Moja działeczka :)
- Foxowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2017, o 06:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działeczka :)
jak się nazywa roślinka druga od góry?
To bardzo popularny "dywanik" , sadzę ją wszędzie, bo się ładnie rozrasta,ale jakoś nazwa mi umknęła. Są jeszcze różowe i białe.
To bardzo popularny "dywanik" , sadzę ją wszędzie, bo się ładnie rozrasta,ale jakoś nazwa mi umknęła. Są jeszcze różowe i białe.
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Kurcze do nazw mam sklerozę..... a roślinki są na działce.
Tą roślinkę ma moja mama i super wygląda. I dlatego chcieliśmy ją
Chce kupić jeszcze żurawki
Bo podobają mi się 
Tą roślinkę ma moja mama i super wygląda. I dlatego chcieliśmy ją

Chce kupić jeszcze żurawki

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Fajne roślinne zakupy
. Wszystko ładnie będzie zdobiło Twoją działkę
. Lilie i irysy to też bardzo fajne rośliny i trzeba je mieć koniecznie
. Pogody na długi weekend życzę i pozdrawiam
.

- buum
- Kontakt:
Witaj Ewelinka
Od kiedy jestem na forum tutaj i napatrzałem się na Wasze ogródki z kwiatkami powiedziałem, że ja tez muszę mieć dużo kwiatów.
I do tego dążę. Powoli a bedzie kolorowo. Trochę korzystam, że moi rodzice dom stawiają to musi mama trochę polikwidować kwiatków
a ja przyjmuję
Pogoda na długi weekend średnia ma być u mnie. Początkowo dość chłodno później cieplej. Ale do pracy idealna. Więc....
pozdrawiam

Od kiedy jestem na forum tutaj i napatrzałem się na Wasze ogródki z kwiatkami powiedziałem, że ja tez muszę mieć dużo kwiatów.
I do tego dążę. Powoli a bedzie kolorowo. Trochę korzystam, że moi rodzice dom stawiają to musi mama trochę polikwidować kwiatków

Pogoda na długi weekend średnia ma być u mnie. Początkowo dość chłodno później cieplej. Ale do pracy idealna. Więc....

pozdrawiam
- Foxowa
Dzięki.
Ja mojej nie kupowałam tylko urwałam gdzie kawałek i się rozrosła, więc nazwy zabrakło.
Ale roślinka bardzo przyjemna, super do obsadzenia wszystkich małych i nie używanych przestrzeni.
W dodatku rośnie jak szalona, więc szybko się ma więcej nowych ;)
a te roślinki to gdzie będą? Masz jakiś plan stworzeniaz nich jjakiejś kompozycji?
To taka trochę skalniakowa mieszanka, więc od razu zaciekawiła mnie bo akurat jestem na etapie zagospodarowania małej górki na działce i wszelkie pomusly milo widziane ;)
Ja mojej nie kupowałam tylko urwałam gdzie kawałek i się rozrosła, więc nazwy zabrakło.
Ale roślinka bardzo przyjemna, super do obsadzenia wszystkich małych i nie używanych przestrzeni.
W dodatku rośnie jak szalona, więc szybko się ma więcej nowych ;)
a te roślinki to gdzie będą? Masz jakiś plan stworzeniaz nich jjakiejś kompozycji?
To taka trochę skalniakowa mieszanka, więc od razu zaciekawiła mnie bo akurat jestem na etapie zagospodarowania małej górki na działce i wszelkie pomusly milo widziane ;)
- buum
- Kontakt:
Wiesz co, planuje coś w głowie powoli
ale zawsze gdy jestem na działce lepiej to wychodzi. Małe przeróbki chce porobić na działce. Trochę pozmieniać. Ja powtarzam, że cały czas się uczę. Podpatruje co inni robią, np. tutaj na forum. Trochę w google też siedzie
I patrze co mam. Żeby trochę więcej kasy było to człowiek by miał większy wachlarz możliwości. A tak robi się z tego co się ma
Ale radość mi to sprawia więc się robi i kombinuje
U mnie jest jest jeszcze jedna rzecz na którą muszą zwracać uwagę. To są dzieci
muszę tak sadzić roślinki by nie zostały zdeptane przez szarańcze
To nie jest tak ze ja sadzę bo tak mi się podoba w tym miejscu, sadzę bo tak muszę nie inaczej
Trójka łobuzów plus pies....

U mnie jest jest jeszcze jedna rzecz na którą muszą zwracać uwagę. To są dzieci

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
Piotr piękne zakupy , szczególnie pierwiosnek i żagwiny
. Jeśli będziesz miał jeszcze ze 3 różne kolory pierwiosnków , to , nie przeszkadzając roślinom , doczekasz się swoich ciekawych siewek
.
U nas pada i z pracy na działce nici . Ale jak to powiadają starsi ludzie - niech pada , na moje buraki i sąsiada siano
.

U nas pada i z pracy na działce nici . Ale jak to powiadają starsi ludzie - niech pada , na moje buraki i sąsiada siano

Małe zakupy
Ładne roślinki kupiliście
Moje psy jak biegają to też jak szarańcza,rododendrony najwięcej na tym cierpią ale co zrobić 

- Foxowa
Sporo roślinek można samemu rozmnoźyç ze zdobytych fragmentów . Ja tak uzyskałam sporo roślin, niektóre mam nawet zdobyte z tzw odrzutu , przez kogoś wywalone .
Taaa, znam to. U mnie i dziecko i pies, wiec deptanie na całego. Dlatego jak chce żeby mi coś urosło to obstawiam payyczkami żeby choć dało rady listki z ziemi wypuścić ;)
Taaa, znam to. U mnie i dziecko i pies, wiec deptanie na całego. Dlatego jak chce żeby mi coś urosło to obstawiam payyczkami żeby choć dało rady listki z ziemi wypuścić ;)
- buum
- Kontakt:
Będę musiał Danusiu zakupić jeszcze inne kolory
moja mama miała fiołki żółte i fioletowe i wyszły jej pomieszane 
Mariusz dokładnie co zrobić
ja się cieszę że dzieciaczki się wyszaleją, maja swój świat. Zrobiłem im huśtawkę z opony... Wyznaczali sobie czas bo każdy chciał się bujać. Niby nic takiego a ile frajdy
wydeptali tam trawnik do goła 

Mariusz dokładnie co zrobić

Postawił byś tradycyjną huśtawkę to by im się znudziła ale z opony...to dopiero zabawa 

-
- 50p
- Od: 25 sie 2014, o 14:49
Zdaje się że na drugim zdjęciu to barwinek bardzo ekspansywna roślina. Roślinki śliczne
- buum
- Kontakt:
Mariusz,mamy huśtawkę klasyczną zakupioną w sklepie
słuchaj coś nowego zawsze cieszy
pamiętaj
beacik78
Dzięki. Miałem dzisiaj do ziemi wsadzić ale jeszcze mam kilka pomysłów i zdecydowałem się nie za szybko działać. Trzeba dobrze przemyśleć by później nie przesadzać

beacik78
Dzięki. Miałem dzisiaj do ziemi wsadzić ale jeszcze mam kilka pomysłów i zdecydowałem się nie za szybko działać. Trzeba dobrze przemyśleć by później nie przesadzać

- Foxowa
Zróbcie sobie szałas/tipi. Ostatnio wyszperałam w necie (szukając pomysłów co można zrobić z niepotrzebnymi gałęziami) super instrukcję. Sama planuje, szczególnie, że jakiś czas temu takie tipi z gałęzi widziałyśmy i młoda jak tam wlazła tak nie chciała wyjść.
I od razu możesz obsadzić tym barwinkiem i będzie
I od razu możesz obsadzić tym barwinkiem i będzie