Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Zbyszku i Mariuszu dziękuję Wam za miłe słowo. ;:131

Obrazek

Bożenko jak sobie radzę z trawą przy kamieniach? Padam na kolana i sunę wzdłuż kamieni z nożycami w rękach. I ścinam to czego nie skosiła kosiarka ani nie złapała podkaszarka. ;:224 Pozwól, że nie będę się chwalić, jakie wtedy "pieśni chwalebne" wydobywają się z moich ust. :lol:
Coś czuję, że bladziutkie pastele, to będzie właśnie "to"! Jeśli chodzi o zakupy cebulowych najbliższej jesieni. ;:215

Obrazek

Małgosiu powojniki na krzewach na pewno będą super wyglądać! Już to widzę oczyma wyobraźni. Sama bym tak posadziła i u siebie ale wszystkie moje krzewy wymagają przycinania po kwitnieniu więc clematisy na nich cierpiały by niepotrzebnie. ;:131
Nie martw się kochana. Wcale nie wiemy jak moje cebulowe rabaty będą wyglądać za parę lat. Pamiętaj, że to są stosunkowo świeże nasadzenia. :uszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu za cebulowe duże ;:138 Jeśli to nowe nabytki to w przyszłym roku już będą kwitnąc tak cudnie .Wiem coś o tym.Może się mylę .i ;:108 Życzę pięknych i kolejnych kwitnień. :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

No kobieto, dałaś po oczach tymi tulipanami ;:215
Najpiękniejsze jak dla mnie te bladoróżowe i fioletowe ;:167 Gdzie je dorwałaś?

Pink Dream PBR jest piękny, mój Markham's Pink jest do niego podobny. Pink Swing o którym piszesz tez cudny.
Nad Lemon Dream się zastanawiałam i w końcu nie wzięłam, będę podziwiać u Ciebie ;:333
Pozdrawiam Jola
jo_linki
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu wyjątkowo długo kwitną ci hiacynty :shock: Te które u mnie wyskoczyły jako pierwsze już się pożegnały ;:224
Fajnie, że polecasz powojnika Ville de Lyon, jest w moich planach ;:108
Na tulipany jak zwykle napatrzeć się nie mogę ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak widzę te tulipany to myślę sobie ... Ania na pewno była w Holandii, albo ma tam rodzinę :D
Piękne są!
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aneczko, dziękuję za tak obszerną odpowiedź ;:196 Wszystko skopiowałam i zapisałam. Teraz będę oglądać i dumać co by tutaj... ;:24 Jak już wybiorę to dam znać na co ostatecznie się zdecydowałam.
Twój pokaz tulipanów powala na kolana ;:180 Szczególnie podoba mi się to zestawienie Purissima z Orange Emperor, ale to już pewnie pisałam :wink: Jak nic zaczaję się na nie jesienią.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Ania, piszesz, że bladziutkie pastele zapanują w cebulowych na następny sezon? :D Ja już w tej chwili widzę cały swój ogród w takich pastelach :D Kiedyś najczęściej wybierałam fiolety lub białe kwiaty, a teraz coraz częsciej wybieram kwiaty w odcieniach jasnego różu czy jasnego fioletu - co te Wasze piękne ogrody ze mną zrobiły ;:306 Będę musiała chyba kolor avatara zmienić :D

Dzięki Ci kochana za inspirację, bo na pewno kupię dużo tulipanów na kolejny sezon ;:215
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aniu, śłiczności pokazalaś na te pochmurne i deszczowe dni. Za domek z ogródkiem trzymam kciuki :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. :wit Ja już dziś zaczęłam świętowanie długiego weekendu. :heja Niestety po obudzeniu przywitał mnie deszcz i wietrzysko okropne. ;:202 Co to za pogoda? ;:223

Aluniu liczę się z tym, że z roku na rok tulipany będą coraz słabsze. Na szczęście przez dwa sezony dają radę wyśmienicie. Teraz, trzeci sezon u mnie i niektóre się zbuntowały. No nic, będzie miejsce na nowe kompozycje. :D

Obrazek

Jolu te tulipany przy fioletowych wcale nie są blado różowe. ;:185 To Flaming Purissima. I co prawda zaczynają blado ale szybko wchodzą w fazę wściekłego różu wymieszanego z czerwienią. ;:oj Dorwałam je w Lidlu. A te fioletowe to Negrita.
A mnie bardziej od Pink Dream podoba się Purple Dream. Jeszcze dwa dni temu był dostępny a wczoraj już nie. Trzeba będzie poczekać aż znów się pojawi.

Obrazek

Małgosiu -clem i ja pożegnałam hiacynty, które zakwitły jako pierwsze. Niebieskie kwitły ostanie to i jeszcze się nimi cieszę.
Ville de Lyon ma same dobre opinie dlatego i ja się skusiłam. Nie żałuję. Jego żyłkowanie i przebarwianie się na płatkach ślicznie rysuje wzory na kwiatach. ;:215

Obrazek

Andrzeju fajnie by było. ;:224 Móc pojechać odwiedzić rodzinę w czasie otwarcia ogrodów w Keukenhof... Obrazek

Obrazek

Dorotko to zestawienie Orange Emperor i Purissima było gotowe, w paczkach, w Lidlu. Ja tej jesieni podążę inną drogą. Sama nie mam jeszcze pewności jaką. ;:131
Gdybyś miała jeszcze jakieś pytanie o powojniki, to pytaj. Chętnie pomogę, jeśli tylko będę umiała. ;:131
Kochana a gdzie Ty dorwałaś Bathshebę? ;:oj Ona jest cudowna. Obrazek

Obrazek

Dominika awatarek śliczny (mówię o kolorze, bo zdjęcie to się rozumie). Ciekawe jakby wyglądał w innych odcieniach? ;:224 ;:333
Też uważam, że to forum działa mocno "wpływająco" na nasze upodobania i potrzeby. Ani się obejrzymy a coś o czym nie myśleliśmy zbytnio do tej pory, nagle staję się dla nas "absolutnym must-have".
Obrazek

Obrazek

Iza przydadzą się słoneczne zdjęcia na rozgrzewkę, bo u mnie pogoda "pod psem". Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu proszę: inny odcień Van Eijk'a zakupiony w Lidlu. Najbardziej podoba mi się ten powyżej, z Biedry.

Obrazek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Podziwiam, że tak dobrze znasz te wszystkie odmiany. Staram się mieć ciągle zapas etykiet i wszystko opisywać, ale np cebulowe kupuję często na wagę i nazwy gdzieś mi uciekają. Uświadomiłaś mi ile jeszcze cebulowych mogę upchnąć na rabacie, zwłaszcza tej kompletnej już- hortensjowo- bylinowo- liliowej. To zadanie na jesień- dużo tulipanów i hiacyntów oraz krokusów. Jesienią dokładnie widać, gdzie co rośnie i można upychać cebulki. I zdjęć masz tyle, a ja jak wpadnę na działkę, to zasuwam do ciemnej nocy i prawie nie ma czasu obfocić. Może za rok, jak już będą wszystkie rabaty zrobione i altana pomalowana, to będę na działkę jeździć tylko dla sesji fotograficznych? :;230

A te małe kuleczki przy huśtawce to jaka odmiana?
U mnie też pada. A w południe ruszamy na Dolny Śląsk uzbrojeni po zęby w zimowe ubrania ;:124 ;:223
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . Zajrzałam do Elwi i faktycznie ma mnóstwo cebulowych ;:oj . Co nie zmienia faktu, że Ty też masz morze kwiecia ;:138 . Wspaniale prezentują się te pomarańczowe tulipany z jasnymi ;:333 . No i te Twoje ścieżki kamienne , istna poezja ;:167 . Pogoda faktyczni nie zapowiada się ciekawie ;:222 . U nie lało w nocy i rano ale teraz jest cień szansy na poprawę. Bladziutkie pastele ;:108 ;:215 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Biedronkowe Van Ejki zdecydowanie bardziej by mi pasowały, ale mam lidlowskie, które na fioletowo-różowo-białej rabacie świecą, niestety, czerwienią.
Aniu, Twoje rabaty to niedościgniony ideał.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, zbankrutuję.... ale dzielnie koduję i notuję co mam jesienią kupić. Twoje cebulowe nasadzenia mnie wprost powalają urodą! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Luisa
200p
200p
Od: 29 lip 2016, o 15:30

Post »

Aneczko trafiłam do Ciebie z wątków clematisowych, ale widzę, że nie tylko jesteś królową clematisów ale i cebulowych :) Przepiękną masz działkę, będę obserwować i się inspirować, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko.
Co do cebulowych- piszesz, że ich nie wykopujesz, ale czy czekasz aż liście zżółkną zanim je usuniesz? Bo ja dotychczas cebulowe traktowałam jako jednoroczne, właśnie przez ten nie do przejścia dla mnie etap kęp usychających liści w środku zielonej wiosny.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Aniu flaming purissima cudnie wygląda, lubię wszystkie "płonące" odmiany, wszystkie flamingi i princessy :wink:
Ale najbardziej spodobała mi się hiacyntowa obwódka ;:226 Akurat mam w wazonie trzy hiacynty i pachną na cały dom (serio, na cały dom, i na parterze je czuć i na piętrze), coś mi się zdaje, że chodząc Twoją ścieżką hiacyntową można zemdleć z wrażenia :D A jak się trzymają w te deszcze, bo moje późno rozkwitły i zaraz się położyły, jak je ulewa zmoczyła, dlatego ścinam chociaż do wazonów.

Ponoć od jutra powoli ma wracać słońce do nas :tan Ciepło nie będzie, ale łatwiej znieść taki chłodek, jak słońce poprawia humor ;:3 Miłego długiego weekendu, chyba dobrze zrozumiałam, że wyjeżdżacie, to udanego wyjazdu, dobrej zabawy i ładnej pogody ;:196
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”