Metamorfozy Ustronia pod Miedzą

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą

Post »

Maciejka ma tylko to do siebie, że lubi się pokładać jak urośnie. Jednak kto by jej miał to za złe...

Obrazek

Jedzie do mnie paczka z kwiatuszkami od mojej drogiej koleżanki o najbardziej zielonej duszyczce, jaką kiedykolwiek spotkałam. ;:167
Po pracy będę miała 2! godziny żeby to wsadzić i jeszcze podlać całą działkę, chyba sobie motorek wsadzę w zadek. :roll: :D Zajedziemy na 17 po 19 wyjazd.... Szkoda, że te najpiękniejsze miesiące wiosenne, maj i czerwiec upływają mi co roku w takiej gonitwie. Na działce najwięcej pracy i w pracy zawodowej też kocioł zawsze o tej porze. Będą kompozycje w skrzynkach, dosadzę jednorocznych na rabaty. Mam co prawda posiane u mamy cynie, aksamitki, ale pojadę do niej dopiero w lipcu, gdyż piątek po Bożym Ciele mam pracujący i na dodatek nie mogę wtedy wziąć opieki, gdyż w pracy bardzo ważne terminy.

Ogórkowe wojsko rośnie na balkonie jak szalone, cukinii też wzeszło chyba 6 czy 7 i jestem pewna, że to wszystko nie zmieści się do jednej skrzyni i trzeba będzie na gwałtu rety robić drugą, zwłaszcza, że od Agi z fioletowego ogrodu mam jeszcze nasiona dyń- Sweet Dumpling i Butternut i będę je jutro siała do kubeczków w domu i też podpędzała na balkonie.

Jako nr one na przyszły sezon stawiam sobie zaprogramowanie miejsca i prac tak, by na działce stanął mały foliaczek, miejsce na wysiewy pod chmurką było w skrzyniach, a na balkonie była szklarenka na wysiewy. Nie wiem jak to zrobię, bo pracy zawodowej będę miała jeszcze więcej, ale nie chcę z tym już dłużej czekać, chcę w końcu spróbować własnych pomidorów z działki i jeść rzodkiewkę i sałatę już w kwietniu.

A plan na tę jesień i przyszłą wiosnę, to rabata różana i powojnikowa z ładnymi, ozdobnymi pergolami. Mam w głowie takie swoje małe plany na przyszłość odnośnie działki. Chcę spędzić na niej lata, gdy nie będę już miała sił do pracy, w zagospodarowanym i zadbanym otoczeniu. Zawsze mniej roboty, jak już wszystko rośnie i trzeba tylko doglądać. A może i spróbuję wtedy z lokalnymi konkursami ogrodniczymi... :roll: Nie wiem jak będzie z naszymi problemami, nie wiem czy będziemy mieli dom z ogrodem. Działka to będzie nasz mały prywatny raj. Już jest. ;:167
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Plany jak u mnie żeby kiedyś za dużo pracy na działce nie było i jakaś szklarenka stanęła :D Kartonik z sadzonkami ;:306 troszkę nasadzeń będziesz miała ;:333
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu kartonik :lol:
To jest 9 kg podobno ;:oj
Bardzo się cieszę, choć wiem, że się napracuję.

Trochę prywaty: Violusia ;:180 ;:168 ;:226 Dziękuję z całego serca!!! Jesteś nie tylko pracowita, piękna, ale i dobra, masz piękną duszę i wielkie serce.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Muszę poczytać o tych wiorach rogowych.Jestem zielona w tym temacie. :oops:
Czosnki wyglądają cudnie
Śliczny clemek .Co to za odmiana ??
Cukinia pewnie już posadzone.Moja w ziemi I dynie też. :)
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten clematis to Nelly Moser. Wielkokwiatowy wcześnie kwitnący.

Cukinie mam jeszcze na balkonie, może w czwartek wsadzę do gruntu, a najpewniej dopiero w sobotę.

Paczka przyszła, totalnie zgnieciona.... ale chyba nic się nie zniszczyło. Dzięki Bogu mąż mnie zawiezie i nie będę musiała wszystkiego transportować autobusem...
Już się chyba robi za ciepło na wysyłki...
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

;:oj ;:oj jaka piękna i obiecująca paczuszka a dokładnie to co w środku się skryło??
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko spiszę dokladnie wieczorem i porobię zdjęcia, bo teraz na szybko robię obiad, mąż wróci i torpeda na działkę Będę walczyć z czasem! ;:134 :D
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Miłego sadzenia , na fotki poczekamy ;:65
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam jeszcze parę sekund to skrobnę. Wieczorem może byc gorzej.
Są: petunie, pelargonia, didiskusy, lobelie, werbeny, pysznogłówka cytrynowa, rodzynki brazylijskie, kropliki, bazylie, karczoch, arbuz, trawa drżączka i wiatrak, aksamitki, cynie, żurawka z siewu, słonecznik ;:167. Pewnie zapomniałam jeszcze o co najmniej kilkunastu ;:oj Wszystko dar niezwykłych, zielonych rąk. ;:167
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

To masz sporo do sadzenia :uszy , coraz piękniej się robi ,jeszcze trochę a braknie ci miejsca do sadzenia
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Będzie kolorowo jak się wszystko rozrośnie
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwciu, właśnie dlatego mąż zrobi 2 skrzynię, bo nawet ogórków nie zmieszczę do pierwszej, a co dopiero cukinie i dynie które zamierzam posiać... Ja powinnam mieć hektary a nie 300m2 :D

Wszystko wsadzone, podlane, urwałam rzodkiewek, które prawie w całości wmłócił syn, mięty, meliski, lubczyku, listów sałaty. Pięknie wszystko rośnie po nawożeniu. Na działce jest jak w prawdziwym gaju. Wieczorem może się uda jakieś zdjęcia wrzucić, sporo narobiłam komórką.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

khem, khem...Moniś, ja nic nie mówię, ale coś tak czułam, że na jednej skrzynce się nie skończy :lol: Czytałam dziś Twoje plany na przyszły sezon i kolejny, bardzo się cieszę z Tobą, że już tyle udało się zrobić i bardzo mocno trzymam kciuki za kolejne sezony ;:215 Czekam na zdjęcia :wit
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko znowu roślinki ;:oj gdzie Ty to wszystko wsadzisz? Będzie busz, ale ja to lubię ;:172
Może Ty mi podpowiesz jak zagospodarować ok. 15 arów łąki, masz tyle fajnych pomysłów, coś co da może trochę grosza :)
Czekam na fotki, na pewno jest pięknie jak zawsze.
Też bym chciała kiedyś mieć tak zagospodarowane, żeby było mało pracy i czas na odpoczynek.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Moniś, za hektary chyba każda z nas dała by się pokroić :;230
U mnie rzodkiewka nie chce rosnąć , ziemia wokół korzeni cała popękana ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”