Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .
Ewelina ale Ci rośliny w oczach rosną.Pamiętasz jak Ci pisałam w zeszłym ,że nie oglądniesz się a na rabatach zrobi się busz
. Piękny ogród. 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Orliki w tym roku wyjątkowo dorodne urosły a u mnie namnożyło się krzyżówek.
Ale miałaś farta z tą różą, teraz będziesz porównywać, która piękniejsza.
Żurawkowe wstęgi podkreślają elegancję i szyk na rabatkach. Wielki szacun za całokształt.

Ale miałaś farta z tą różą, teraz będziesz porównywać, która piękniejsza.
Żurawkowe wstęgi podkreślają elegancję i szyk na rabatkach. Wielki szacun za całokształt.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
Oj zazdroszczę Ci edenki - marzy mi się, ale to dosyć duża róża
Ale mam obmyśloną rabatę pod oknem kuchennym - to już ta absolutnie ostatnia będzie
- i tam ja widze oczyma wyobraźni...
Ścieżka z trejażem - piękna!
Ścieżka z trejażem - piękna!
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelino coraz ładniej i bujniej u Ciebie - czosnki i orliki cudne. Też wsadzałam małe pomidorki w drewniane skrzynki po owocach, całkiem fajni w nich rosły.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Ewelinko!
Miałam trochę do poczytania od zjazdu rodzinnego u babci, miłe są takie imprezy
Gratuluję samochodu i niech Wam dobrze służy
O perypetiach ze skoczkiem nie wspomnę, bo uświadomiłam sobie co też zastanę po powrocie
Pięknych roślin się naoglądałam...
orlików i innych, róża kupiona śliczna .
Pozdrawiam i niech słonko Ci zaświeci
Miałam trochę do poczytania od zjazdu rodzinnego u babci, miłe są takie imprezy
Gratuluję samochodu i niech Wam dobrze służy
O perypetiach ze skoczkiem nie wspomnę, bo uświadomiłam sobie co też zastanę po powrocie
Pięknych roślin się naoglądałam...
orlików i innych, róża kupiona śliczna .
Pozdrawiam i niech słonko Ci zaświeci
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ty też kusisz czosnkami, aż zaczęłam się zastanawiać, czemu jeszcze nie mam ani jednego
Uwielbiam ten czas, gdy roślinki tak przyspieszają
Rabatki wyglądają tak cudnie, świeżo...
Uwielbiam ten czas, gdy roślinki tak przyspieszają
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Ewelino
, witaj!
Przestraszyłam się nie na żarty, ze zaaferowana swoimi sprawami nie zdążę się wpisać w Twój wątek, choć osiągnął już 70 stron
.
A przecież czytam skrzętnie i jestem na bieżąco. Muszę przyznać, że jestem zbudowana racjonalnością Twoich decyzji dotyczących ogrodu. Zakładasz go z rozmysłem i logiką. Wszystkie poczynania mi się podobają, a ogród wygląda wspaniale.
Jestem pewna, że i nową działkę zagospodarujesz tak samo.
A do tego jesteś taka sympatyczna.
Moje gratulacje i serdeczne buziaki dla Ciebie i Twoich uroczych Rusałeczek - Jagi
Przestraszyłam się nie na żarty, ze zaaferowana swoimi sprawami nie zdążę się wpisać w Twój wątek, choć osiągnął już 70 stron
A przecież czytam skrzętnie i jestem na bieżąco. Muszę przyznać, że jestem zbudowana racjonalnością Twoich decyzji dotyczących ogrodu. Zakładasz go z rozmysłem i logiką. Wszystkie poczynania mi się podobają, a ogród wygląda wspaniale.
Jestem pewna, że i nową działkę zagospodarujesz tak samo.
A do tego jesteś taka sympatyczna.
Moje gratulacje i serdeczne buziaki dla Ciebie i Twoich uroczych Rusałeczek - Jagi
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witajcie
.
Nie było mnie chwilkę ale byłam dość zajęta. W niedzielę mieliśmy gości więc grillowaliśmy do wieczora
. W poniedziałek miałam wizytę w poradni z Weroniką i zjadła mi ponad pół dnia a później eM zaproponował sprzątanie stodoły i pomieszczenia w budynku stodoły . Ogarnęliśmy co mogliśmy i trzeba było kąpać dzieci
. Wczoraj z kolei w przedszkolu u Emilki mieliśmy piknik rodzinny . Na początku było przedstawienie przygotowane przez dzieci a potem grill i zabawy na świeżym powietrzu . Do domu wróciliśmy po 18 więc kolejny dzień szybko zleciał
. Dzisiaj mam odrobinę luzu bo poza praniem i ugotowaniem obiadu nic konkretnego w planach nie mam. W ogródku coraz gęściej
. Powoli zaczynają zakwitać piwonie. Co prawda mam na ten moment tylko kilka krzaczków z pąkami w dwóch kolorach ale zawsze coś
. Swój pokaz rozpoczęły także powojniki wielkokwiatowe, na razie Carnaby i The President . Zauważyłam na niektórych powojnikach rdzę i wczoraj wieczorem opryskałam co mogłam tylko nie wiem czy ten oprysk coś dał skoro w nocy padało
. Poza tym zakwitła mi pierwsza róża
. Jest to co prawda Rosa Rogusa ale też cudna i jak pachnie
. Z niecierpliwością czekam na resztę
. Zakwitły też irysy wysokie, które posadziłam w jednym miejscu żeby oznaczyć żółte i móc się ich pozbyć . Niestety kłącza tak się rozrosły, że teraz mają ciasno i nie wiem czy dam radę oddzielić żółtki od reszty
. U mnie było już bardzo sucho ale w nocy na szczęście popadało i ziemia jest mokra .

Kasiu róża jest przepiękna
. Zakochałam się wczoraj w jej kwiatku
. Bardzo lubię świeżo skoszoną trawę, ogródek wygląda wtedy tak czysto i schludnie
.

Soniu z niecierpliwością czekam aż pergola zarośnie
. Twoje margarytki pewnie zakwitną trochę później skoro je przesadzałaś. Kolejne czosnki muszą być więc posadzę je tam przy ścianie z różami. O ile nie zapomnę
. Auto jest świetne, jestem bardzo zadowolona no i ten bagażnik
. Spóźniona podziękowania i pozdrawiam
.

Krysiu mam tylko jeden łubin a poprzednie jakoś nie chciały rosnąć. W tym roku fajnie się rozrósł i ma piękne, duże kwiaty . Chciałabym ich więcej ale to w przyszłości. Pozdrawiam
.

CDN
Nie było mnie chwilkę ale byłam dość zajęta. W niedzielę mieliśmy gości więc grillowaliśmy do wieczora

Kasiu róża jest przepiękna

Soniu z niecierpliwością czekam aż pergola zarośnie

Krysiu mam tylko jeden łubin a poprzednie jakoś nie chciały rosnąć. W tym roku fajnie się rozrósł i ma piękne, duże kwiaty . Chciałabym ich więcej ale to w przyszłości. Pozdrawiam

CDN
- ewelkacha88

Moniko część z nich jest od Ciebie
. Mam tylko kilka orlików i chcę więcej
.

Sławku masz rację to bez Mayera . To malutka zeszłoroczna sadzonka ale jak pachnie
. Pozdrawiam
.
Moje chwilowe irysowisko . Tak jak pisałam wcześniej to chwilowa rabata bo chcę wyeliminować żółtki. Jakoś ten kolor nie specjalnie chcę mieć . Już mam osobę chętną na kłącza tylko muszę je jakoś pozaznaczać
.

Wandziu bardzo dziękuję za komplementy
. Pozdrawiam
.

Marto bardzo dziękuję
. Jeszcze sporo pracy przede mną bo kilka miejsc jest do poprawek ale to dopiero jak powiększymy działkę. Na różę Eden Rose nie mogę się napatrzeć, jest śliczna i czekam aż urośnie większa. Pozdrawiam
.

Seba ale mi słodzisz
. Bardzo dziękuję chociaż nie do końca się z Tobą zgadzam
. Skrzynki miałam pomalowane już w zeszłym roku ale dopiero w tym wpadłam na pomysł żeby tak zakryć brzydkie podpiwniczenie stodoły .
Eden Rose, jest boska , już ją kocham
.

Wiolu w sezonie mimo, że dzień jest dłuższy to czasami nie ma kiedy posiedzieć przed komputerem. Nadrobimy zimą
. Czosnki uwielbiam
. Ja posadziłam ich już około 80 ale jakoś tego do końca nie widać i jesienią dokupię jeszcze . Białe mam bo sadziłam mix z Lidl. Polecam
.

Małgosiu-PEPSI te przysychające liście czosnków są denerwujące ale można je jakoś zamaskować albo po prostu przeboleć
. Kule są tak cudne, że ja im to wybaczam. Przesadzasz z tym wypielęgnowaniem
. Skrzynki mają maskować brzydkie podpiwniczenie , dziękuję
.

Alu rzeczywiście szybko zrobił się miejscami busz . Rośliny spisują się na medal i rosną jak należy
. Dziękuję
.

CDN

Sławku masz rację to bez Mayera . To malutka zeszłoroczna sadzonka ale jak pachnie
Moje chwilowe irysowisko . Tak jak pisałam wcześniej to chwilowa rabata bo chcę wyeliminować żółtki. Jakoś ten kolor nie specjalnie chcę mieć . Już mam osobę chętną na kłącza tylko muszę je jakoś pozaznaczać

Wandziu bardzo dziękuję za komplementy

Marto bardzo dziękuję

Seba ale mi słodzisz
Eden Rose, jest boska , już ją kocham

Wiolu w sezonie mimo, że dzień jest dłuższy to czasami nie ma kiedy posiedzieć przed komputerem. Nadrobimy zimą

Małgosiu-PEPSI te przysychające liście czosnków są denerwujące ale można je jakoś zamaskować albo po prostu przeboleć

Alu rzeczywiście szybko zrobił się miejscami busz . Rośliny spisują się na medal i rosną jak należy

CDN
- ewelkacha88

Stasiu fajnie, że orliki same się sieją i tworzą takie różne krzyżówki
. Czekam aż moje ładnie się pokrzyżują
. Żurawkowe obwódki bardzo lubię
. Z tą różą rzeczywiście miałam farta a jak bosko kwitnie . Jestem zachwycona jej kwiatem . Dziękuję i pozdrawiam
.

Aniu właśnie tak oczyma wyobraźni widziałam edenkę na cegle ale jakoś bałam się, że nie da rady. Posadziłam więc jesienią w innym miejscu . Teraz skoro wpadła w moje ręce tak niespodziewanie to poszła w miejsce przy oknie i zobaczymy co będzie. Kwiaty ma cudne
. Bardzo dziękuję i pozdrawiam
.
Piwonia od sąsiadki, zakwitła po raz pierwszy
.

Sylwio ja posadziłam swoje pomidory koktajlowe do skrzynek po jabłkach i jestem ciekawa jak będą rosły. W zeszłym roku zrobiłam błąd bo zamiast posadzić je w skrzynki to skrzynki robiły za osłonki a pomidory rosły w wielkich doniczkach produkcyjnych. Doniczki były z plastiku, w dodatku czarne i tak moje pomidory smażyły się podczas upałów. Ogólnie klapa
. Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej bo skrzynki wyłożyłam włókniną, wsypałam dobrej ziemi i pilnuję podlewania.

Marysiu zjazd rodzinny był bardzo sympatyczny a auto jak na razie sprawuje się świetnie
. Rośliny rosną jak szalone więc jak wrócisz zastaniesz piękny , kolorowy busz
. Skoczek wytępiony ale znowu mszyce zaczęły się pokazywać
. Dziękuję i wzajemnie dużo słoneczka Ci życzę
.

Małgosiu-clem ja też lubię ten czas
. Czosnki powoli kończą ale i tak bardzo je lubię. Polecam jak najbardziej i jeśli masz w okolicy Lid to kup sobie jesienią mixa czosnków. Będziesz zadowolona
. Pozdrawiam
.

Jagi bardzo dziękuję za odwiedziny i wpis
. Bardzo mi miło czytać tyle ciepłych słów
. Motywujesz mnie do dalszej pracy
. Staram się jak tylko mogę chociaż z różnym skutkiem. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej. Dziękuję za buziaczki i pozdrawiam
.

Na koniec moje wesołe kwiatki .

Pozdrawiam i udanego dnia życzę
.

Aniu właśnie tak oczyma wyobraźni widziałam edenkę na cegle ale jakoś bałam się, że nie da rady. Posadziłam więc jesienią w innym miejscu . Teraz skoro wpadła w moje ręce tak niespodziewanie to poszła w miejsce przy oknie i zobaczymy co będzie. Kwiaty ma cudne
Piwonia od sąsiadki, zakwitła po raz pierwszy

Sylwio ja posadziłam swoje pomidory koktajlowe do skrzynek po jabłkach i jestem ciekawa jak będą rosły. W zeszłym roku zrobiłam błąd bo zamiast posadzić je w skrzynki to skrzynki robiły za osłonki a pomidory rosły w wielkich doniczkach produkcyjnych. Doniczki były z plastiku, w dodatku czarne i tak moje pomidory smażyły się podczas upałów. Ogólnie klapa

Marysiu zjazd rodzinny był bardzo sympatyczny a auto jak na razie sprawuje się świetnie

Małgosiu-clem ja też lubię ten czas

Jagi bardzo dziękuję za odwiedziny i wpis

Na koniec moje wesołe kwiatki .

Pozdrawiam i udanego dnia życzę
- anida

- Od: 26 sie 2015, o 21:28
Cudne i szczęśliwe dziewczynki, a co to za powojnik tak super zapączkowany?
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- ewelkacha88

Anido ten powojnik to Comtesse de Bouchaud
.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Ewelina ogród w pełnym rozkwicie
orliki pięknie się prezentują takie wzniesione na rabatkach się wydają
celmatisy widzę zaczynają jak się rozbujają to dopiero będą efekty
no deszczyk był już potrzebny bo u mnie też susza była ale wczoraj popadało więc mam nadzieję, że wszystko ruszy do góry 
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Ewelinko, Eden już u Ciebie tak rozkwitnięta?
Cudna jest, po prostu cudna...
W ogóle masz piękne kwiaty, a te dwie róże na ostatnim zdjęciu to już w ogóle piękności
W ogóle masz piękne kwiaty, a te dwie róże na ostatnim zdjęciu to już w ogóle piękności
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Ewelinko, super masz dziewczyny
takie radosne.
Mój Comtesse też zapączkowany, a czekam na niego bardzo, bo to pierwszy raz u mnie
Śliczne orliki i w ogóle ogród masz taki ładny!
Mój Comtesse też zapączkowany, a czekam na niego bardzo, bo to pierwszy raz u mnie
Śliczne orliki i w ogóle ogród masz taki ładny!