Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Witaj Aniu wpadłam z rewizytą i widzę, że zakupy udane odmiany rewelacyjne będę czekała jak zakwitną ja żeby posadzić muszę najpierw skopać ale z powodu złej pogody idzie to ociężale. Targi to wspaniała sprawa 28-30 były w mojej miejscowości oczywiście tez zakupy zrobione :)

-- 3 maja 2017, o 10:16 --

Witaj Aniu wpadłam z rewizytą i widzę, że zakupy udane odmiany rewelacyjne będę czekała jak zakwitną ja żeby posadzić muszę najpierw skopać ale z powodu złej pogody idzie to ociężale. Targi to wspaniała sprawa 28-30 były w mojej miejscowości oczywiście tez zakupy zrobione :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę nowego irysomaniaka na forum to szybciutko się wpisuję ,bo nie ma to jak chorować w dobrym towarzystwie ;:306 w tamtym roku miałam dużo strat w liliowcach po bezśnieżnej zimie i nic nie dosadzałam ale już mi pomału przechodzi foch na te cudne kwiaty.
Czytam że zastanawiasz się nad towarzystwem dla liliowców i irysów ja dwa lata temu postawiłam na róże głównie krzaczaste angielki ;:167 i to był strzał w dziesiątkę -pierwsze kwitnienie zaczyna się kiedy irysy kończą a liliowce jeszcze w pąkach,a co niektóre szaleją do samych mrozów :D
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę Aniu, że bez jakichkolwiek zakupów ani rusz :;230
Gdzie palujesz wsadzić morwy ?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek spokojnie :wink: co chciał wydać to i tak wyda i to jeszcze z nawięzką bo jedzie ze mną na targi :lol: A czekam na paczkę ze sklepu internetowe i jestem strasznie ciekawa w jakim stanie przyjda roślinki.

Alicjo sama jestem ciekawa jak zakwitną, czy nie okaże się, że wszystkie to jedna i ta sama odmiana :?:

Bejko zawsze kochałam irysy i w końcu postanowiłam powiększyc ich ilość. Co do liliowców to najwięcej straciłam podczas ocieplania domu, część nie przeżyła doniczkowania i zimy. Teraz czekam na kwitnienia bo muszę je oznaczyć bo nie wiem gdzie co mam, tyle razy były przesadzane. Róże bym chciała, ale nidgy żadnej nie miałam i trochę się ich obawiam bo pamiętam z dzieciństwa jak mieliśmy je na działce często chorowały.

Seba morwy będę sadzić dopiero jesienią, w miejscu gdzie obecnie sa truskawki będą krzewy owocowe.

U mnie pochmurno i wietrznie... pogoda nie zachęca do jakiejkolwiek pracy. Długo nie padało i jest strasznie sucho.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Wpadam z rewizytą i .. bajka ;:oj ja też zakochałam się w żurawkach, floksach, piwoniach oraz liliowcach ,ale na razie mam tylko po klika sztuk :lol: piwonię sorbet też zakupiłam w zeszłym roku, ale nie mam pojęcia gdzie ją wsadziłam :lol:
Liliowców zazdroszczę ;:138 ja zakupiłam dwie odmiany teraz widzę ,że coś wybija ale jakie nie pamiętam :D
Floksy także mi kojarzą się z ogródkiem babci i tym oszałamiającym zapachem, udało mi się na jesieni zakupić 3 odmiany wsadziłam jakiś czas do ziemi i zobaczymy czy przeżyją bo to takie wyprzedażowe były :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko spokojnie i Tobie kolekcja się uzbiera, byle było gdzie sadzić :wink: a miejsca Ci raczej nie brakuje.

Trochę kolorków :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak wybarwiają się moje tulipanowe niespodzianki
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu tulipanowe niespodzianki bardzo ładnie się prezentują :) a roślinki z pierwszych zdjęć czekają na wsadzenie? czy rosną w doniczkach :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz z trzech rabat wykopałam wszystko co się nadaje do posadzenia później i będę je przerabiać, mam teraz masę roślin w doniczkach i muszę codziennie podlewać. Nie wiem ile czasu zejdzie z odchwaszczeniem starych rabat i przerobieniem ich tak aby trawa nie wrastała, tu dużo zależy od męża :wink:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam Cię za te doniczki.
Ale jednak to chyba najrosądniejszy sposób sadzenia, bo się nie robi taki podłoże jak u mnie - przenieśliśmy działkę, roslinki w skrzynki, wkopaliśmy je na prowizorycznej grządce i tak tkwi i tkwi i zawsze coś przeszkadza żeby to wreszcie uporządkować...
A tak to masz wszystko poukładane jak puzzle i tylko sobie kompletujesz całą grządkę jak układankę. Chyba muszę wziąć przykład ;)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Foxowa ja kiedyś też wsadzałam byle wsadzic i już nigdy więcej tego nie będę robić bo prowizorki zostają na zawsze, no i nie wyglada to dobrze.

Dziś przyszło długo wyczekiwane zamówienie ze sklepu internetowego, są liliowce, irysy, hosty, dalie, jedna piwonia i kana :wink: Teraz muszę to wszystko zadoniczkować...

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Aniu niech wszystko ładnie rośnie w tych doniczkach :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek oby szybko znalazły się na rababatach :wink: Jutro znowu jadę z mężem po deski i jest nadzieja, że jednak będę miała rabaty takie jak zaplanowałam, tylko ta pogoda nie pozwala na przyspieszenie prac, a jeszcze zapowiadają nadejście zimna z północy - czy może być jeszcze zimniej w maju :?:
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

I wszystko na stałe będzie w doniczkach?? :D no ale jak ma być drogim pokarmem to też bym sadziła, zazdroszczę zakupów ;:oj a w jakim to sklepie?? to podejrzę może też coś dla siebie :wink:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Lenko wszystko trafi na rabaty bez doniczek :wink: byla promocja -50% wiec zaszalalam. Teraz wlasnie koncze sadzenie i jedynie kany sa w kiepskim stanie reszta ok, podam Ci na pw sklep tylko teraz juz nic ciekawego nie maja.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

No takie promocje, a ja nic nie wiem ;:173 Aniu widzę dbasz cały czas o to żebyś się nie nudziła :) oby roślinki pięknie rosły ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”