnie w czasy dzieciństwa. Ja powoli rezygnuję z innych kwiatów, zostały mi jeszcze m.in. nagietki - te też przypominają mi ogrody z lat dzieciństwa. Patrzę na Twoją Haendel, urocza - moja przesadzona w ubiegłym roku wygląda okrutnie, Miała tylko jeden mały(!) kwiatek, który szybciutko przekwitł. M. marudzi i chyba pokażę mu Twoje zdjęcie, żeby przekonać go, że nie warto od razu pozbywać się jej.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Basiu a to to nie wiem, to przypadkiem nie Pastella? Moja ma identyczne pąki. ;:333
Crocus Rose jest obłędną różą. Mogłabym jej nasadzić pół ogródka. ;:224 Jest ona w ścisłej czołówce moich ulubienic. ;:167
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Basiu, różyczki masz cudne, te słodkie kolorki a maczek kalifornijski ładne , tak sie zastanawiam dlaczego od jakiegoś czasu
ja ich nie sieje a one są takie słodkie. Niby padało a ja już wczoraj, ganiałam po ogrodzie z konewką . ;:65 ;:19
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Świetny ten mocno czerwony goździk brodaty. U mnie wszelkie pochodne różów, które z czasem bledną aż prawi do bieli...
Zdrówka dla Ciebie i córy!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewuniu ewarost , ja lubię takie stare kwiaty, dlatego kupiłam wiosną sadzonki goździków, mam nadzieję, że mi się rozsieje... A co ciekawe on posadzony u mnie w miejscu, w którym mąż wyrównywał trawnik przy siatce, ale nie chciało mi się trawy wysiać, więc... ;:306 Ile można trawy? ;:215

A to taka NN... chyba Violette Parfumee
Obrazek

Lucynko, chwasty to rosną w oczach, dzisiaj nie będę plewić, chociaż aż prosi się, bo zapowiada się potężny upał, już rano było 17 stopni. No może gdzieś w cieniu ogarnę...
Crocus bajka... ;:167
Tak mały u mnie jeszcze, ale i tak ślicznot...

Obrazek

Ewuniu ewka36jj u mnie sporo miejsca, więc zapraszam pewne kwiaty... miałam malwy, ale musiałam je eksmitować w kącik, rosły w dosyć reprezentacyjnym miejscu, a dopada ich rdza i paskudnie to wygląda, dół trzeba przysłonić.
Nagietki mam, ale mało, bo też troszkę usunęłam, dopiero może w przyszłym roku je dosieję.
Nie wyzbywaj się Heandel, ona może ogarnie się, kwiaty jej są cudowne, szczególnie w pączku a potem w początkowej fazie rozkwitu, jak przekwita to... to tak jak każda róża... I zmienna jest np zdjęcie z dzisiaj:
Heandel dla Twojego męża:

Obrazek

Aniu, dokładnie Pastella... zrobiłam jej zdjęcie a potem zapomniałam ;:306
Moja Crocus Rose posadzona wiosną, ale naprawdę piękna jest! ;:167

Eden Rose zaczyna ;:167

Obrazek

Wandziu, maczek raz posiałam... ;:306 A teraz to już on sam sobie rośnie, ale sympatyczny jest. Zastawia nogi jednej z róży, która bezwstydnie je wystawia na pokaz... ;:306 U mnie wczoraj ani kropli.

Zobacz jaka urodna Porcelanka
Obrazek

Mariolka, już dzisiaj lepiej Córuś moja, jeszcze dochodzi do siebie, bo jeszcze taka umęczona, wymioty potrafią umęczyć. ;:219

Facelia dzwonkowata:
Obrazek

Kupiona w kwietniu margaretka po chorobie doszła do siebie...

Obrazek

I nowe buźki...

Chippendale
Obrazek

Obrazek

Graham Thomas

Obrazek

Abraham Darby

Obrazek

Obrazek

Heritage

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ale róże Basiu masz świetne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Basiu :wit
Dzwoneczki lubię,kilka mam. Ale w tej grupie roślin też jest dużo kolorów I kilka odmian.
Piwonie piękne. Moje jeszcze w tym roku nie wszystkie zakwitly. Maczki śliczne. :D
I te kochane róże. Tylko się nimi zachwycać czy to odmianowe czy NN . To one jak przystało na królowe przecudne są.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu czy ta margerytka jest na pniu ;:oj czy to może moje "złudzenie apteczne" :lol: Tak ogólnie jest piękna ... różyczek chwalić nie trzeba, bo co jedna to piękniejsza ;:215
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”