Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny rok zmagań w ogrodzie - 2017

Post »

Oj zjadłabym smardzy z jajecznicą! Ale nie wysypałam nowej kory i z grzybów nici!
Mi pomroziło kwitnące tulipany w jednym miejscu. Strasznie to wyglądało i zamiast spektakularnego łanu miałam materiał kompostowy... ;:224
Zawstydziłaś mnie rurkami, bo nie uszykowałam nowych w tym roku ;:223
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja w zeszłym roku miałam smardze i głupia wyrzuciłam, zanim sprawdziłam co to. A w tym roku już nic się nie pojawiło.

Upewnij się Kasiu, że po tym upadku wszystko w porządku - mój mąż kilka lat temu też podobnie się potknął i noga mu napuchła jak bania, porządnie ją sobie zwichnął i do dziś czuje skutki tamtego wypadku.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Karolka dzięki :D Poprzycinam i mam nadzieję, ze w końcu w przyszłym roku któraś zakwitnie.

Grażynko moje serduszki jakoś się pozbierały i nadal kwitną. Po upadku się pozbierałam, ale teraz mnie noga zaczęła boleć, wiec chyba jednak wybiorę sie do lekarza i na wszelki wypadek porobię badania.

Kasiu komunię jakoś przeżyłam :D Aczkolwiek do kościoła wpadłam ze 20 minut spóźniona. Ale dziecko zadowolone, goście głodni nie wyszli, wiec jest OK ;:333

Tereniu Dzięki :D niestety nie wszystkie szafirki zakwitły, ale niektóre sa bardzo trudne.

Miłko ja rurki na wariata w tym roku szykowałam, bo nie miałam innego wyjścia, a już od 2 lat sobie obiecuję, ze na spokojnie wszystko zrobię. Ja smardze miałam tylko w jednym miejscu, mimo że wykorowane mam na kilku rabatach - zależy pewnie od kory.

Sylwia własnie się wybieram do lekarza, bo coś mnie pobolewa, a już myślałam, ze wszystko jest ok. Smardze ponoć lubią wędrować i to na duże odległości. Nawet jak sobie specjalnie grzybnie sprowadzisz, to moze sie okazać, ze to sąsiad będzie miał grzyby ;:224

Muszę trochę nadrobić, więc dzisiaj trochę zaległych zdjęć - głównie końcówka tulipanów i moje nowe nabytki narcyzowe :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Piękne tulipany i szkoda, że pozostały już tylko wspomnieniem ;:131 . W zasadzie to w tym roku długo kwitły ;:108 . Teraz czas na piwonie, róże i powojniki :tan . Czekam na zdjęcia i będę podziwiała ;:224 . Pozdrawiam :wit .
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Większość tulipanów niestety uszkodzona przez przymrozki, z jakimiś plamkami, przebarwieniami lub deformacjami, ale kilka było bardzo udanych, mimo że to ich kolejny rok i nie spodziewałam się dobrych kwitnień. Jeszcze chwilkę Ewelinko - wrzucę zaległości i będa powojniki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Bardzo ładne widoki - teraz wszyscy chyba nie nadążają z robieniem i publikowaniem zdjęć, nic, tylko latać z aparatem, tyle się dzieje ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja też czekam na bieżące zdjęcia! ;:65

Tulipany Twoje bardzo podobają mi się. Ostatnio rozglądam się za nowymi odmianami, ale chyba najlepiej jesienią zajrzeć do Biedronki.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

A ja postawiłam na narcyzy :D Pokażę Wam resztę - tzn. z tych, które zakwitły w tym roku :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Niezła kolekcja narcyzów ;:138 . Czy w donicach są lilie ?? ;:oj Podziwiam tych, którzy uprawiają takie rośliny w donicach ;:180 . Ja na pewno bym je ususzyła i zmarnowała ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Bardzo ładna kolekcja narcyzów ;:108 śliczne te tulipany z zielonym paskiem ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Narcyzy ciekawe, różne i śliczne, ale i tulipanki ładne są ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewelka tak to lilie w donicach. Ale tylko orientalne trzymam w donicach. Alternatywa to wykopywanie na jesieni i sadzenie na wiosnę. Dlatego postanowiłam spróbować w donicach. Trochę mi wybujały. Ususzyć je nie tak łatwo, bo to duże cebule i mają zapasy :D

powojnik Teshio i The President

Obrazek Obrazek

Pnąca róża rozpoczęła kwitnienie akurat na tle najbardziej skonsumowanego muru :oops:

Obrazek Obrazek

Natalio narcyzy dopiero w tym roku sadziłam, więc jeszcze nie wszystkie zakwitły, ale już mnie zachwyciły ;:167 Te tulipanki z zielonym coraz bardziej mi się podobają - mam nadzieję, ze w przyszłym roku też zakwitną.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Iwonko tak mnie te narcyzy kusiły, że moja silna wola w końcu się złamała... Ale mile mnie zaskoczyły, bo nie spodziewałam się, ze w tym roku mi zakwitną. Kilka co prawda nie zakwitło, ale i tak się cieszę :D
clematis Omoshiro
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, Ty się nadwerężonym murem nie przejmuj. ;:185
Róża rozwinie wszystkie kwiaty ;:333 i zakryje to, co się Tobie nie podoba. ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu! staram się nadrobić trzytygodniowe zaległości w znajomych wątkach, ale to nie jest takie proste bo mój ogród woła o pomoc ;:306 Trapią go ślimaki i chwasty ;:oj U Ciebie pewnie nie ma takich przypadłości, bo widzę ładną kolekcję narcyzów i tulipanów. U mnie po latach zostają tylko narcyzy tzw zwykłe i tulipany żółte i czerwone :uszy Miłej niedzieli! ;:168
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lucynko sypie się wszystko... Brak czasu, zeby całość ogarnąć. No i środków niestety. Różyczka już kwitnie na całego - dodatkowe podpory by jej się przydały, ale nie ma kto zrobić. A mnie szczerze mówiąc brak na nie pomysłu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marysiu nie przejmuj się - u mnie nic nie straciłaś :D Ja sobie podczytuję inne watki, ale na pisanie zupełnie nie mam weny.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Skalniak zupełnie mi zarósł - nie wiem kiedy doprowadzę go do ładu...

Obrazek Obrazek

Kalinka posadzona w zeszłym roku całkiem nieźle się sprawiła :D

Obrazek

Robili w mieście akcję oddawania elektrośmieci za roślinki. Akurat zepsuła się lodówka, więc było co im zawieźć :D Wzięłam sobie małą azalię, bukszpanika i złotą trzmielinę.

Obrazek

Zakwitł sobie taki wypierdek.

Obrazek

Krzewuszka i choiysa za blisko siebie posadzone, ale tworzą piękne barwy narodowe - szkoda tylko, że nie mogę przesłać Wam tego zapachu choiysy.... ;:31

Obrazek Obrazek

Kwitnie też kielichowiec wonny, ale ta odmiana ma nędzne kwiaty - liście są ładniejsze.

Obrazek Obrazek

Clematis Vyvyan Pennell chyba podmarzł w fazie pąka, bo zmienił zupełnie kolor.

Obrazek

Za to duet clematisów Blue Light i Kaiser bardzo udany.

Obrazek Obrazek

Asao też sie w tym roku postarał mimo ciężkich warunków.

Obrazek

Jeszcze jeden zapóźniony narcyz.

Obrazek

Pszczółki zamurowały mnóstwo rurek trzcinowych, tylko kilka rdestowych. Papierowych nawet nie tknęły...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”