A te lampeczki pięknie wyglądają nocą, dają ciepłe, żółte światło i świecą tak jakby promyczkami.
Moja odskocznia
- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja odskocznia
Lenko, to osteospermum - stokrotka afrykańska. Do ogródka możesz ją przenieść jak najbardziej. Niestety jest jednoroczna, ale cudna i dość ładnie się rozkrzewia.
A te lampeczki pięknie wyglądają nocą, dają ciepłe, żółte światło i świecą tak jakby promyczkami.
- Ann_85
- 1000p

- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Betonowe kwiatki
Jestem dumna z rozpowszechniania dobrych praktyk
Jestem dumna z rozpowszechniania dobrych praktyk
Olu fajnie że miałaś możliwość popracować w ogrodzie. Efekty widać od razu
. Tulipanki masz piękne, zresztą reszta kwiatów też imponuje. Oby tylko mróz ominął twoje królestwo. 
- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
A szkoda ,ładne są te stokrotki
te kwiaty z betonu sama robiłaś?
to coś ale te liście tak? 
- wrigley
- 500p

- Carmelka00
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lut 2015, o 14:22
A myślałam ,że to takie odlewane z cementu
ja planuję takie poidła dla ptaków zrobić, jak tam dużo zrobionych prac w ogrodzie w miniony weekend? i jak tam pogoda? 
- wrigley
- 500p

Poidełka dla ptaków? Brzmi ciekawie, masz już jakiś projekt?
Nie byłam na działce w weekend niestety - mieliśmy Komunie u znajomych, a za tydzień nasz młody będzie miał rocznicę swojej Komunii, ale na samą sobotę chociaż pojedziemy, bo mam trochę do wsadzenia
Wczoraj byłam w ogrodnictwie i kupiłam jasnotę, kosmos (to poszło na balkon), komarzycę, cis i margaretki, ale oprócz tego będzie 40 sztuk świerków i na to wszystko dorzucę pomidory. Pytanie tylko czy wystarczy czasu
No i mam nadzieję, że
się utrzyma. Bo na razie jest bardzo przyjemnie. 
Nie byłam na działce w weekend niestety - mieliśmy Komunie u znajomych, a za tydzień nasz młody będzie miał rocznicę swojej Komunii, ale na samą sobotę chociaż pojedziemy, bo mam trochę do wsadzenia
No i mam nadzieję, że
- Ann_85
- 1000p

Hmm... no właśnie, jak można zrobić poidełko?
A betonowe kwiatki zarosną wokół prędzej niż Ci się wydaje, dwa koszenia i będa wyglądały jakby były tam od zawsze
A betonowe kwiatki zarosną wokół prędzej niż Ci się wydaje, dwa koszenia i będa wyglądały jakby były tam od zawsze
- wrigley
- 500p

- kiziorek
- 50p

- Od: 16 mar 2016, o 13:41
Witam
Wątek przeczytałam i od razu się wpisuję,żeby go nie zgubić.Będę wpadać i zaglądać co tam u Ciebie słychać 
- Ann_85
- 1000p

Uuuu... Ile trawniczka do wyrwania na pozyskanie miejsca na to wszystko na co "już nie ma miejsca" 
- wrigley
- 500p

Witaj w moim wątku kiziorku - miło mi Cię gościć, czy tez masz swoją działeczkę?
Aniu to prawda, ale pozostawię to na "stare" lata, jak syn już podrośnie i stwierdzi, że nie bedzie grał w piłkę
Na razie co roku sukcesywnie zmniejszam trawnik na tyłach domu, w tym roku powstała już jedna rabatka. Ale wiesz co? Jakis czas temu obmyślałam rabatę po prawej stronie tego trawnika i może ją jeszcze w tym roku zrobię?
Muszę zrobić odpowiednie zdjęcie i być może mi pomożecie ? 
Aniu to prawda, ale pozostawię to na "stare" lata, jak syn już podrośnie i stwierdzi, że nie bedzie grał w piłkę
Na razie co roku sukcesywnie zmniejszam trawnik na tyłach domu, w tym roku powstała już jedna rabatka. Ale wiesz co? Jakis czas temu obmyślałam rabatę po prawej stronie tego trawnika i może ją jeszcze w tym roku zrobię?
- Ann_85
- 1000p

To możemy uścisnąć sobie dłonie, bo mam tę samą filozofię. Mam w głowie rabatę, która ma być absolutnie ostatnia (w co mój M. nie wierzy
), bo nie będe dziecku zabierać przestrzeni do zabawy na już i tak niewielkiej działce. Ale kiedyś, jak już mu ta przestrzeń nie bedzie potrzebna, to chyba walnę sobie klomb na samym środku 
A jeśli chodzi o tworzenie koncepcji, to ja zawsze chętna!
A jeśli chodzi o tworzenie koncepcji, to ja zawsze chętna!
- wrigley
- 500p

Faktycznie mamy tak samo. Mój M. tez nie wierzy jak mówię mu, że w tym roku nic już nie będzie