Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Erazmie na tym pierwszym zdjęciu to jest kolekcja juk karolińskich?
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłem dziś na działce. Śniegu ani śladu. Kwiatki dalej kwitną. Rozluźniłem zabezpieczenie agrowłókniny przy hortensjach od góry.
Kretów i innych szkodników brak. Ptaki na razie chyba z uwagi na warunki pogodowe (świeci słońce) zrezygnowały z dożywiania się umieszczonym w karmniku słonecznikiem oraz prosem i wiszącą słoninką. Z uwagi na opady deszczu w ostatnim okresie czasu poprawiłem bielenie drzewek.
Kretów i innych szkodników brak. Ptaki na razie chyba z uwagi na warunki pogodowe (świeci słońce) zrezygnowały z dożywiania się umieszczonym w karmniku słonecznikiem oraz prosem i wiszącą słoninką. Z uwagi na opady deszczu w ostatnim okresie czasu poprawiłem bielenie drzewek.
Pozdrawiam Andrzej.
Ptaki muszą się dowiedzieć o tym że mają podane smakołyki a to nie jest u nich odrazu jak u nas napis restauracja to idziemy jeść, daj im czas by się znorowiły a braknie Ci słoniny i ziarna do wsypywania, u mnie przez pierwsze dwa tygodnie było to samo a teraz nie można ich odpędzić od karmnika tak się przyzwyczaiły że co rano mają porcję ziarna.
No a ja mam tylko u siebie jako gości wróble, mazurki i gawrony i też je dokarmiam, u mnie też w zeszłą zimę pojawiały się np. sikorki a w tym roku ich nie ma i nic na to nie poradzę.Erazm pisze:Zjadły już ponad 6 kg słonecznika.Przemo pisze:... Widzisz jednak masz swoich przyjaciół na działce i masz się o co martwić - by miały co jeść.![]()
![]()
Jednak pod względem gatunków to jest o wiele mniej ptaków niż ubiegłej zimy.