Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
Ewelinko..podziwiam twój ogród i ciebie za pracę jaką w niego wkładasz, tak pięknie ci wszystko rośnie.
Orliki, iryski, piwonie...czego tu nie ma a pewnie będzie i więcej.
Bardzo podoba mi się szpalerek białych gożdzików, pewnie i pachnących..pięknie.
Życzę 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko uściski dla słodziaków.
Piękna obwódka z białego goździka.
Czy on nie łapie grzyba? Próbowałam u siebie, ale szybko marniały, może kupiłam już chore.
Syberyjskie irysy wyjątkowo wysokie.
Miłego dnia. 
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Urocze masz Dziewczynki
Jak na Nie patrzę, to nie wiem która młodsza, a która starsza - bliźniaczki?
Piękne te Twoje rabaty, nie wiem jak Ty to wszystko sama ogarniasz
Ja mam dużo mniej, nad czym ubolewam, ale nie mam zielonego pojęcia, jak miałabym dać radę, gdybym miała więcej - na zakrętach bym nie wyrabiała
Chociaż wersja dla mojego M. jest taka, że ogród prawie sam sie "robi", bo jak tylko wymyślę coś nowego, to pyta mnie kiedy będe to robiła i skąd wezmę czas na dbanie o to. Wtedy mówię, że to przecież "prawie bezobsługowe"
Możesz być z siebie dumna, że ogarniasz taki metraż
Piękne te Twoje rabaty, nie wiem jak Ty to wszystko sama ogarniasz
Chociaż wersja dla mojego M. jest taka, że ogród prawie sam sie "robi", bo jak tylko wymyślę coś nowego, to pyta mnie kiedy będe to robiła i skąd wezmę czas na dbanie o to. Wtedy mówię, że to przecież "prawie bezobsługowe"
Możesz być z siebie dumna, że ogarniasz taki metraż
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Kurczę, u mnie nadal sucho
. Szkoda bo myślałam, że przesadzę siewki werbeny patagońskiej ale w takiej skale nie chcę tego robić. Pogoda u mnie bardzo zmienna więc może w końcu popada bardziej żeby ziemia nasiąkła a nie zaraz wyschła.
Mariuszu u mnie nadal sucho a byłam pewna, że po tym nocnym deszczu będzie ok . Najwidoczniej słabo padało
. Dzisiaj pogoda bardzo dynamiczna i co chwilkę słońce przeplata się z chmurami deszczowymi. Może w końcu popada . Orliki bardzo fajnie wyglądają z tymi kwiatami powyżej wszystkiego . Pozdrawiam
.

Basiu ten Eden to kupiona kilka dni temu sadzonka
. Mój sadzony jesienią ma malusieńkie pączki . Mi też wpadła w oko, wygląda świetnie
. Bardzo dziękuję w imieniu moich córek
.
Comte de Chambord sadzona jesienią
.

Dominiko będziesz zadowolona z tego powojnika . Dla mnie jest bezproblemowy i rośnie bardzo wdzięcznie
. To jeden z moich pierwszych powojników
. Bardzo dziękuję i pozdrawiam
.
Zakwitła kolejna piwonia
. Niestety NN.

Zuza białe goździki pachną niesamowicie , czuję je z odległości . Bardzo dziękuję za komplementy ale one należą się moim dzielnym roślinkom . Dziękuję za słoneczko i wzajemnie
.
Old Port sadzony jesienią.

Soniu dziękuję, uściskam jak wrócą z przedszkoli
. U mnie goździk jest bezproblemowy. Nie łapie mi grzyba i świetnie przyrasta. Dostałam go od Babci eMa więc może dlatego . Irysy świetnie przyrosły
. Pozdrawiam
.

Aniu po prawej jest Weronika, Ona jest starsza o półtora roku od Emilki ale wzrostem są prawie jednakowe . Ależ mi słodzisz
. Staram się ogarniać chociaż czasami chwasty biorą górę . Na razie daję radę ale nie wiem co będzie jak podwoję objętość działki i rabat
. Mam nadzieję, że też dam radę . Oj tam od razu dumna
, miło mi jak ktoś to docenia i chwali mnie za całokształt . Pozdrawiam
.
WC
.

Pogody i udanego popołudnia Wam życzę .
Mariuszu u mnie nadal sucho a byłam pewna, że po tym nocnym deszczu będzie ok . Najwidoczniej słabo padało

Basiu ten Eden to kupiona kilka dni temu sadzonka
Comte de Chambord sadzona jesienią

Dominiko będziesz zadowolona z tego powojnika . Dla mnie jest bezproblemowy i rośnie bardzo wdzięcznie
Zakwitła kolejna piwonia

Zuza białe goździki pachną niesamowicie , czuję je z odległości . Bardzo dziękuję za komplementy ale one należą się moim dzielnym roślinkom . Dziękuję za słoneczko i wzajemnie
Old Port sadzony jesienią.

Soniu dziękuję, uściskam jak wrócą z przedszkoli

Aniu po prawej jest Weronika, Ona jest starsza o półtora roku od Emilki ale wzrostem są prawie jednakowe . Ależ mi słodzisz
WC

Pogody i udanego popołudnia Wam życzę .
- patasko

- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłem z rewizytą
Widzę u Ciebie sporo roślin, które mam u Siebie
Posłonki, piwonie, łubiny, czosnki, goździki i mnóstwo innych
Oby kwitły do zimy
U mnie też deszcz był wczoraj i w nocy, spora ulewa, a ziemia jak sucha tak sucha 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Twoja Eden Rose zupełnie się różni od mojej
Moja była prawie biała z różowym rumieńcem. Ale ono podobno tak mają. W tym roku już widziałam na niej pąki, to będę mogła porównać.
Podziwiałam ceglaną ścianę ze schodami i skrzynkami kwiatów. Pięknie to wymyśliłaś
Lubię takie mury, maja swoją duszę. Miałam się pytać co tam masz, ale już wiem, że to ściana od stodoły
Bardzo mi się podoba.
Podziwiałam ceglaną ścianę ze schodami i skrzynkami kwiatów. Pięknie to wymyśliłaś
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewelinko nie dość że tu nie ma wi-fi to w kawiarence net tak słaby, że zdjęcia się długo otwierają! Nawet takie przyjemności mi odbierają
Dzisiaj wieje przeokrutnie i a takie piękne słońce świeci, niestety wiatr nie pozwala nawet po plaży spacerować
Już niedługo i ja pokażę zarośnięty ogród
Pozdrawiam 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, w Twoim ogrodzie już pełnia lata!
Kwitnące róże o tej porze w tym roku... no, no!
Moje dopiero pączki, takie maleńkie, pokazują.
A wesołe Kwiatuszki na leżaczkach i tak najpiękniejsze!!!

Kwitnące róże o tej porze w tym roku... no, no!
A wesołe Kwiatuszki na leżaczkach i tak najpiękniejsze!!!
- iwek

- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Ewelinko Twój wątek jest najprężniejszym wątkiem na forum bynajmniej wśród moich znajomych
Zawsze jak wpadnę na forum to u Ciebie mam wiele do nadrobienia
Cudne rabatki,masz mnóstwo gatunków
ale moje oko przykuł łubin niebiesko-żółty?Czy to tylko zdjęcie przekłamuje?Bo jeśli taki jest to zbieraj nasiona bo będę żebrać o niego 
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Ewelinko, córki masz śliczne i widać, że są szczęśliwe. Powoli zaczynają kwitnąć piwonie więc będziemy mieć pachnąco. Ja też pozbywam się żółtych kosaćców, chociaż nie wszystkich. Mam dwa odcienie i te bledsze zostawię. Róże masz bardzo ładne i wcale się nie dziwię, ze dokupiłaś Edenkę. Też mam różę rugosa Hansę, ale póki co rośnie w doniczce. Ostatnio znalazłam dla niej miejscówkę i dużą donicę do której ją wsadzę. Boję się, że zza bardzo rozejdzie się na boki, więc dostanie areszt w donicy.
- Yollanda
- 500p

- Od: 23 maja 2014, o 14:34
Ewelino ,Twój ogród jest wspaniały
. Utworzony z elegancją i rozmachem. Jest w nim wszystko co trzeba, rabaty, trawniki, drzewka i krzewy.
Nie wyzbywaj się wszystkich żółtych irysów. Pięknie wyglądają w towarzystwie błękitnych i niebieskich.
Zobacz na fotce żółto błękitne kwiaty. Sama radość i świeżość.

Wszystkie rośliny u Ciebie rosną bujne i dorodne.
Fotkę usunę wkrótce.
Nie wyzbywaj się wszystkich żółtych irysów. Pięknie wyglądają w towarzystwie błękitnych i niebieskich.
Zobacz na fotce żółto błękitne kwiaty. Sama radość i świeżość.

Wszystkie rośliny u Ciebie rosną bujne i dorodne.
Fotkę usunę wkrótce.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Ewelinko, jak podwoisz ilość rabat, to Córy zatrudnisz - Dziewczynki rosną, trzeba powoli zaszczepiać bakcyla
Jola, cudnie ten kolaż wygląda
Jola, cudnie ten kolaż wygląda
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale te twoje Edenki szybkie
Moje chyba mają za dużo cienia
A łubin najlepiej rośnie tam gdzie sam się wysieje
też mam z nim problemy. Choć odpukać, zakwitł mi biały z sadzonek, które sama wysiewałam w domu. Jak na moje umiejętności to sukces wart co najmniej Oskara

A łubin najlepiej rośnie tam gdzie sam się wysieje
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Ehh, Ewelino... Zawsze, gdy jestem u Ciebie i naoglądam się efektów Twojej pracy i pasji, wychodzę chora i zezłoszczona - przecież je także mogę mieć TAK, a nie mam. Wciąż jestem urzeczona Twoim ogrodem, doborem roślin, dbałością, wiedzą, zaangażowaniem. Podziwiam i pozdrawiam.
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Dzisiaj było bardzo ciepło i wietrznie. Wierzchnia warstwa ziemi sucha i twarda jak skała
. Z plewieniem muszę poczekać aż spadnie jakiś deszcz. Chwasty jak zwykle rosną w tempie ekspresowym
. Dzisiaj miałam zabiegany dzień bo Weronice kończy się orzeczenie o niepełnosprawności i zbierałam dokumenty . Byłam w kilku miejscach i zjadło mi to pół dnia. Oczywiście nie mogło obyć się bez ogrodowych zakupów
. Sprawiłam sobie powojnika Guernsey Cream . Pozazdrościłam dziewczynom domków dla owadów i dzisiaj kupiłam
. Ceglana ściana przy stodole uległa małej zmianie bo powojnik Carnaby rosnący w donicy zaczął mi kaprysić i musiałam go przenieść w inne miejsce
. Kwiaty więdną i nie wiem czy to wina upalnego stanowiska czy może łapie go uwiąd . Z efektu jestem zadowolona chociaż plastikowe donice nie do końca mi odpowiadają
. Może kiedyś dorobię się takich z lepszego i mniej nagrzewającego się materiału.

Powojnik Summer Snow spisuje się rewelacyjnie a to jego drugi sezon
. Aniu, dzięki za podpowiedź co do tej odmiany
. Po lewej stronie okna rośnie Lykkefund , który ma mnóstwo pąków ale na razie niski. Nie ma nawet jeszcze kratki bo nie było po co jej montować
. Mam nadzieję, że zacznie rosnąć do góry .

Wieczorem po spacerze Emilka poczuła się gorzej i okazało się, że ma gorączkę . Jutro zostanie ze mną w domu. To chyba jakiś wirus bo kilka dni wcześniej dzieci w przedszkolu również gorączkowały . Mam nadzieję, że szybko Jej przejdzie bo w niedzielę jedziemy na przyjęcie prymicyjne
.
Patryku witaj
. U mnie nadal sucho
. Wiatr i pełne słońce zrobiły swoje . Miejmy nadzieję, że popada w końcu . Pozdrawiam
.
Iwonko z tymi Edenami to tak podobno jest. Różowy kolor jest zależny od wielu czynników. Dziwi mnie tylko to, że w sieci piszą, że nie pachnie a ja czuję jej zapach
. Co prawda nosem w kwiatku ale czuję . Bardzo dziękuję
, ceglana ściana to taki spontan bo miałam skrzynki po jabłkach z ubiegłego roku już pomalowane i postanowiłam je jakoś wykorzystać.
Marysiu u mnie dzisiaj też bardzo wietrznie. Ziemia wysuszona na wiór przez taką pogodę
. Z niecierpliwością czekam na Twój busz
. Kiedy wracasz ?? Dziękuję i również pozdrawiam
.
CDN - buźki
.
Dzisiaj było bardzo ciepło i wietrznie. Wierzchnia warstwa ziemi sucha i twarda jak skała

Powojnik Summer Snow spisuje się rewelacyjnie a to jego drugi sezon

Wieczorem po spacerze Emilka poczuła się gorzej i okazało się, że ma gorączkę . Jutro zostanie ze mną w domu. To chyba jakiś wirus bo kilka dni wcześniej dzieci w przedszkolu również gorączkowały . Mam nadzieję, że szybko Jej przejdzie bo w niedzielę jedziemy na przyjęcie prymicyjne
Patryku witaj
Iwonko z tymi Edenami to tak podobno jest. Różowy kolor jest zależny od wielu czynników. Dziwi mnie tylko to, że w sieci piszą, że nie pachnie a ja czuję jej zapach
Marysiu u mnie dzisiaj też bardzo wietrznie. Ziemia wysuszona na wiór przez taką pogodę
CDN - buźki