Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

o jaaa, no to gratulacje, super :):)
To miły akcent :)

Rosa rugosa? Jak robisz sadzonki?
Też bym była chętna ją rozmnożyć, bo nie dość że piękna to jeszcze zdrowa.
Pamiętam ją z dzieciństwa, ten miły słodki zapach, piękne kwiaty. Mieliśmy ją na starej działce, sąsiadka przychodziła z reklamówkami po owoce, nigdy nie wiedziałam po co jej to...
A przepis na przetwory jakiś fajny masz?
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Wykopałam cały krzak i były dwie odnogi dobrze ukorzenione więc je przesadziłam w inne miejsce teraz niech sobie rośnie. Podobno wystarczy wsadzić gałązkę w ziemię i się przyjmuje. Przepis mam od starszej pani działkowiczki która własnie parę lat temu dała sadzonkę facetowi od którego kupiłam działkę. Ona ma ja tez u siebie. Powiedziała mi przepis że ile płatków tyle cukru razem utrzeć i do słoiczków lekko pasteryzować i gotowe. Jeszcze nie robiłam tego nigdy, ale jadłam smaczne.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sprzątanie z działki ciąg dalszy. Pogoda beznadziejna dolane nie da się nic robić więc wzięłam się za porządki. Wywalając stare dziadostwa z działki natrafiłam na kolejny dziwny przedmiot tym razem stolik ;:oj zastanawiam się czy wyrzucać czy odmalować i zostawić. Może to jakiś antyczny stolik.
Obrazek
aha ma takie dziwne nogi ;:306
Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biała akrylka i taboret tak samo.
Albo sprzedaj -często na takie stare rzeczy się znajdują chętni gotowi się o nie bić.
My sprzedaliśmy kiedyś za kupę kasy starą komodę. Gośç ją odnowił i sprzedał za drugie tyle
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A już to miałam wywalić ;:14 . Sprzedać można za to bym mogła kupić coś innego tylko że ja się na tym zupełnie nie znam.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musisz wyszukać kogoś kto Ci pomoże a nie zrobi w konia.
Czasem zglaszaja sie tacy ludzie i wykorzystują niewiedzę sprzedającego płacąc mu grosze gdzie normalnie by musieli dac kupe kasy...
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz racje Foxowa muszę się zorientować i poszukać kogoś kto mnie nie naciągnie.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam pogoda piękna to i czas na działkę. Kolejne znalezisko prawdopodobnie to żarna kamienne wraz ze stołem i co z tym zrobić ;:223
Obrazek
Obrazek
i co wy na to??
A teraz z innej beczki w niedzielę byłam w ogrodzie botanicznym myślałam że nie wyjdę z tamtą zdjęć narobiłam sporo ale to kilka z nich przepiękne irysy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To samo co i ze stołem - wyrzucić albo znaleźć kogoś kto to kupi ;)
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alicjo, ja bym się nie pytała co z tym zrobić. Takie znaleziska to skarb. Z żaren zaaranżowałabym jakąś dekorację rustykalną z gliniakami, lub postawiła je umiejętnie wśród roślin w ogrodzie. Stół bym pobieliła i stałby się działkową ozdobą. Dziewczyno, nie wyrzuca się takich rzeczy! :roll: Jak nie masz pomysłu, to sprzedaj, ale ja bym tam tego nie robiła i raczej bym się cieszyła.

Szkoda, że mój tato swego czasu posłuchał straży pożarnej i intensywnie sprzątał podwórko. Pozbył się wtedy żelazek z duszą, tary, drewnianych kół. Wszystkie to pamiętam, potem szukałam intensywnie w okolicy, wokół starych chat, ale już nic nie było, ludzie wybrali i na olx teraz trzeba płacić ciężkie pieniądze.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam własnie wróciłam z działki bo pogoda wspaniała ;:3 i nie chce się wracać do domku.Jutro też ;:65 na działeczkę bo jest co robić. Jak nie mogę iść na działkę to czuję jakby mi coś brakowało. Po zakupie działki mówiłam, że w tym roku nie będę robiła warzywniaka, a tu co dzień to jest większy. Jutro mam zamiar posadzić jeszcze cebulkę wiem że trochu to późno ale co mi tam najwyżej na zielone będzie.
Obrazek
ale to strasznie cieszy jak widzę jak moje pomidorki zakwitają
Obrazek
owoce są coraz większe tylko pozostało czekać aż dojrzeją oto mój agreścik
Obrazek
porzeczka mniam
Obrazek
borówka
Obrazek
to moje kwiatuszki ale już się ciesze bo moja sąsiadka obiecała mi irysy
Obrazek
brązowe granatowe i białe i żółte oraz pachnące liliowce :tan muszę tylko zrobić miejsce gdzie je posadzę.
Obrazek
bratki zjedzone przez ślimaki zaczęły odrastać
Obrazek
róża jadalna kwitnie pięknie pączków mnóstwo dżemik będzie jak się patrzy
Obrazek
goździki są biedne bo jeszcze w trawie, ale rosną. Jak przekwitną zacznie się przesadzanie
Obrazek
jeszcze nie mam planów gdzie je zasadzę
Obrazek
na pewno blisko altany, ale najpierw taras i chodnik
Obrazek
piwonia bordowa i oszałamiający zapach
Obrazek
a to jeszcze mój irysik który dołączy do innych kolorów
Obrazek
a na koniec pokażę wam moich lokatorów mamy sikorki w budce na drzewie prześlicznie śpiewają tak głośno że zagłuszają rechot żaby którą ma sąsiad w swoim oczku wodnym.
Obrazek
to na razie tyle :D
Pozdrawiam was wszystkich i jeśli nie zanudziłam was to zapraszam po raz kolejny
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu , widać że cię wzięło ;:306 . Te goździki są dwuletnie ,po prosty zbież nasiona i zaraz po przekwitnięciu wysiej -i pozbieraj małe siewki które same się wysieją. Fajne skarby znajdziesz w altance ,zrób tak jak radzi Monika,chociaż do tego trzeba mieć niezłą wyobraźnię aby ro fajnie wyglądało.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

coco12 dziś kolejny dzień na działce sprzątanie strychu i oto znalazłam garnek na duszonki żeliwny super sprawa oraz składany leżak w dobrym stanie, ale i znalazłam kolejne skarby nawet nie wiem co to, ale na pewno stare czy ktoś z was możne mi pomóc w rozwiązaniu tej zagadki ja kombinowałam ale nic z tego nie wyszło. Fantazje trzeba mieć zgadzam się z tym jak najbardziej ja nie za bardzo wiem co z tym mogę zrobić może mi podsuniecie jakiś ciekawy pomysł będę wdzięczna.

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Alu, nie mam zielonego pojęcia ;:224 , ale takie odkrywanie skarbów musi być fascynujące ;:303
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację takie znajdywanie to fajna sprawa choć wyglądam jak brudas ;:306 przez to grzebanie. Znalazłam już sporo rzeczy, które fajne naprawiłam pomalowałam i czekają aż pójdzie na działkę w innej odsłonie, ale są rzeczy z którymi nie mam pojęcia co mogę zrobić na co może mi się przydać po prostu nawet przeszkadzają.
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”