Ślimaki widzę w całej Polsce grasują
Nowe życie w starej chatce cz.II
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nowe życie w starej chatce cz.II
Jaki śliczny ten powojnik z pierwszego zdjęcia
Kasiu zakupy z pewnością będzie widać tylko jak się zadomowią. Róże to najpiękniej kwitną od 3 roku. Ciekawe to ziółko, ale pewnie na zimę musisz wziąć do domu
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, oglądam Twoje zdjęcia i jestem zachwycona tyloma rzeczami!
bo i metamorfoza ogrodu i budynku, koty śliczne i rośliny, dekoracje. Pomysł z płytami udekorowanymi wzorem super
. Nie będzie się wycierał ten spray? W sumie nawet jak się wytrze miejscami to nie szkodzi, nabierze klimatu i szlachetności. Jesteś bardzo pracowita i pomysłowa. W tak krótkim czasie tyle dokonaliście! a sezon dopiero się rozkręca 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu super, że roślinki tak dzielnie się spisują, niech i tobie sprawiają tyle samo radości co mnie
Kolejne metamorfozy robią wrażenie, a już najbardziej część frontowa domu
Ogród przepiękny i tyle w nim moich ulubionych niebieskości
Pillu cudny, mam go już jakiś czas, ale jeszcze nigdy nie dane mi było widzieć jego pełnych kwiatów
Em przeglądał ze mną twój wątek i na widok łąki za domem pyta " i to wszystko też mają zamiar obsadzić?
"
Pomysł z płytami super, widziałam takie robione z betonu i odciśniętą w nich firanką, ale twoje o wiele bardziej mi się podobają
Takie płyty i u mnie leżą, więc jak pozwolisz odgapię
A skąd wytrzasnęłaś tę szpulę? Męczę ema od dawna o taką
Kolejne metamorfozy robią wrażenie, a już najbardziej część frontowa domu
Em przeglądał ze mną twój wątek i na widok łąki za domem pyta " i to wszystko też mają zamiar obsadzić?
Pomysł z płytami super, widziałam takie robione z betonu i odciśniętą w nich firanką, ale twoje o wiele bardziej mi się podobają
A skąd wytrzasnęłaś tę szpulę? Męczę ema od dawna o taką
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasia, Twoje metamorfozy zwalają z nóg.
O szpulowym stoliczku albo choć jakimś elemencie ogrodowym marzę od dawna, ale nie wiem, chyba z innym mężem. Mój nie chce mi po coś takiego jechać, przywieźć, nie ma gadania. A pewnie lepszy byłby stolik niż ten obleśny plastikowy, który jest w tej chwili. Kiedyś jednak może się uda.
Wspaniały też pomysł z deską i wystawą staroci. Naprawdę inspirujesz non stop.
O szpulowym stoliczku albo choć jakimś elemencie ogrodowym marzę od dawna, ale nie wiem, chyba z innym mężem. Mój nie chce mi po coś takiego jechać, przywieźć, nie ma gadania. A pewnie lepszy byłby stolik niż ten obleśny plastikowy, który jest w tej chwili. Kiedyś jednak może się uda.
Wspaniały też pomysł z deską i wystawą staroci. Naprawdę inspirujesz non stop.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Kasiu ale z Ciebie pomysłowa kobieta z duszą artysty.
Płyty z firanki wyglądają fenomenalnie! Nawet przez chwilę myślałam "też zrobię" ale do mojego stoliczka z ławeczką byłoby za pstrokato. No ale może kiedyś....
Stolik ze szpulki i mnie by się przydał. Świetne pomysły. Brawo!
Płyty z firanki wyglądają fenomenalnie! Nawet przez chwilę myślałam "też zrobię" ale do mojego stoliczka z ławeczką byłoby za pstrokato. No ale może kiedyś....
Stolik ze szpulki i mnie by się przydał. Świetne pomysły. Brawo!
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Beatko dziękuję 
Może kiedyś jak zrobimy spiżarnię, to będę mieć swoje dalie, na razie jest tam skład rupieci i tylko karp dalii tam brakuje
New dawn

Iwonko kupiłam biały spray i teraz wypróbuje jak wygląda z białym
Na targach ludzi tłum, jeszcze tyle to chyba nie było, goździki pięknie pachną, więc kupiłam do kącika z krzesełkami.

Marysiu no to z różami muszę jeszcze poczekać
bo to młodziki.
Ziółko musi być zimowane w domu, wzięłam z ciekawości, zobaczymy czy po ususzeniu będzie pachnieć borowikami

Małgosiu dziękuję. Na chwilę obecną Piilu to mój najpiękniejszy powojnik
Najwięcej mam w ogrodzie fioletów i ostatnio się przyłapałam, że znowu chciałam kupić fioletowe kwiaty
a propos łąki... Kto wie, może kiedyś ją też obsadzimy
Szpule wyobraź sobie, ktoś wyrzucił do spalenia. Dobrze, że mój eM już nie wrzuca do pieca wszystkiego jak leci, tylko pyta się mnie czy chcę. Tak go wyszkoliłam

Kasiu dziękuję
Wasze miłe słowa to miód na moje serce.

Monia dzięki
Te szpule opłaca się brać, bo drzewo jest grube i solidne, nie jedną zimę przetrzyma.
Może kiedyś Twój eM się zgodzi.

Aniu dziękuję. Teraz będę próbować z białym, w razie co to podmienię.

Dzisiaj też pada, ale to dobrze, bo w domu praca przy pokoju córki i nie mam wyrzutów sumienia.
Parzydło urosło tak wielkie, że na wiosnę muszę je ujarzmić.
Coś czuję, że na jesień będę już miała dużo swoich sadzonek z podziału

Trawka znowu do koszenia, może w piątek
Chwasty też się proszą o wyrwanie

Może kiedyś jak zrobimy spiżarnię, to będę mieć swoje dalie, na razie jest tam skład rupieci i tylko karp dalii tam brakuje
New dawn

Iwonko kupiłam biały spray i teraz wypróbuje jak wygląda z białym
Na targach ludzi tłum, jeszcze tyle to chyba nie było, goździki pięknie pachną, więc kupiłam do kącika z krzesełkami.

Marysiu no to z różami muszę jeszcze poczekać
Ziółko musi być zimowane w domu, wzięłam z ciekawości, zobaczymy czy po ususzeniu będzie pachnieć borowikami

Małgosiu dziękuję. Na chwilę obecną Piilu to mój najpiękniejszy powojnik
Najwięcej mam w ogrodzie fioletów i ostatnio się przyłapałam, że znowu chciałam kupić fioletowe kwiaty
a propos łąki... Kto wie, może kiedyś ją też obsadzimy
Szpule wyobraź sobie, ktoś wyrzucił do spalenia. Dobrze, że mój eM już nie wrzuca do pieca wszystkiego jak leci, tylko pyta się mnie czy chcę. Tak go wyszkoliłam

Kasiu dziękuję
Wasze miłe słowa to miód na moje serce.

Monia dzięki
Te szpule opłaca się brać, bo drzewo jest grube i solidne, nie jedną zimę przetrzyma.
Może kiedyś Twój eM się zgodzi.

Aniu dziękuję. Teraz będę próbować z białym, w razie co to podmienię.

Dzisiaj też pada, ale to dobrze, bo w domu praca przy pokoju córki i nie mam wyrzutów sumienia.
Parzydło urosło tak wielkie, że na wiosnę muszę je ujarzmić.
Coś czuję, że na jesień będę już miała dużo swoich sadzonek z podziału

Trawka znowu do koszenia, może w piątek
Chwasty też się proszą o wyrwanie

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Kasiu podziwiam I podziwiam te twoje parzydlo. Jest imponujące. Jeszcze u nikigo takiego wielkiego nie widziałam.
Róże też piękne
Róże też piękne
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witam Kasiu wpadłam z rewizytą do Ciebie i muszę Ci powiedzieć, że to co zrobiłaś dom ogród jest wspaniałe. Przeglądałam Twój wątek i dałaś mi dużo energii i wiary, że można osiągnąć bardzo dużo. U ciebie jest wspaniale brawo wielkie gratulacje. Ja również będę do Ciebie zaglądała żeby podziwiać Twoją pracę rośliny i naładować baterie.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Ja też planuję koszenie trawy na jutro
, rośnie jak na drożdżach
. Twoje parzydło faktycznie bardzo się rozrosło
. Nie mam tej byliny ale może kiedyś znajdę jej miejsc,e kto wie. Kompozycja doniczkowa pelargonii i ?? No właśnie co to jest lobelia ?? W każdym razie cudny kolorystyczny duet
. Moje klimaty
. Pozdrawiam i udanego dnia życzę
.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu dziękuję, parzydło pewnie ma z dwadzieścia lat
Róże to młodziki, ale i tak cieszą.
Alicjo dziękuję za miłe słowa, witaj w moich progach
Ewelinko tak, to lobelia, mam trzy kolory. Parzydło bardzo ładnie wygląda z tymi pióropuszami, a ile trzmieli na nim siedzi, całe są w pyłku, więc ładnie i pożytecznie za jednym zamachem
Różyczkowo:

I inne:

I mój kwiatuszek z Janem Pawłem II (pasuje do uroczystości) idzie sypać kwiatki:

A po kościele zapraszam na ciasto:

Miłego dnia
Róże to młodziki, ale i tak cieszą.
Alicjo dziękuję za miłe słowa, witaj w moich progach
Ewelinko tak, to lobelia, mam trzy kolory. Parzydło bardzo ładnie wygląda z tymi pióropuszami, a ile trzmieli na nim siedzi, całe są w pyłku, więc ładnie i pożytecznie za jednym zamachem
Różyczkowo:

I inne:

I mój kwiatuszek z Janem Pawłem II (pasuje do uroczystości) idzie sypać kwiatki:

A po kościele zapraszam na ciasto:

Miłego dnia
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu przepiękne to zestawienie. 

Córa śliczna, jaka duża dziewczynka.
Dokupujesz, sadzisz, a jak się zagęści, będziesz mieć zajęcie z przesadzaniem.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak szybko te malutkie róże się rozrosną. U mnie w drugim i trzecim roku wszystkie już mają ciasno. Hortensja już tyle pędów ma, będzie sporo kwiatów.
Mam jednego Zebrinusa w lekkim cieniu i doskonale sobie radzi. Miłego świętowania. 

Córa śliczna, jaka duża dziewczynka.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Córcia jaka ładna panienka.
Mój Jan Paweł na jesień zmieni miejscówkę bo aż go szkoda że nie kwitnie.Posadzilam go pod śliwą i chyba ma za dużo cienia.
Za ciacho dziękuję. Musiałam spróbować czy lepsze od mojego. Też mnie wczoraj podkusiło i zrobiłam z truskawkami.
Mój Jan Paweł na jesień zmieni miejscówkę bo aż go szkoda że nie kwitnie.Posadzilam go pod śliwą i chyba ma za dużo cienia.
Za ciacho dziękuję. Musiałam spróbować czy lepsze od mojego. Też mnie wczoraj podkusiło i zrobiłam z truskawkami.
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Witaj, Kasiu. Zaintrygowała mnie owa "stara chatka", więc zajrzałam, żeby sparwdzic , cóż to takiego. Mma sentyment do starych domów, ponieważ nasz dom ma juz 147 lat i nadal służy naszej rodzinie - od 1910 roku, kiedy to kupił go mój pradziadek.
Wracając do Twojej chatki - cóż za urokliwe miejsce stworzyliście. Obejrzałam początkowe zdjęcia starych jabłonek i tego domu, i widzę , jaką pracę , determinację , pasje i serce w to włożyliście. Jest pięknie, podziwiam i jestem urzeczona.
Wracając do Twojej chatki - cóż za urokliwe miejsce stworzyliście. Obejrzałam początkowe zdjęcia starych jabłonek i tego domu, i widzę , jaką pracę , determinację , pasje i serce w to włożyliście. Jest pięknie, podziwiam i jestem urzeczona.
- karmenka
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 22 sie 2014, o 12:48
Kasiu, u Ciebie cudnie jak zwasze. Przepiękne ujęcie córeczki z Janem Pawłem II.
Różyczki cudowne. Właściwie wszystko mi się podoba
A znasz może nazwę roślinki z drobnymi różowymi kwiatkami na długiej łodyżce? U Ciebie na drugim zdjęciu pod szałwią. Widuję ją w wielu ogrodach i sama ją od niedawna mam, ale nie znam jej nazwy, a lubię wiedzieć, co mi w ogrodzie rośnie
A znasz może nazwę roślinki z drobnymi różowymi kwiatkami na długiej łodyżce? U Ciebie na drugim zdjęciu pod szałwią. Widuję ją w wielu ogrodach i sama ją od niedawna mam, ale nie znam jej nazwy, a lubię wiedzieć, co mi w ogrodzie rośnie
Pozdrawiam, Sylwia
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu pięknie różyczki kwitną, a Twoja najważniejsza różyczka poważna dziewczynka
.
U mnie róże w większość starowały od zera i dopiero pierwsze zbierają się do kwitnienia
Parzydło też miałam po poprzednikach ogromne ale po przesadzeniu nie doszło do siebie a mija ładnych parę lat, więc może nie wykopuj parzydła bo straci na urodzie. Miłego weekendu Kasiu
U mnie róże w większość starowały od zera i dopiero pierwsze zbierają się do kwitnienia
Parzydło też miałam po poprzednikach ogromne ale po przesadzeniu nie doszło do siebie a mija ładnych parę lat, więc może nie wykopuj parzydła bo straci na urodzie. Miłego weekendu Kasiu