Czy 8 stopni w nocy dla papryczek będzie znośną temperaturą? Mam dla nich przygotowany regał w tunelu foliowym i wciąż boję się je tam umieścić. W ciągu dnia jest kilkanaście stopni, noce obecnie 8-9 stopni.
Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
- mamaAmelka
- 200p

- Od: 26 mar 2017, o 09:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
U mnie tylko jutro ma być słoneczny dzień, a potem ponad tydzień zapowiadanych deszczy. Ostatnia krytyczna noc ma być 13.05. Potem już ma być tylko lepiej
Czy 8 stopni w nocy dla papryczek będzie znośną temperaturą? Mam dla nich przygotowany regał w tunelu foliowym i wciąż boję się je tam umieścić. W ciągu dnia jest kilkanaście stopni, noce obecnie 8-9 stopni.
-
kaLo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec? 
- Saute
- 200p

- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Spokojnie możesz je umieścić w tunelu jak jest taka temperatura, jak piszesz. Pokazywałem Ci przecież na fotce, że moje papryki i pomidory stoją od kilku dni dzień i noc na balkoniemamaAmelka pisze: Czy 8 stopni w nocy dla papryczek będzie znośną temperaturą? Mam dla nich przygotowany regał w tunelu foliowym i wciąż boję się je tam umieścić. W ciągu dnia jest kilkanaście stopni, noce obecnie 8-9 stopni.
Andrzej
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje papryczki mają nawet niższe temperatury i nie protestują 
-
zaklinaczka
- 200p

- Od: 8 lut 2017, o 13:53
Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?
Milena
- Rzepka

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Jak to jest z tym obcinaniem ostrych papryk?
Debiutuję w tym temacie, ostre, poza papryfiutkami, będą do donic, aktualnie rosną w 1l pojemnikach, podłoże NPK 1kg/ m3 czy zacząć już nawozić? Mam Kristallony, zielony, pomarańczowy, czerwony, który użyć?
Trifetti naprodukowała sporo pączków, czy nie za gęsto jest?

Pozdrawiam Irena
Debiutuję w tym temacie, ostre, poza papryfiutkami, będą do donic, aktualnie rosną w 1l pojemnikach, podłoże NPK 1kg/ m3 czy zacząć już nawozić? Mam Kristallony, zielony, pomarańczowy, czerwony, który użyć?

Pozdrawiam Irena
- mamaAmelka
- 200p

- Od: 26 mar 2017, o 09:46
Saute,
przy tamtej odpowiedzi skupiłam się na pomidorach i papryka mi umknęła. No to do poniedziałku/wtorku spokojnie mogę je zostawić poza domem.
Seba,
tobie również dziękuję za odp
przy tamtej odpowiedzi skupiłam się na pomidorach i papryka mi umknęła. No to do poniedziałku/wtorku spokojnie mogę je zostawić poza domem.
Seba,
tobie również dziękuję za odp
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Irenko, ja nie obcinam i rosną, owocują jak trzeba.Rzepka pisze:Jak to jest z tym obcinaniem ostrych papryk?
Pozdrawiam Irena
Nie widać , żeby przejadły nawóz zawarty w ziemi, więc ja bym zachowała Kristalony na lepsze czasy, jak zaczną wykazywać niedobory w docelowych donicach.
Trifetti to taki parasol z papryczek poprzetykany liśćmi. Piękna, widowiskowa papryka, choć u mnie nie wyszła variegata.
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Wojteck górne zdjęcie ten liść to jakieś oparzenie. Kropla wody i słońce działające jak soczewka może powodować takie oparzenia.
A do diagnozy dolnego zdjęcia potrzebne zdjęcia drugiej strony liścia i całego krzaka.
A do diagnozy dolnego zdjęcia potrzebne zdjęcia drugiej strony liścia i całego krzaka.
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Agula1985m
- 200p

- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
Wydzialanie soków przez roślinę to naturalny proces obronny. Tak jak przy skaleczeniu u człowieka osocze powoduje szybsze gojenie i nie wdzieranie się bakterii, tak roślina się broni sokamizaklinaczka pisze:Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?bałam się, że przegięłam z fryzurą
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- dorota514
- 200p

- Od: 23 lut 2014, o 18:55
Warzywnik na pustkowiu, giganty i inne dorota514 <---klik
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
Ogród i inne hobby dorota514 <---- klik
Pozdrawiam
-
zaklinaczka
- 200p

- Od: 8 lut 2017, o 13:53
Bardzo sie cieszę, że natrafiłam na to forum i moge czerpać z niego wiedzę, dziękuję Wam serdecznie za odpowiedzi na moje nie zawsze mądre pytaniaAgula1985m pisze:Wydzialanie soków przez roślinę to naturalny proces obronny. Tak jak przy skaleczeniu u człowieka osocze powoduje szybsze gojenie i nie wdzieranie się bakterii, tak roślina się broni sokamizaklinaczka pisze:Owszem i nie było to przyjemne doświadczenie, dlatego nie chciałabym zrobić krzywdy moim roślinkom i jestem przewrażliwionakaLo pisze:Zaklinaczko skaleczyłaś się kiedyś w palec?bałam się, że przegięłam z fryzurą
Milena