Witajcie w pochmurny i deszczowy piątek.
  Witajcie w pochmurny i deszczowy piątek.Nareszcie i u mnie deszcz podlewa rośliny. Szczerze mówiąc cieszę się, bo już ziemia przeschła i woda z nieba była potrzebna.
Tylko sęk w tym, że zmuszona jestem siedzieć w domu. Siedzieć: tak się tylko mówi, jako że w domu zawsze jest co robić, a najgorsze jest to, że tej roboty nie widać.
Tereniu [TerDob] - kochana, po to się ma przyjaciół i wiem, że każda z nas chętnie wspomoże w trudnej sytuacji. Wiem też, że Ty zrobiłabyś tak samo.

Tymczasem trzymam kciuki, byś nie poniosła zbyt dużych strat.
 i niech do Ciebie słoneczko zawita.
 i niech do Ciebie słoneczko zawita.  
 Dziękuję.

Marysiu [Maska] - kiedy czytam Twoje opowieści o pogodzie, to utwierdzam się w przekonaniu, że jestem szczęściarą. U mnie naprawdę nie tylko mrozu nie było, ale też deszcze i wiatry nie dokuczyły roślinkom.

Gdy oglądam zniszczenia dokonane przez naturę w ogrodach naszych przyjaciół, przestaję narzekać na aurę, bo bardzo bym grzeszyła.

Marysiu, wierzę mocno, że i Tobie słoneczko zaświeci, osuszy zalane roślinki i pozwoli Ci cieszyć się nimi.

Życzę więc szybkiej poprawy pogody, dużo
 i zdrówka.
 i zdrówka.  
 Ewuniu [ewarost] - cieszę się, kochana, że masz jeszcze tyle spokoju i opanowania.

Rozumiem, że trudno jest pogodzić się z niszczycielskim działaniem sił natury, gdy człowiek wie, iż nie jest w stanie im zapobiec.

Dziękuję za ciepłe słowa
 i wzajemnie życzę Ci powrotu ciepłej i suchej, a najlepiej słonecznej wiosny.
  i wzajemnie życzę Ci powrotu ciepłej i suchej, a najlepiej słonecznej wiosny.  
  Ewelinko - jeśli taka zimna wiosna potrwa dłużej, to ja wszystkie oszczędności wydam na zakupy roślinne.
 Zawsze tylko na poprawę nastroju,
 Zawsze tylko na poprawę nastroju,  nie inaczej.
  nie inaczej. Liczę na to, że krzewuszka da z siebie wszystko, a nawet że jeszcze w tym roku zakwitnie, bo krzaczek przyjechał dość duży.

Mam nadzieję, że po dzisiejszym deszczyku zaświeci
 i zrobi się prawdziwie wiosennie.
 i zrobi się prawdziwie wiosennie.Dziękuję
 i Tobie również życzę wspaniałej wiosny na długi weekend.
  i Tobie również życzę wspaniałej wiosny na długi weekend.  

Twój heliotrop dostanie trochę słońca, to odzyska wigor.
  Twój heliotrop dostanie trochę słońca, to odzyska wigor.  Lista zakupowa imponująca, będziemy podziwiać nowe nabytki.
 Lista zakupowa imponująca, będziemy podziwiać nowe nabytki.   Zazdroszczę sadzenia roślin w przyzwoitą pogodzie. Portrety ogródkowych roślin cudne.
 Zazdroszczę sadzenia roślin w przyzwoitą pogodzie. Portrety ogródkowych roślin cudne.  Łąkowe też urodziwe, coraz mniej je zauważamy, bo traktujemy jak chwasty.  Czy lilaka na pniu tniesz mocno, ma tak ładnie zagęszczoną koronę.
 Łąkowe też urodziwe, coraz mniej je zauważamy, bo traktujemy jak chwasty.  Czy lilaka na pniu tniesz mocno, ma tak ładnie zagęszczoną koronę.
 Ogródek mi tonie, wszystko w wodzie, nigdy tego nie miałam , woda gruntowa podnosi się i mam jezioro w truskawkach i czosnku.
 Ogródek mi tonie, wszystko w wodzie, nigdy tego nie miałam , woda gruntowa podnosi się i mam jezioro w truskawkach i czosnku.  

... chyba za długo jest zimno, ale jest nadzieja na cieplejsze dni... u mnie przestało padać
 ... chyba za długo jest zimno, ale jest nadzieja na cieplejsze dni... u mnie przestało padać  

. No nie pomyślałam
 . No nie pomyślałam   . Oby lato było ładne tego roku a powinno żeby zrekompensować nam taką dziwną wiosnę. Dziękuję i Tobie również udanego i słonecznego weekendu życzę
 . Oby lato było ładne tego roku a powinno żeby zrekompensować nam taką dziwną wiosnę. Dziękuję i Tobie również udanego i słonecznego weekendu życzę