Pod puszczą cz.2
- Zuzia111
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod puszczą cz.2
Elu..posłuchałam się ciebie, za dużo kaski nie brałam..to i nie ma się czym za wiele chwalić.
Dziś pewnie wszyscy wyruszymy w nasze ogrody , oby ci
przez cały czas przyświecało.
U mnie póki co bez słonka , ale to pewnie tylko z rana. 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu, to obie jedziemy w niedzielę
Ja też właśnie się szykuję. Pogoda co prawda na razie średnia, ale przynajmniej nie pada i jest więcej niż 4*
To przecież wymarzona pogoda na działkę
Odpoczynek, nawet czynny po całym tygodniu pracy, jest bardzo wskazany
Życzę Ci udanego pobytu na działeczce, może wreszcie to słonko skuma o co nam wszystkim chodzi 
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Ela dawno nie bylam u Ciebie ale widzę, że wszyscy narzekamy na pogodę, choć dzisiaj u mnie było znośnie ale ja w ogrodzie to bardzo ostroznie z motyczką, sasiedzi żle spogladają na takie wyczyny.
Za to pojechałam do lasu i prztachałam cztery wory ściólki spod drzew iglastych.
Kupiłam borówki i wyczytałam w wątku borówkowym, że taki podkład to dar boży dla borówek.
Po kryjomu i po cichutku wsadziłam 7 dalii, jutro działam z resztą.
Wiem, że masz laptopa ze sobą...pokaż co tam u Ciebie noewgo i ciekawego się dzieje.

Za to pojechałam do lasu i prztachałam cztery wory ściólki spod drzew iglastych.
Kupiłam borówki i wyczytałam w wątku borówkowym, że taki podkład to dar boży dla borówek.
Po kryjomu i po cichutku wsadziłam 7 dalii, jutro działam z resztą.
Wiem, że masz laptopa ze sobą...pokaż co tam u Ciebie noewgo i ciekawego się dzieje.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
Babciabenia

- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu na jesieni będziesz je mieć.
: https://goo.gl/photos/UV3qyZNBT7L2bZ5M7
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Majówka , majówka i już po majówce . U mnie jak zwykle pracowita , chociaż chyba wolniej pracowałam bo normy nie wyrobiłam
Olu , dziękuję , pogoda mi nawet dopisała chociaż szału nie było .
Iwonko 00 42 , na działeczkę to ja jechałam głównie z zielskiem do posadzenia , ale dobrze że chociaż nie padało to mogłam troszkę podziałać . Coś mi się wydaje że wychodzę na prostą z nowymi nasadzeniami , bo na rozsadniku coraz mniej roślin czeka w kolejce , no i doszłam do momentu że szukam miejsca dla nowych roślin
Zuzieńko , i bardzo dobrze zrobiłaś , ja już od zeszłego roku kupuję do ogrodu tylko zaplanowane rośliny a i tak tego jest dużo .szczególnie wiosną po zimowym poście .
Iwonko 1 , coś ta wiosna chyba jednak nie kuma o co nam biega .Pogodę miałam ze średnią temperaturą , ale dało się wytrzymać , dobre i to bo coś jednak zrobiłam , Ty pewnie też nie próżnowałaś .Coś ten maj zaczyna się chłodno .Roślin nie ma kto zapylać bo bzyki mało aktywne i to najbardziej mnie martwi ,
Krysiu , laptopa zabrałam , ale po całym dniu na powietrzu wieczorem padałam jak betka
Bożenko , no jednak mnie rozpieszczasz

To tylko połowa tego co zawiozłam do posadzenia .
-
Babciabenia

- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Elu ilość roślinek do posadzenia robi wrażenie
działka zrobi się jeszcze piękniejsza 
- Zuzia111

Eluś...ale nagromadziłaś zielska , wcale się nie dziwię że nareszcie zaczyna brakować ci miejsca.
. Na pocieszenie powiem ci że jeszcze jest upychanie, tak więc możesz jeszcze kupować.
. O pogodzie lepiej się już nie wypowiadam, mogły by paść niecenzuralne słowa.
. Białe hiacynty z niebieskimi tworzą piękny duet, miałam kiedyś i jedne i drugie ale to było kiedyś. 
-
Babciabenia

Gwarantuję że Ela się znowu rozchoruje albo już chora! 
- pela11

Mariuszu , mam nadzieję że już takich ilości nie będę sadziła na przyszłą wiosnę , starczy tego dobrego bo zaczynam szukać miejsca i robi się na rabatach ciasno .Tej wiosny ogród nabrał kolorów i żałuję że nie mogłam zrobić więcej zdjęć , ale za tydzień się poprawię . Pozdrawiam .
Zuzieńko , powiem że od zeszłego roku posadziłam ogromną ilość roślin i może w końcu ten mój ogród będzie nasycony bo upychać to już niczego nie mam zamiaru , no chyba że coś wyleci .Masz rację że o pogodzie to już naprawdę lepiej nie wspominać bo u mnie dzisiaj leje jak z cebra i tak ma być i jutro a ja muszę rano na targ po zakupy i znowu będę mokła
a po powrocie z ogrodu i tak nie czuję się specjalnie dobrze i nawet w pracy byłam dzisiaj krótko, więc na noc chyba się nasmaruję , aspirynka i wcześniej do łóżeczka .Powinno pomóc .
Bożenko , wypluj proszę te słowa , odpukaj w niemalowane i spluń przez lewe ramię do tyłu , nie mogę zachorować , co to , to nie . Fakt że na wsi nie zachowałam się rozsądnie i mocno przemarzłam , ale za tydzień muszę jechać do ogrodu i muszę być w dobrej kondycji .

[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/295ec4b4580edc38]
[/UR
Zuzieńko , powiem że od zeszłego roku posadziłam ogromną ilość roślin i może w końcu ten mój ogród będzie nasycony bo upychać to już niczego nie mam zamiaru , no chyba że coś wyleci .Masz rację że o pogodzie to już naprawdę lepiej nie wspominać bo u mnie dzisiaj leje jak z cebra i tak ma być i jutro a ja muszę rano na targ po zakupy i znowu będę mokła
Bożenko , wypluj proszę te słowa , odpukaj w niemalowane i spluń przez lewe ramię do tyłu , nie mogę zachorować , co to , to nie . Fakt że na wsi nie zachowałam się rozsądnie i mocno przemarzłam , ale za tydzień muszę jechać do ogrodu i muszę być w dobrej kondycji .

[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/295ec4b4580edc38]
[/UR-
Babciabenia

Nie będę Elu pluć przez lewe ramię, bo nie nie jestem zabobonna za to życzę Ci zdrówka i tak niech się stanie! 
Ogródek promienieje Elu!
Ogródek promienieje Elu!
- Zuzia111

Elu....jak już musisz na ten targ to jedż, byle nie po zielone..nawet nie patrz w ich stronę.pela11 pisze:
Zuzieńko .Masz rację że o pogodzie to już naprawdę lepiej nie wspominać bo u mnie dzisiaj leje jak z cebra i tak ma być i jutro a ja muszę rano na targ po zakupy
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Dzięki Tobie rozpoznałam u mojej mamy groszek wiosenny, który jej wyrósł w kępie jakiś innych roślin. Była pewna, że to jakieś zielsko jej się wysiało
Dobra zawiozłaś wszelakiego na działkę
I jeszcze na dodatek prawie wszystko posadziłaś
Aspiryna mam nadzieję, że pomogła, bo teraz zły czas na chorowanie. Trzymaj się ciepło 
Dobra zawiozłaś wszelakiego na działkę
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Eluś,ale nawiozłaś zielonych pakunków na działkę,ogrody nam sie ciągle rozrastają i pięknieją ,dzisiaj u mnie nareszcie słoneczko,bo już żal patrzeć było na ten zalany ogród ,mam ciężkie gliny i nic już nie wsiąka ,u ciebie chyba lekka ziemia ,to może tego deszczu tak nie widać ,pozdrawiam 
- pela11

Bożenko , ja też nie jestem zabobonna , ale zabezpieczyć się nie zaszkodzi
.Dziękuję za pochwałę .Tej wiosny mój ogródek nawet mnie samej się podoba .
Zuzieńko , no i co z tego że nie patrzyłam tam gdzie nie powinnam skoro przywiozłam 3 niebieskie sasanki które obiecał mi znajomy ogrodnik i woził je dla mnie przez 2 ostatnie tygodnie aż mnie w końcu dzisiaj złapał i zawołał . No i co mogłam zrobić ? , oczywiście kupiłam
.Róże nie powinny chyba odczuć przesadzenia bo jest chłodno i mokro , więc przesadzaj jak trzeba .
Iwonko , miło że pomogłam niechcący w rozpoznaniu roślinki . Aspirynka nie całkiem jeszcze pomogła , ale powtórzę do niedzieli i powinno być dobrze .
Martuniu , oj to dobrze że masz nareszcie
i obeschnie Ci w ogrodzie ,u mnie piaski więc nie odczuwam specjalnie tej mokrej pogody , ale też powinno być cieplej bo wszystko kwitnie a bzyków nie ma
.

Zuzieńko , no i co z tego że nie patrzyłam tam gdzie nie powinnam skoro przywiozłam 3 niebieskie sasanki które obiecał mi znajomy ogrodnik i woził je dla mnie przez 2 ostatnie tygodnie aż mnie w końcu dzisiaj złapał i zawołał . No i co mogłam zrobić ? , oczywiście kupiłam
Iwonko , miło że pomogłam niechcący w rozpoznaniu roślinki . Aspirynka nie całkiem jeszcze pomogła , ale powtórzę do niedzieli i powinno być dobrze .
Martuniu , oj to dobrze że masz nareszcie