Trzymam kciuki za Twoje róże, żeby kwitły jak najszybciej

W sobotę pojadę chyba na zakupy ogrodnicze, jak co tydzień zresztą i może coś nowego przywiozę

Ja również mam dwie, chociaż "mam" to pojęcie chyba troszkę abstrakcyjne
 Ja również mam dwie, chociaż "mam" to pojęcie chyba troszkę abstrakcyjne  Kupiłem je gdzieś w okolicy Świąt, ale nie chcą mi rosnąć i wystają z ziemi tylko suche gałązki
 Kupiłem je gdzieś w okolicy Świąt, ale nie chcą mi rosnąć i wystają z ziemi tylko suche gałązki  
  Na razie to tylko jeden wielki busz, trzeba pozbyć się kilku krzewów, być może również dwóch brzóz, które musiałyby być mocno przycięte, a wtedy nie wyglądałyby dobrze. Zacieniają też cały skrawek ziemi, którym zamierzam się zająć
 Na razie to tylko jeden wielki busz, trzeba pozbyć się kilku krzewów, być może również dwóch brzóz, które musiałyby być mocno przycięte, a wtedy nie wyglądałyby dobrze. Zacieniają też cały skrawek ziemi, którym zamierzam się zająć  Zdjęć nie ma sensu robić, bo i tak nic by nie było na nich widać
 Zdjęć nie ma sensu robić, bo i tak nic by nie było na nich widać 
 ), które mam zamiar niedługo posadzić w donicy razem z innymi ładnymi sukulentami, aby stworzyć ciekawą kompozycję
 ), które mam zamiar niedługo posadzić w donicy razem z innymi ładnymi sukulentami, aby stworzyć ciekawą kompozycję  
  Mam trochę problemów z płatnością, ale jestem na dobrej drodze
 Mam trochę problemów z płatnością, ale jestem na dobrej drodze  Mam nadzieję, że przesyłka dotrze do mnie jeszcze przed moimi urodzinami
 Mam nadzieję, że przesyłka dotrze do mnie jeszcze przed moimi urodzinami 

To jest właśnie w roślinach piękne - nic nie dzieje się od razu, na wszystko trzeba poczekać
 To jest właśnie w roślinach piękne - nic nie dzieje się od razu, na wszystko trzeba poczekać 

Ta wycinka jeszcze nie będzie przeprowadzana na pewno, więc może coś wykombinujemy
 Ta wycinka jeszcze nie będzie przeprowadzana na pewno, więc może coś wykombinujemy 

Widzę ,że znasz się już na roślinach  a zwłaszcza hibiskusach domowych i masz już pierwsze sukcesy w ich rozmnażaniu. Zobaczysz jakie pole do popisu daje chociażby kawałeczek działeczki, ogródka , tam można komponować , zmieniać.....bo wiem ,ze większość żałuje  starych drzew, pozostawia na siłę , bo szkoda. Ale zawodowcy nie żałują , jeśli ogródek za bardzo zarósł , zrobił się nie ciekawy , likwidują za duże drzewa, krzewy i robią nowe o wiele ciekawsze już nasadzenia . Widziałam takie ogrody,które zmieniały się za sprawą wywalania przerośniętych roślin i nasadzania nowych , bardziej kolorowych , ciekawszych ....i jest pięknie
  Widzę ,że znasz się już na roślinach  a zwłaszcza hibiskusach domowych i masz już pierwsze sukcesy w ich rozmnażaniu. Zobaczysz jakie pole do popisu daje chociażby kawałeczek działeczki, ogródka , tam można komponować , zmieniać.....bo wiem ,ze większość żałuje  starych drzew, pozostawia na siłę , bo szkoda. Ale zawodowcy nie żałują , jeśli ogródek za bardzo zarósł , zrobił się nie ciekawy , likwidują za duże drzewa, krzewy i robią nowe o wiele ciekawsze już nasadzenia . Widziałam takie ogrody,które zmieniały się za sprawą wywalania przerośniętych roślin i nasadzania nowych , bardziej kolorowych , ciekawszych ....i jest pięknie  Dlatego właśnie w ogrodzie jest wiele możliwości na wyżycie się , powodzenia
 Dlatego właśnie w ogrodzie jest wiele możliwości na wyżycie się , powodzenia  
 Dziękuję za miłe słowa
 Dziękuję za miłe słowa  Na tym moim małym skrawku ogrodu jest mnóstwo roboty, dzisiaj zaczynam - albo rozpocznę od wykonania roślin do przesadzanie, a może od wykrywania chwastów? Jeszcze zobaczymy
 Na tym moim małym skrawku ogrodu jest mnóstwo roboty, dzisiaj zaczynam - albo rozpocznę od wykonania roślin do przesadzanie, a może od wykrywania chwastów? Jeszcze zobaczymy  
  Następnym razem będę chyba kupować tylko przez all
 Następnym razem będę chyba kupować tylko przez all 

Szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać możliwości, które zyskamy dzięki zdobyciu dostępu do tej części forum
 Szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać możliwości, które zyskamy dzięki zdobyciu dostępu do tej części forum  
  Wątek Matiego już obserwuję
 Wątek Matiego już obserwuję  Muszę zacząć udzielać się trochę więcej, nawiązywać nowe znajomości, bo widzę tutaj mnóstwo superowych ludzi
 Muszę zacząć udzielać się trochę więcej, nawiązywać nowe znajomości, bo widzę tutaj mnóstwo superowych ludzi 

Człowiek uczy się na błędach
 Człowiek uczy się na błędach  Ja również nie przepadam za podawanie danych, płacenie przez internet, ale na poczcie podobno się nie dało, bo nie mieliśmy nazwy pośrednika, czy coś w tym stylu
 Ja również nie przepadam za podawanie danych, płacenie przez internet, ale na poczcie podobno się nie dało, bo nie mieliśmy nazwy pośrednika, czy coś w tym stylu  

Mam taką cichą nadzieję, że znajdę coś ciekawego
 Mam taką cichą nadzieję, że znajdę coś ciekawego