Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Luka85
100p
100p
Od: 8 lip 2012, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :)

Post »

U mnie dziś grzeje od rana, rano wszedłem pod tunel wyciąć resztę sałat to wyszedłem mokry.Wczoraj trochę pogrzmiało, ale burzy nie było. Wieczorem chcę przekopać na paprykę.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Witam :)
Dziś byłem na działce i zdążyłem skosić działkę w połowie gdy zaczęło kropić dużymi kroplami. A za chwilę lunęło. Zrobiło się mokro więc postanowiłem odczekać aż przeschnie by dokończyć koszenie.... ale nim przeszło rozpętała się burza nad działkę. Takiej burzy nie pamiętam już dawno. Lało niesamowicie aż dach mi przeciekał w altance :) musiałem wiadra podstawiać :) dobrze że byłem..... Dodatkowo padał grad....
Po jakimś czasie żona dzwoniła że w mieście już nie pada a u mnie nad działką dalej lało... Zalało całą działkę. Chodziłem jak na mokradłach :) Mokro i ciepło jest więc będzie ładnie wszystko rosło :)
Oto fotki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj i dziś pompa, teraz ciepełko będzie a deszczykowi na parę dni dziękujemy :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uuu Piotrek sporo deszczu u Ciebie, u mnie na działce aż tak nie padało :) no ale dla roślinek to dobrze :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jedno miasto a w jednym miejscu leje a w drugi pada :) Wczoraj wracałem od siostry i padał deszcz, pojechałem na działkę a u mnie sucho :) nawet w centrum były kałuże :) wróciłem do domu i sąsiad z działki dzwonił że zaczęło lać :) dziś rano pojechałem a tak mokro :) na drodze spore kałuże..... Ale tak zawsze jest w sezonie letnim :)

Deszcz potrzebny a teraz bedzie ciepło :) od czwartku na 2-3 dni gorąco :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Luka85
100p
100p
Od: 8 lip 2012, o 22:32

Post »

No to domoczyło fest :D :D :D , a u mnie tylko pokropiło.
Teraz to dopiero zrobi się zielono.
Truskawki ładnie kwitną, z tych to już na pewno będą owoce.
Ja jutro sadzę pomidory, paprykę, ogórki, oberżynę.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

To sporo popadało u Ciebie, u mnie burza była taka typowa wiosenna intensywna i krótka :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Podziwiam kolegę za tak wypieszczoną każdą rabatę :D Cierpliwości widzę ci nie brakuje :wink:
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Luka85
Domoczyło o ob moczyło Łukasz :) Najważniejsze że ciepło jest :)
Mam nadzieje że coś truskawek będzie. A największe nadzieje mają dzieci :D One cały czas się pytają KIEDY ;:306

TROJA
No Aniu ostro było.... Tak zalanej działki nigdy nie widziałem u siebie :) Mokradła. Wychodziłem z auta by otworzyć bramę to po kostki wody było.... Buty się suszą :D A jak pomyślę że przed nami gorące dni to.... radość rozpiera :D

gloff
Mariusz jak lubię dokładność choć na działce idealnie nie jest. Robię na maszynach CNC a tak dokładność to wymagana. To chyba zboczenie zawodowe ;:306 Tzw pedancisko ze mnie :;230 :;230 :;230
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotruś chyba nie widziałeś prawdziwej ulewy ;:306
Jak kiedyś była ulewa to u mojej babci ( mieszka w zagłębieniu ) pływaliśmy na dętkach ;:306
Kiedyś podczas ogromnej ulewy woda prawie wlała się do domu :;230
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Sebuś nie chce widzieć takiej ulewy :) Nigdy. Same straty :) chyba żadnych korzyści.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piotrze to działka u Ciebie podlana :) u mnie od poniedziałku ani kropla nie spadła trzeba podlewać. Ciężko się kopie ręce bolą. Z tego co mówią to dopiero w sobotę ma u mnie popadać. Truskawki ślicznie Ci rosną życzę obfitego urodzaju.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja działeczka podlana ale słoneczko mocno grzeje i dziś pare roślinek musiałem podlać co mają płytko korzenie :) Dziś to prawdziwe lato nie wiosna. Jutro jeszcze cieplej :) Później wrzucę parę fotek bo dziś zrobiłem :) Mam nadzieje że truskaweczek do pojedzenia trochę będzie ;:333 I nie tylko truskaweczek :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Od dwóch godzin wrzucam fotki z czwartku :) włączyłem muzę starą na necie i tak się zasłuchałem starych kawałków z lat 90 i nieco starszych że nie wiem kiedy 2h minęły i mamy piątek ;:306
Już nadrabiam :) i idę spać bo rano wstajemy i jadę z rodzinką na działkę...WAGARY !!! ;:215 28st w cieniu ma być więc leżaki w ruch pójdą :D

A co do czwartku, który był również wspaniały, 26st w cieniu a na słoneczku ponad 40st :D I porządna opalenizna już jest. I na działce powoli się zmienia. Zaczyna wszystko nabierać wyrazu ;:333
Jeszcze parę dni temu działka pływała po burzy a dziś latałem z koneweczką :)
Bardzo cieszy mnie widok truskawek, liczę że dzieci pojedzą sporo ;:215 Sporo kwiatuszków się pojawiło.....
Powstała też nowa rabata z kwiatkami, ale jeszcze do wykończenia. Ale coś się dzieje. Oto fotki z czwartku :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Idę spać :) szkoda dnia na spanie ;:19 7 rano pobudka, zakupy, rodzinkę pod pachę i jazda :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale wszystko poszło, moze teraz roślinki nadrobią straty po tej pogodzie. My wczoraj robiliśmy roślinkom przegląd i z przykrością stwierdzam, że bardzo mało owoców będzie. Więc jak Ci się udadzą truskawki to zazdraszczam.
A działeczka piękna jak zwykle, ładnie schludnie i starannie :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa dzięki ;:333
Wiesz u mnie czereśnie oberwały najbardziej. Jest szansa że wiśnie przetrwały a jak bedzie zobaczymy. A na pewno 2 z 3 drzew.
Co jeszcze.... Aha gruszki mają się dobrze co by mnie mocno uradowało :) Zobaczymy za jakiś czas.
A z krzaków to jagoda bedzie, borówek bardzo dużo jak co roku, liczę na sporo również malin, no i truskawki. Te wcześniejsze trochę dostały. Sąsiad przeglądając je powiedział że około 30/40% pomarzło kwiatów ale z tych nieco późniejszych wszystkie przetrwały. Więc jest super. Oby teraz żaden kataklizm się nie zdarzył !!!!

Pogoda cudna. Teraz czas na śniadanko i zakupy. I wyjazd na działkę :) O 8:00 na termometrach już +18st :) a ma być wg najnowszej aktualizacji +29st :D
Miłego dnia życzę ;:168
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”