Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

Jeszcze przed snem postanowiłem wrzucić fotki z dziś. Mało ich mam bo planowałem porobić na koniec. Ale dość szybko uciekaliśmy z działki i nie było kiedy. Może jutro coś zrobię więcej :D
Postanowiłem wczoraj obsadzić wzdłuż siatki od zewnętrznej strony kwiatki. Przede wszystkim irysy bo miałem sporo. Niech sobie rosną. A kiedyś gdy znowu będzie trawa przy kanale powinno fajnie to wyglądać. Na razie blado to widać :)

Obrazek

Obrazek

Wyplewiłem truskaweczki bo mimo że jest tkanina i nie trzeba plewić to miedzy truskawkami wychodzi miejscami zielsko. Przy okazji zrobiłem fotkę jednego krzaczka fajnie oblepionego kwiatkami.

Obrazek

A to kwiatek poziomki :)
Obrazek

Fotka mojego bzu z bliska :)

Obrazek

Również z bliska rododendron :)

Obrazek

Winogron powoli ale jednak budzi się , choć trochę oberwał przez mróz....

Obrazek

Róża przy tarasie pokazuje moc i szybko idzie w górę :)

Obrazek

Mam nadzieje że ciepło które teraz mamy pozwoli choć trochę nadrobić starcony czas przez zimę w kwietniu :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek nie chce Cię martwić ale kwiaty na truskawce mają ciemne środki więc zmarzły i owocu z nich nie będzie :(
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Aniu. Na tych krzakach tych wczesniejszych kwiaty niektore niestety pomarzly. Sprawdzalismy z sasiadem i okolo 30-40% tych wczesnych zmarzlo. Trudno. Mam wiekszosc nieco pozniejszych na szczescie. ;:209
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie iryski posadzone, jak zakwitną to dopiero będzie efekt ;:63 szkoda truskawek, ale nic nie zrobimy ja też u siebie śliwki i czereśni nie uświadczę w tym roku :?
Volvosia
100p
100p
Od: 3 kwie 2013, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czym są podsypane wymienione niżej rośliny? Chodzi mi o zabezpieczenie przed chwastami przy jukkach, agreście piennym, przy goździkach, między malinami, krzew przed truskawkami, rabatka przed truskawkami na folii.
buum pisze:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Asia
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To chyba skoszona trawa. Swietny sposob,tez tak robię :)
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Tak Piotrek podsypuje skoszoną trawą :)
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maniolek
Mam nadzieje Mariusz że bedzie fajnie wyglądać. Miałem ich dużo więc trzeba było coś z tym zrobić :D
Poczekajmy i zobaczymy ile owoców zmarzło a ile udało się uchować. :) Na pewno sporo strat zima kwietniowa zrobiła ....

Volvosia
To wszystko to trawa skoszona :) nie to że chroni przed chwastami, fajnie utrzymuje wilgoć to jeszcze gnijąc wzmacnia glebę :) Lub jak to woli nawozi :) Fajnie np. agrest reaguje na takie podłożę. Rośnie super. Maliny również .
Zaś rośliny niskie typu goździk muszą mieć trochę wolnej przestrzeni bo gnijąca trawa uszkadza im liście. Dlatego najlepiej gdy skoszoną trawę wysypuje się przy roślinach wysokich :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Piotrze, wszytsko prezentuje się świetnie. Brawo. Ja trawnik koszt co tydzień, daje to najlepsze efekty. Świętą trawę kompostuję.
Moje truskawki zmarły, po daliach zostały wspomnienia, bo też mróz dał im radę.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich w niedziele ;:7
Pogoda od rana znowu cudna. Noc była bardzo ciepła bo +13st. Od wielu miesięcy tyle nie było w nocy. Od rana słoneczko i szybko temperatura rośnie. Już mamy +19st :) a jest godzina 10. Dziś mają być burze u mnie :tan Oby bez gradu!!!
Wczoraj posadziłem na działce morwę którą wykopałem u siostry. Ledwo do "kombiaka" wlazło ale się udało :)

Obrazek

Mam nadzieje, że bedzie rosła :)
Do tego posadziłem trzy młode krzaki bzu oraz krzaczek bukszpanu również wszystko od siostry. Ona nie chciała ze szwagrem a mi się przyda :) Zawsze się miejsce znajdzie :D

UDANEJ PIĘKNEJ NIEDZIELI WSZYSTKIM ŻYCZĘ ;:138 ;:138 ;:138
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajnie mieć taką siostrę co da trochę roślin :lol: . Ja siostry niestety nie mam a bracia to raczej w innych dziedzinach siedzą ;:306 . Ogródki im nie w głowie ;:173 . Moja Teściowa też nieogrodowa, Mama nie ma czasu i działki nie posiada .Jednym słowem w całej rodzinie to tylko ja mam takiego fioła ;:224 . Fajnie, że masz pogodę , u mnie dzisiaj też słonecznie ;:138 . Udanego dnia Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Piotrek szyku się na to, że morwa wystrzeli wysoko w górę :;230 Tak 20 m minimum :lol:
Tez posadziłem morwy - białą i czarną. Ten smak owoców jest nie do opisania ;:173
Jadłeś kiedyś owoce ?
Awatar użytkownika
Luka85
100p
100p
Od: 8 lip 2012, o 22:32

Post »

Piotrek widać już pełnie wiosny u Ciebie :D :D :D
Teraz musisz morwie wody nie żałować, bo fest drzewo, a i już trochę późnawo.
Maliny bardzo ładne, jak mam te takie jesienie ale żółte.
Dobrej Niedzieli ;:3 ;:3 ;:3
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewelkacha88
Siostra Ewelinka dała roślinki bo chce kupić inne :) tyle że pomyślała o mnie a nie wyrzuciła lub dała komuś innemu :) Ja mam tylko siostrę, ona niby chce robić ale jakieś pasji nie ma w tym :) Robi bo chce mieć ładnie koło domu ale zapału za dużo nie ma . Moja mama zaś to tak samo jak ja na punkcie ogródka wariatka :D Trzeba mieć w życiu jakąś pasje :)
A co do pogody to już grzmiało i kropiło. Sporo burz się tworzy i jeszcze więcej idzie. Tak więc jest szansa na letni deszczyk z nieba :) I super ;:333

seba1999
Sebuś niech rośnie morwa do góry :) Choć będę ją ciął jak mi pasuje. A czereśnia z boku nie przeszkadza za bardzo. Najwyżej jedna gałąź pójdzie na grilla :) A co do owoców to szczerze powiem Ci że nie pamietam czy jadłem. Ale ja wcinam wszystko co jest zdrowe :) oczywiście z owoców :) żona jadła i jej smakowało :) Wczoraj porządnie podlałem drzewo. Dziś liczę na burze.
Na pewno coś odchoruje. Bo zmiana miejsca....

Luka85
Łukasz wody nigdy nie żałuje :) Moje roślinki na susze nigdy nie narzekają ;:306
Malinki mam tradycyjne, czerwone :) Powiem Ci Łukasz że parę dni ciepła i fajnie ruszyły. I nowe pędy również wychodzą.
Liczę dziś na burze :D już grzmiało i pokropiło. Ale poszło bokiem. A jak u Ciebie pogoda???
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

Mariusz, wszystko masz takie dopieszczone.
Jak spojrzę na swoje ustrojstwo ogrodowe to aż mnie trafia, bo u mnie póki co efektów brak.
Jeszcze genialny mąż wylał spłuczki po ropie na trawnik.. myślałam że go uduszę. Wypalony placek został i tyle.. będzę musiała coś z tym zrobić..
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”