Twój doktorek wielki... a mój.. cóż...znowu złapał rdzę i zastanawiam się nad jego wyrzuceniem... nie wiem co mam zrobić... patyczkowy zdrowy, a kupiony niestety...
Familokowego ciąg dalszy
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu, u Ciebie róże kwitną w najlepsze... pięknie...
Twój doktorek wielki... a mój.. cóż...znowu złapał rdzę i zastanawiam się nad jego wyrzuceniem... nie wiem co mam zrobić... patyczkowy zdrowy, a kupiony niestety...
... z żalem, ale chyba będę musiała go usunąć...
- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Jadziu co jest na zdjęciu za różami? Fajny kwiatuszek 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Jadziu czy Doktorek zmienia kolor kwiatów? Na zdjęciach które wstawiła Beaby widać ciemniejszy i jaśniejszy kolor.Podpisuję się pod tym co napisała Beaby o tej róży. 
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu Elżbietka cudowna
, będę czekała na pełnię kwitnienia z niecierpliwością. Naparstnica bardzo urodziwa, mimo swojej "inności", Na rabacie mam i Doktorka i Tuscany, ale powiem Ci, że nie mogę ich odróżnić
. Na szczęście jeden krzaczek Tuscany rośnie osobno i jak on zakwita, mogę je zidentyfikować 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu, bo Ty chyba czarujesz te róże i one tak pną się do góry
Ale cudności z nich! 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIU no dziennie odprawiam nad nimi czary
,żeby szybowały w górę
.Zanosiło się po południu na burzę nawet grzmiało i przeszło .Jednak podobno do nocy mają trwać zachmurzenia i burze a jutro ma się ochłodzić
DAYSY dzisiaj po raz pierwszy udało mi sie wywąchać zapach Elżbietki, albo w tym roku róże mocniej pachną bo i Maigol pachniał cudnie juz z daleka .Elżbietka ma zapach herbacianych róż, a ten zapach bardzo mi się podoba jest taki delikatny .Wiesz ,ze nawet na fotkach trudno je zidentyfikować, bo już parę dni temu przyglądałam się Tuscany
JOASIU Doktorek ma im starsze kwiaty tym ciemniejsze, świeże kwiaty są jaśniejsze.Beatko fajne fotki mu zrobiła.Wiesz nie ma to jak widzieć daną róże w realu wtedy wiesz co możesz się po niej spodziewać ,bo nie zawsze fotki oddają prawdę .
NATALKO ten dziwny kwiat ma Naparstnica to taki wybryk natury, lecz mnie się bardzo podoba z tą koroną na głowie
GABI mój ani razu nie miał rdzy, więc wywal starego szkoda nerwów, a zamień na młodszy egzemplarz
Może akuratnie w tym miejscu mu nie odpowiada
BEATKO dziękuje za miłe odwiedziny tylko szkoda ,ze trwało to tak krótko.Fotki zostaw są śliczne ja nigdy z tak bliska nie robiłam fotek bo wolałam szersze ujęcie jak wygląda w całości.Cieszę się ,że spodobał Ci się Doktorek teraz ten drugi na pergoli zaczyna szaleć razem z Parnik Liptov cudnie wyglądają a do tego jeszcze Elżbietka

DAYSY dzisiaj po raz pierwszy udało mi sie wywąchać zapach Elżbietki, albo w tym roku róże mocniej pachną bo i Maigol pachniał cudnie juz z daleka .Elżbietka ma zapach herbacianych róż, a ten zapach bardzo mi się podoba jest taki delikatny .Wiesz ,ze nawet na fotkach trudno je zidentyfikować, bo już parę dni temu przyglądałam się Tuscany
JOASIU Doktorek ma im starsze kwiaty tym ciemniejsze, świeże kwiaty są jaśniejsze.Beatko fajne fotki mu zrobiła.Wiesz nie ma to jak widzieć daną róże w realu wtedy wiesz co możesz się po niej spodziewać ,bo nie zawsze fotki oddają prawdę .
NATALKO ten dziwny kwiat ma Naparstnica to taki wybryk natury, lecz mnie się bardzo podoba z tą koroną na głowie
GABI mój ani razu nie miał rdzy, więc wywal starego szkoda nerwów, a zamień na młodszy egzemplarz
BEATKO dziękuje za miłe odwiedziny tylko szkoda ,ze trwało to tak krótko.Fotki zostaw są śliczne ja nigdy z tak bliska nie robiłam fotek bo wolałam szersze ujęcie jak wygląda w całości.Cieszę się ,że spodobał Ci się Doktorek teraz ten drugi na pergoli zaczyna szaleć razem z Parnik Liptov cudnie wyglądają a do tego jeszcze Elżbietka

- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Jadziu ale różany klimat się u Ciebie zaczyna
będzie cudownie
te przejścia pod nimi coś wspaniałego jak się obsypią kwitami 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jest Jadziu ewenement! I robi wrażenie
Zbierz koniecznie nasionka!
Pozdrawiam, Basia.
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Witaj Jadziu
,
jestem pod wrażeniem Twoich wspaniałych róż. 'Maigold' przepiękna, jaka wielka obsypana kwieciem, zjawiskowa.
Elżbietka Węgierska to też wspaniała róża, podoba mi się. Łuki i pergole ładnie oplecione są różnymi pędami
.
Sezon różany u Ciebie w całej pełni. U mnie wszystkie róże jeszcze w pąkach, zawsze dwa tygodnie do tyły jestem za Tobą. Ledwo jeden kwiatek 'Mary Rose' dopiero się rozwinął. 'Crocus Rose' wyrosła mi na giganta, dobrze się zapowiada. ASL także.
jestem pod wrażeniem Twoich wspaniałych róż. 'Maigold' przepiękna, jaka wielka obsypana kwieciem, zjawiskowa.
Elżbietka Węgierska to też wspaniała róża, podoba mi się. Łuki i pergole ładnie oplecione są różnymi pędami
Sezon różany u Ciebie w całej pełni. U mnie wszystkie róże jeszcze w pąkach, zawsze dwa tygodnie do tyły jestem za Tobą. Ledwo jeden kwiatek 'Mary Rose' dopiero się rozwinął. 'Crocus Rose' wyrosła mi na giganta, dobrze się zapowiada. ASL także.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jak tam Maigold, przetrwała opady ?
Wyglada / ła zjawiskowo, wyobrażam sobie ten zapach.
Naparstnica faktycznie zaszalała z wyglądem
ale ciekawie dlaczego, za dużo nawozu czy za mało.
Czasem zdarzają się takie dziwolągi, nawet na różach.
Miałam kiedyś kilka klastrów tylko z połówkami kwiatów też nie wiem dlaczego.
Wyglada / ła zjawiskowo, wyobrażam sobie ten zapach.
Naparstnica faktycznie zaszalała z wyglądem
Czasem zdarzają się takie dziwolągi, nawet na różach.
Miałam kiedyś kilka klastrów tylko z połówkami kwiatów też nie wiem dlaczego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Jadziu przecież u Ciebie też już sporo róż kwitnie , ale doktorka to masz olbrzyma , ja go trochę przykróciłam i jest niższy kwitnie , ale kwiatów ma mniej niż w ubiegłym roku.Pozdrawiam 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu, dzisiaj zakwitł mi ten bodziszek od Ciebie - szybciutko
I wkleję u siebie różę od Ciebie - pierwsza zakwitła.
Przetaczniki też nic sobie nie zrobiły z przeprowadzki - ależ Ty roibisz cudne sadzonki, kochana
I wkleję u siebie różę od Ciebie - pierwsza zakwitła.
Przetaczniki też nic sobie nie zrobiły z przeprowadzki - ależ Ty roibisz cudne sadzonki, kochana
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Jadziu - to Doctorek jest różą pnącą? Musiało mi się coś pomylić i posadziłam jak różę krzaczastą. Jakie osiąga rozmiary? Co do naparstnicy, to powiem, że mnie się podoba!
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Zbieraj nasionka Jadźko a nóż powtórzy cechy mamusi. Ja też miałam kiedyś taką ostróżkę dziwolągowatą.
Dobrze popadało to ślimory wyruszą wieczorem na łowy...lepiej jednak niech nie ryzykują bo będziesz od rana na czatach.
Przypołudnik śliczny i wszystko inne też oczywiście.
Dobrze popadało to ślimory wyruszą wieczorem na łowy...lepiej jednak niech nie ryzykują bo będziesz od rana na czatach.
Przypołudnik śliczny i wszystko inne też oczywiście.