Jak przezimowały piwonie które kupowałaś w ubiegłym roku?
Ogród Marty - Cz. XI
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
U Ciebie taka różnorodność roślinek że, trudno wszystkie zapamiętać.
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martuś ,mamy cudny czas w ogrodach, czyli prawie lato wszystko zakwita ,bardzo podoba mi się ta część twego ogrodu:
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... y.jpg.html
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Martusiu jak się cieszę,że do Ciebie zajrzałam, spektakl piwoniowy się zaczyna, a ja uwielbiam podziwiać te Twoje miłości-Ślicznotki
Azalie masz już takie duże krzaczki, pięknie się prezentują, wpadła mi w oko jasnoróżowa z żółtą plamką
Pozdrawiam i życzę nocnych spokojnych opadów, a grad niech szerokim łukiem omija Twoje królestwo
Azalie masz już takie duże krzaczki, pięknie się prezentują, wpadła mi w oko jasnoróżowa z żółtą plamką
Pozdrawiam i życzę nocnych spokojnych opadów, a grad niech szerokim łukiem omija Twoje królestwo
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Azalie pokazały piękny spektakl .Ogród nabrał przestrzeni przez kwitnące rośliny , istny busz , ślicznie masz Martuniu , ogromna przyjemność podczas spacerku . Pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pięknie kwitną azalie i rodośki. Zresztą, co u Ciebie marnie kwitnie?
Wszystko wypielęgnowane, ogród jak przepiękny park. Pospacerowałam, powzdychałam , napasłam oczy. Czekam na piwonie 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marto dziękuję za pomoc, miałaś rację Marysia ma wszystko jest niezawodna. Jutro robię kompoty z truskawek.
Widoki ogrodowe piękne, czy na jednym ze zdjęć jest rutewka.
Widoki ogrodowe piękne, czy na jednym ze zdjęć jest rutewka.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Przepiękne kolory Krysiu
Rutewki sa piękne i warto je mieć ta ich delikatność
Ogród tętni życiem
Rutewki sa piękne i warto je mieć ta ich delikatność
Ogród tętni życiem
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marto, ależ szaleństwo kwitnień u Ciebie
Masz takie oryginalne rośliny, których gdzie indziej nie mogę spotkać
Ot, choćby ta szałwia ... pierwszy raz widzę
Ładna bestyjka
Czekam na Twoje piwonie
Ot, choćby ta szałwia ... pierwszy raz widzę
A, skoro tak, to niech się nazywa pontyjska, bizantyjska czy też perska, wsio rybadostałam malutką z odrostu bez nazwy to tak sobie sama nazwałam
Czekam na Twoje piwonie
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
O jakie piękne piwonie
Nie wiem dlaczego do tej pory gustowałam raczej w pełnych... Naprawdę przepiękny ten twój ogród 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Martuś, cudownie kwitną Twoje różaneczniki i azalie.
Mnie się bardzo podobają kwiaty azalii w takim kolorze:
http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... gcehcp.jpg
Też kupiłam dwie odmiany w tej tonacji no i pożyjemy, zobaczymy, chyba zaryzykuję i posadzę azalie w dużych donicach szkółkarskich, tylko więcej dziur wiertarką zrobimy - bo szkoda by mi było, żeby mi je karczownik wygryzł (jak to robi regularnie z innymi roślinami).
Doczekałam się! Właśnie rozkwitła u mnie siewka piwonii, zakupiona u pani Eweliny.
Na razie pierwszy kwiat, ale będzie więcej. 
Mnie się bardzo podobają kwiaty azalii w takim kolorze:
http://i847.photobucket.com/albums/ab33 ... gcehcp.jpg
Też kupiłam dwie odmiany w tej tonacji no i pożyjemy, zobaczymy, chyba zaryzykuję i posadzę azalie w dużych donicach szkółkarskich, tylko więcej dziur wiertarką zrobimy - bo szkoda by mi było, żeby mi je karczownik wygryzł (jak to robi regularnie z innymi roślinami).
Doczekałam się! Właśnie rozkwitła u mnie siewka piwonii, zakupiona u pani Eweliny.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martus ależ bogactwo kolorów; kwiatów ,kształtów I za pewne zapachów
Azalke widzę na pniu. I ja takiej muszę poszukać do swojego ogrodu.
Rozaneczniki ,piwonie.,szalwie piękne

Azalke widzę na pniu. I ja takiej muszę poszukać do swojego ogrodu.
Rozaneczniki ,piwonie.,szalwie piękne
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam wszystkich gorąco ,jestem niepoprawna ,ale jakaś zmęczona ,robota się na mnie uwzięła a ja zamiast szybko robić to jakoś mi nie idzie jakbym chciała.
Soniu,ja też nieraz nie mam siły pisać ,piwonie powoli zakwitają coraz więcej ,Palibin nie przycinam agresywnie,on nie jest duży i nie rośnie szybko,wycinam przekwitłe kwiatostany i troszkę go skracam,teraz sezon na kapusty i kalafiory ,to dostawa liści jest prawie codziennie ,pozdrawiam
Maryniu,cieszę się jak w moim ogrodzie ładujesz akumulatory i dziękuję za miłe słowa
Mariolko,dziękuję ,chociaż to nie jest ogród botaniczny tylko mój ci on to miło,że się podoba ,liście przywozi mi mój mąż tak przy okazji i na moją prośbę ,napiszę Ci pw,pozdrawiam
Ewciu,każdy znajdzie coś dla siebie i fajnie ,bo nie ma monotonii ,w ogrodzie jest tyle zakamarków ,że jest w czym wybierać pozdrawiam
Joasiu,piwonie przezimowały dobrze,padła mi jedna stara i nie wiem o co jej chodziło
,zawsze marzyło mi się dużo odmian w ogrodzie i jakoś powoli przybywało,teraz to i sama się gubię w ich ilości ,pozdrawiam
Bożenko,czas jest cudny ,rośliny kwitną wszystkie naraz ,nawet te późniejsze się spieszą ,pozdrawiam
Krysiu,gdzie się podziewałaś moja droga ,że Cię nie było,dobrze,że zakwitają piwonie ,bo jesteś
oby Twoje życzenie z gradem się spełniło,tak się go boję ,azali mam sporo i w różnym wieku i wielkości ,małych w ogóle nie pokazałam ,bo nawet nie nadążam robić zdjęć ,pozdrawiam
Eluś,miło,że spacer udany ,tak bardzo teraz kwitnie ,azalie z piwoniami ,takiego numeru nie było,pozdrawiam
Gosiu PEPSI,dziękuję za spacerek ,oj jak dużo nie jest wypielęgnowane i nie wiem kiedy i jak to zrobić ,przecież w życiu są jeszcze inne sprawy niż tylko ogród,piwonie też coraz więcej zakwitają ,pozdrawiam
będą i piwonie
Dorota,Marysia wszystkie przepisy ma i jak trzeba to wyśle link,a ja bym musiała tego szukać lub pisać każdemu z osobna ,tak to jest rutewka,pozdrawiam
Kasiu,przerobiłaś mnie na Krysię
rutewki mam różne kolory ,bardzo je lubię ,właśnie za skromność ,pozdrawiam
Eluś Elwi,taką szałwie siedmiogrodzką mam jeszcze białą ,ale ślimaki mi ją obgryzły i nie jest śliczna bo nie ma liści ,myślę ,że się poprawi ,moja azalia pięknie pachnie to ją tak nazwałam
teraz moja ma boczne odrosty,to można ją rozmnożyć ,pozdrawiam,będą i piwonie
Gosiu clem3,staram się ,żeby w tym ogrodzie było dużo odmianowych roślin ,bardziej lub mniej ciekawych ,ale przecież wszystkie są piękne,piwonie uwielbiam każde ,pozdrawiam
Dario,mnie też się podoba róż w azaliach ,ale inne kolory też mam ,bo wszystkie lubię i nic nie umiem sobie odmówić ,azalie tez Ci wyżerają ,to jest walka z wiatrakami ,donica na pewno ochroni ,tylko ,żeby azalia nie miała ciasno,piwonia cudna zakwitła u ciebie bo już zerknęłam ,ile one mają w sobie wdzięku ,pozdrawiam
Aniu,rośliny na pniu lubie ,bo pod nimi można zmieścić jeszcze inne roślinki,ogród pachnie ogromnie ,taki piękny jest teraz okres ,a piwoniami zachwycam się szczególnie ,pozdrawiam
Zdjęcia podam Wam jutro bo już zasypiam ,dobrej nocki życzę
Soniu,ja też nieraz nie mam siły pisać ,piwonie powoli zakwitają coraz więcej ,Palibin nie przycinam agresywnie,on nie jest duży i nie rośnie szybko,wycinam przekwitłe kwiatostany i troszkę go skracam,teraz sezon na kapusty i kalafiory ,to dostawa liści jest prawie codziennie ,pozdrawiam
Maryniu,cieszę się jak w moim ogrodzie ładujesz akumulatory i dziękuję za miłe słowa
Mariolko,dziękuję ,chociaż to nie jest ogród botaniczny tylko mój ci on to miło,że się podoba ,liście przywozi mi mój mąż tak przy okazji i na moją prośbę ,napiszę Ci pw,pozdrawiam
Ewciu,każdy znajdzie coś dla siebie i fajnie ,bo nie ma monotonii ,w ogrodzie jest tyle zakamarków ,że jest w czym wybierać pozdrawiam
Joasiu,piwonie przezimowały dobrze,padła mi jedna stara i nie wiem o co jej chodziło
Bożenko,czas jest cudny ,rośliny kwitną wszystkie naraz ,nawet te późniejsze się spieszą ,pozdrawiam
Krysiu,gdzie się podziewałaś moja droga ,że Cię nie było,dobrze,że zakwitają piwonie ,bo jesteś
Eluś,miło,że spacer udany ,tak bardzo teraz kwitnie ,azalie z piwoniami ,takiego numeru nie było,pozdrawiam
Gosiu PEPSI,dziękuję za spacerek ,oj jak dużo nie jest wypielęgnowane i nie wiem kiedy i jak to zrobić ,przecież w życiu są jeszcze inne sprawy niż tylko ogród,piwonie też coraz więcej zakwitają ,pozdrawiam
Dorota,Marysia wszystkie przepisy ma i jak trzeba to wyśle link,a ja bym musiała tego szukać lub pisać każdemu z osobna ,tak to jest rutewka,pozdrawiam
Kasiu,przerobiłaś mnie na Krysię
Eluś Elwi,taką szałwie siedmiogrodzką mam jeszcze białą ,ale ślimaki mi ją obgryzły i nie jest śliczna bo nie ma liści ,myślę ,że się poprawi ,moja azalia pięknie pachnie to ją tak nazwałam
Gosiu clem3,staram się ,żeby w tym ogrodzie było dużo odmianowych roślin ,bardziej lub mniej ciekawych ,ale przecież wszystkie są piękne,piwonie uwielbiam każde ,pozdrawiam
Dario,mnie też się podoba róż w azaliach ,ale inne kolory też mam ,bo wszystkie lubię i nic nie umiem sobie odmówić ,azalie tez Ci wyżerają ,to jest walka z wiatrakami ,donica na pewno ochroni ,tylko ,żeby azalia nie miała ciasno,piwonia cudna zakwitła u ciebie bo już zerknęłam ,ile one mają w sobie wdzięku ,pozdrawiam
Aniu,rośliny na pniu lubie ,bo pod nimi można zmieścić jeszcze inne roślinki,ogród pachnie ogromnie ,taki piękny jest teraz okres ,a piwoniami zachwycam się szczególnie ,pozdrawiam
Zdjęcia podam Wam jutro bo już zasypiam ,dobrej nocki życzę
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu ja Twój nadworny sekretarz wysyłam link do kompotów
Zapisany na dysku jest do dyspozycji. Widzę że jesteś tak samo zarobiona jak ja a przecież Ty nigdzie nie wyjeżdżałaś
Ogród niestety to niekończąca się praca, bo jak z jednego końca wracasz to już trzeba zaczynać od nowa plewienia, a ja to już nawet popadam w panikę gdzie zaczynać
Twoje cudowne azalie! ja mam jedną i nie widziałam jej kwitnienia, ale mnie nie było a mój M też nie widział i gdyby nie ususzone kwiatki pomyślałabym że nie kwitła
Pozdrawiam Cię serdecznie i dobrze że chociaż mogę wirtualnie pobyć w wyplewionym ogrodzie
W dodatku morze mi zaszkodziło
Pozdrawiam i całuję 
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Martuś pospaceruję sobie u ciebie troszeczkę... Nadrabiam zaległości , gonię was i złapać nie mogę... U ciebie troszkę zwolnię
.
Wracam się do poprzednich stron aby nacieszyć swe oczy kolorami.... Dużo
ci życzę na dzisiejszy dzień.... 
Wracam się do poprzednich stron aby nacieszyć swe oczy kolorami.... Dużo
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Jeszcze nie wiem, czy karczowniki wyżerają azalie, ale chyba nie chcę się przekonać na własnych, nowo zakupionych roślinach
, dlatego wolę posadzić w odpowiednio dużej donicy. Z kwasolubnych to podżarły mi jedną borówkę.
Facet, który wydzierżawił pole obok nas pod uprawę iglaków na choinki powiedział, że z karczownikami to tylko sadzenie na masę ma sens, bo jak jest czegoś mało, to wszystko wygryzą, a jak jest dużo, to coś się ostanie. Do tej pory wiem, że wierzbom raczej nie grozi wygryzanie od korzenia i dereniom białym, bo z tych mi nic nie uschło do tej pory.
Chciałam Cię spytać, czy swoje wilczomlecze przycinasz na krótko po kwitnieniu? (Wiem, że sok jest mocno drażniący i trzeba uważać.)
Facet, który wydzierżawił pole obok nas pod uprawę iglaków na choinki powiedział, że z karczownikami to tylko sadzenie na masę ma sens, bo jak jest czegoś mało, to wszystko wygryzą, a jak jest dużo, to coś się ostanie. Do tej pory wiem, że wierzbom raczej nie grozi wygryzanie od korzenia i dereniom białym, bo z tych mi nic nie uschło do tej pory.
Chciałam Cię spytać, czy swoje wilczomlecze przycinasz na krótko po kwitnieniu? (Wiem, że sok jest mocno drażniący i trzeba uważać.)