Wreszcie pogoda nam się poprawiła, co mnie bardzo cieszy. Jutro działam w ogrodzie i już przebieram nóżkami
Pod puszczą cz.2
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod puszczą cz.2
O matulu, aleś się rozpędziła z tymi roślinami do sadzenia
Za to będzie co podziwiać latem.
Wreszcie pogoda nam się poprawiła, co mnie bardzo cieszy. Jutro działam w ogrodzie i już przebieram nóżkami
Ostatnio nie było ani czasu ani chęci do jakichkolwiek prac. Za to jutro mam nadzieję sobie odbić za te kilka dni nieróbstwa 
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Dorotko ja też się nastawilam na dzisiaj i coooooo kicha ...pada
Elunia a Ty wpadłaś w szaleństwo zakupowe widzę, kupuj bo ja też bym tak robiła jak bym miała gdzie utykać.
Będziemy miały co podziwiać i wypytywać.
pozdrawiam
Elunia a Ty wpadłaś w szaleństwo zakupowe widzę, kupuj bo ja też bym tak robiła jak bym miała gdzie utykać.
Będziemy miały co podziwiać i wypytywać.
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Elu, u mnie dziś cudna pogoda choć w prognozach 3 dniowych podają nawet 8 st.w dzień u mnie ,no cóż natura uczy nas pokory! Tulipanowe rabaty cieszą oko ,co raz to nowym kwieciem.Widzę u Ciebie też tulipanki których ja nie mam,oj będzie się działo w lipcu.
A ten to mój stary tulipan, który się odrodził i jest jeszcze kilka gatunków, które po latach się odtworzyły.

A ten to mój stary tulipan, który się odrodził i jest jeszcze kilka gatunków, które po latach się odtworzyły.

- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Faktycznie...jak nazamawiałaś to nie ma wyjścia, trzeba teraz brać.pela11 pisze:
Zuzieńko , no i co z tego że nie patrzyłam tam gdzie nie powinnam skoro przywiozłam 3 niebieskie sasanki które obiecał mi znajomy ogrodnik i woził je dla mnie przez 2 ostatnie tygodnie aż mnie w końcu dzisiaj złapał i zawołał . No i co mogłam zrobić ? , oczywiście kupiłam.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Witajcie
Dorotko , co zawiozłam to posadziłam i jak nic jeszcze będę dowoziła
, chociaż pewnie już w mniejszej ilości .Niestety w ten weekend zostaję w domu , chociaż serce rwie się do ogrodu . Miałam bardzo ciężki tydzień w pracy i po prostu muszę odpocząć bo organizm mi się buntuje .Zazdroszczę bo na pewno będziesz wyżywała się w ogrodzie , więc życzę Ci pięknego
.Pozdrawiam
Krysiu , utykać na szczęście jeszcze nie muszę , ale to tylko ,jeszcze nie za długo potrwa .Mam ostatnio niestety kocioł w pracy więc ogród schodzi na drugi plan
Bożenko , Ty nawet nie wiesz jak Ci dobrze , że masz ogród pod nosem i możesz sobie wyjść w każdej wolnej chwili pospacerować wśród swoich tulipanów .Pogodę Masz nareszcie wymarzoną , nic tylko do ogrodu .Miłej pracy
Zuzieńko niestety , jeszcze tego dobra troszkę będzie
właśnie dzisiaj odebrałam 20 cebul lilii ,jednak posadzę je dopiero za tydzień bo nie jadę w tym tygodniu do ogrodu co mnie bardzo boli . Muszę jednak zachować rozsądek .Mam jeszcze troszkę roślinek do posadzenia , więc nudziła się nie będę .Z ogrodem spotkam się dopiero za tydzień
, muszę przeżyć .Za to Ty pewnie sobie odbijesz zimnicę i ruszysz na działkę . Zatem , życzę owocnej pracy w ogrodzie . 

Dorotko , co zawiozłam to posadziłam i jak nic jeszcze będę dowoziła
Krysiu , utykać na szczęście jeszcze nie muszę , ale to tylko ,jeszcze nie za długo potrwa .Mam ostatnio niestety kocioł w pracy więc ogród schodzi na drugi plan
Bożenko , Ty nawet nie wiesz jak Ci dobrze , że masz ogród pod nosem i możesz sobie wyjść w każdej wolnej chwili pospacerować wśród swoich tulipanów .Pogodę Masz nareszcie wymarzoną , nic tylko do ogrodu .Miłej pracy
Zuzieńko niestety , jeszcze tego dobra troszkę będzie

-
Babciabenia

Elu, jak będziesz w ogrodzie to po proszę o dużo fotek!Masz już czym focić tak, że tylko cykać. 
- pela11

Bożenko , oczywiście , będzie dużo fotek bo nareszcie mam swój własny aparat fotograficzny
i nic nie będzie mnie ograniczać .Synek wcześniej pomyślał o Dniu Matki i wstrzelił się w temat . 
-
Babciabenia

Elu, świetny miał pomysł synuś! Teraz to Ci strony migiem zejdą ,bo fotki za fotkami będziemy oglądać i podziwiać Twoje poczynania w ogrodzie! 
- Zuzia111

Elu..aparat od synusia, wspaniała nowina.
. Wiedział synuś że lubimy focić.
Pogoda dziś była wspaniała, szkoda że ty w domku...choć z drugiej strony odpoczniesz aby nabrać sił do następnego wypadu na działkę . 
- pela11

Dziewczyny , nie wytrzymałam i wyrwałam się na rowerze do szkółki z roślinami ,no i przytargałam ,azalię o mocnym fioletowym kolorze ,bożykwiat bo mój gdzieś się zagubił ostatnio i biały flox szydlasty bo nie pamiętam czy mam
.Miałam chęć na jeszcze kilka pozycji , ale byłam rowerem
, więc rozumiecie .
.

-
Babciabenia

Oj Elu rozumiem ,rozumiem i to nader dokładnie....Piękności dorwałaś ,czy to jakaś wyprzedaż? 
- pela11

Bożenko[/ , jaka tam wyprzedaż , to tylko mała rekompensata za nieobecność w ogrodzie
, jak zwał , tak zwał , wiadomo o co chodzi 
-
Babciabenia

Elu, zgadzam się ważne ,że ogród się rozmnaża!
Boży kwiat jest śliczny!Azalia kolor ma piękny a biały floksik ,chyba mało spotykany!
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu widzę szalejesz
no ale nic tak nie poprawia nastroju jak kupno nowych roślinek do ogrodu

- Zuzia111

Elu...martwię się że z sadzeniem się nie wyrobisz, chyba lubisz mieć coś do sadzenia w zapasie.
Niemniej zakupy bardzo ładne, na dobre ci wyszło siedzenie w domu.
Mam RH w takim kolorze.