Moje roślinki... apus - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 2

Post »

Basiu każdy chwyt dozwolony, byle tylko Em się nie stresował. :wink: Też tak mam. ;:306 Rozumiem to doskonale. ;:131
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu to zaawansowana różoza ;:306 , mnie na razie przeszło, ale kto wie kiedy następny rzut ;:173 A do chleba to czarnuszka, nie ostróżka ... też piękna na rabatce Niech ;:3 świeci i nie przestaje :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu, z tymi naszymi emami musimy sobie jakoś radzić i radzimy sobie. ;:333 No bo kto lepiej wie, jak to robić, jeśli nie my same. ;:306
Też musiałam kiedyś kombinować, teraz już nie. ;:131 Jakimś cudem zaraziłam swojego miłością do kwiatów i już nic nie gada, nawet gdy widzi nowe sadzonki. ;:108 Mały kawałek trawniczka mu zostawiłam i jest zadowolony, że ma. ;:7 A czy nie uszczknę coś jeszcze, nie jestem pewna, ;:185 bo po prawdzie to już mam pewnego pomysła. ;:303
Barometr idzie na pogodę, więc dużo ;:3 życzę. Sadź te swoje róże i niech Ci pachną. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu no to mnie pobiłaś .Kiedyś też miałam setkę ,albo i lepiej jednak zbytnio sie dusiły, wiec wolę jak mają więcej przestrzeni, a i bylinek też mam sporo i na wszystko miejsca niestety nie starcza .No cóż nie mam jak ubrać trawnika Ty masz lepszą sytuację ;:108
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu za wcześnie się cieszyłaś! dzisiaj pogoda deszczowa się przypomniała, ale może będzie jeszcze ładnie bo się rozjaśnia :D Poszalejesz w ogródku, a ja już nie wiem co robić a na co machnąć ręką ;:306
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, Aniu, ja uważam, że mężowie powinni wiedzieć dużo, ale nie na tyle żeby się stresowali ;:306 pewnie byłaby seria pytań: po co, dlaczego, przecież masz już... :roll:
U mnie coraz przyjemniej, tylko tego słoneczka mało. Dzisiaj kropi....

Ewuniu, różyca jak nic... już 5 sztuk z 7 sztuk, które zamówiłam mam rozplanowane gdzie posadzić, z tym, że chyba kilka do donic pójdzie, a jesienią będę się martwić co dalej... ;:131
Czarnuszkę posiałam dosyć dawno, ale nic... kompletnie nic nie wschodzi ;:222

Lucynko, no dokładnie... ;:333 Ja trawnik mam do zdjęcia, ale dopiero gdy to nieszczęsne ogrodzenie będzie, a póki co ani widu ani słychu w tym temacie.... ech... ;:222

Jadziu, pewnie że lepiej żeby miały przestrzeń, ja już na ten moment robię definitywne stop. Już przy takiej ilości róż będzie /jest co robić. A przecież nie tylko samą różą człek żyje...

Marysiu, wczoraj słonko, dzisiaj mżawka, podobno jutro ma być znowu słonko... taka ta pogoda w kratkę. Na szczęście u mnie jest ciepło.
Codziennie coś upycham, sadzę, przesadzam i plewię... bo chwastom wybitnie ta pogoda pasuje... :roll:

Tulipanki:
Obrazek

Obrazek

Kocimiętka w pełni kwitnienia, póki co ładnie się prezentuje, ale już widzę środek robi się pusty....

Obrazek

Część skalniaka już po liftingu, niestety floksy różowe i biały bardzo marne w tym roku, będę je musiała odnowić:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec moje koszyczki tarasowe. Póki co nasadzenia małe, ale w tym roku sadziłam w większości pojedynczo, bo zawsze latem musiałam rozsadzać, bo okazywało się, że robił się busz i niektóre były zdominowane....

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękne rabatowe widoczki Basiu u Ciebie! ;:63 Zazdroszczę , możliwości pracy w ogrodzie! U mnie wczoraj deszcz,dzisiaj deszcz .. ;:145 wypada tylko Trójki słuchać... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Basiu Fajniaste koszyczki ;:333 Skalniaczek prezentuje się bardzo elegancko... fotki jak z gołoborza , a może to pogoda winna że ci się floksiki nie podobają ... chciałabym mieć już takie łany ;:173 Miłego Dnia ze ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Basiu tunel gotowy, warzywa wysiane i dokupione, ;:215 tylko słońce potrzebne. Kolejne róże kupiłaś, :) trzeba sobie poprawić nastrój. ;:108 Głowy nam szwankują, jak najpierw przymrozki, a teraz leje, że nie ma jak wyjść do ogrodu. ;:222 Ty jesteś pracowita, to powoli ogarniasz rabaty. ;:180 U mnie kocimiętka rozkłada się jak ma lepszą ziemię, w jałowej trzyma formę. Tarasowych donic masz tyle, ;:oj będzie kwieciście. ;:138 Ciepła i słońca dużo. ;:3
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Basiu...fajne masz te koszyczki , moje także poszły już w ruch. ;:oj Przymierzam co w który posadzić a że pogoda dopisuje można komponować ;:306 ..życzę przyjemnej pracy na działeczce. ;:128
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Basiu :wit . Fajny Twój skalniaczek ;:215 . Floksy kwitną bardzo ładnie ;:108 . Kosze masz śliczne i te sadzonki na pewno szybko się rozrosną. Lepiej posadzić mniej niż więcej bo potem rośliny się duszą. Ja chyba właśnie do takiej jednej donicy upchałam za dużo i muszę już teraz rozsadzić towarzystwo . Czekam na słoneczko a podobno ma być już lepiej ;:3 . Ja czarnuszki jeszcze nie wysiałam i nie wiem kiedy to zrobię skoro ta pogoda taka dziwna . Może w tym tygodniu się uda. Kupiłam nasiona czarnuszki po raz pierwszy i jestem jej ciekawa ;:173 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Koszyczki tarasowe pięknie wyglądają , super pomysł ;:138 Skalniaczek też cudny, nie wiedziałam ,że kolorowa kora daje taki swietny efekt, muszę zapamiętać :wink: ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ale piękny skalniak Basiu ;:138
Od dzisiaj swój będę nazywał tylko górką :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Basiu, śliczne masz te bielutkie koszyczki na tarasie. ;:215
Tulipany pięknie kwitną. ;:333
Coraz ładniej się robi, niech już ta wiosna pozostanie z nami aż do lata. :tan
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Basiu, musiało być strasznie szaro na zewnątrz, że takie żarówiaste zamówienie popełniłaś ;:306
Tatton inaczej Casanova, gościła długo na mojej liście, ale nie mogłam jej namierzyć. Teraz już nie mam miejsca na tej rabacie, a jedna czeka w donicy na wolną miejscówkę ;:306
Tunel ;:333
Łany floksów prezentują się świetnie. Uważam, że powinny powtarzać kwitnienie, a nie tak przez chwilę wiosną. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”