Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

Foxowa
Przestań :) Postaram się jakiegoś uchwycić. Choć one chodzą po działkach wieczorem bardziej gdy nikogo już nie ma :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Mi też kiedyś wykopali drzewka z ogródka jak mieszkałam w innym miejscu, ale takie które juz trochę tam rosły. To sprawiło, że zapragnęłam się wyprowadzić i mam nowy dom i nowe problemy, bo teraz nie ginie mi nic zielonego ale kura czy też indyczka to owszem...
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie ma to jak dom i ogródek koło miejsca zamieszkania :) Człowiek wstaje i wychodzi od razu z domu do ogródka :) Dopilnowane było by wszystko na cacy :) i człowiek by inaczej też myślał przy zakupie roślinek :) Może kiedyś.... teraz budują się moi rodzice i nie długo będą mieć tak jak pisałem. Z domu do ogrodu :)

U mnie na działkach , w tej samej alejce, gdzieś z 4 działki dalej Pan Andrzej ma króliki, kaczki, kurki na działce. Porobił zagrody im i klatki. Czasami chodzimy z dziećmi do niego. Dzieciaki frajdę mają że mogą potrzymać i pogłaskać króliczka :D
Odpukać ponoć już nie kradną. Kiedyś "dziadki" mieli na tych działkach kury, itd. Nawet świnki!!! Jak kupiłem swoją działkę to przy altance był wymurowany kurniczek :) teraz gdzie mam taras :D To była norma że wszystko było obsiane warzywniakiem, zero trawnika do rekreacji :) Było jak na typowej wsi....kiedyś.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Piotrek bo tak naprawdę każdy z nas ma swoje korzenie na wsi, we wcześniejszczych czy późniejszych przodkach. Kiedyś wszędzie była wieś :wink: i coś nas do tej ziemi ciągnie bo ona daje nam życie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moja mama mieszkała przy Gorzowie ale to była wioska wtedy. Później wprowadziła się do miasta z rodzicami.
Mój tata tez pochodzi z wioski. Ale to już typowa wiocha :D Jak mówisz ziemia to życie :)
Ja chętnie bym zamieszkał na wiosce :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Ja uciekłam z miasta na wieś, moi rodzice byli miastowi typowo od urodzenia, ale rodzina babci na wsi i było gdzie jeździć. No i kiedyć za PRL każdy miał działkę bo trzeba było jakoś jedzenie zdobywać bo w sklepach nic nie było, pamiętam jak to było jeszcze.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też pamiętam czasy że staliśmy w kolejce w jednym sklepie w okolicy i nim była moja kolej towaru nie było. Za chlebem biegaliśmy po całym mieście bo w soboty sklepy były czynne do 14 chyba a w niedziele zakmniete. Zeby mieć chleb na weekend trzeba było pobiegać. Tak samo pamiętam w mięsnym jak kartki były :D rzeźnia co ??? :D Teraz wszystkiego pełno.... tylko czemu tyle chemii w jedzeniu :(
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Wtedy przydawała się rodzina na wsi - jajeczka, mięsko, ziemniaczki :wink: Fakt trzeba było to odrobic w polu ale dla niektórych to była przyjemność. Ja zazwyczaj za nińkę robiłam i właśnie w ogródku przy warzywach.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak jechaliśmy do rodzina ojca, kiedyś jeszcze "kaszlakiem" to wracaliśmy załadowani po uszy :) wyobraź sobie 4 osoby w aucie i torba z ciuchami bo jechaliśmy zawsze na 2 dni. A do tego worek ziemniaków, do tego inne warzywa. Plus jajka, kurki oskubane które "dawały" czadu w aucie wypalanką....bleee. Haha i taka jazda z półtorej godziny. Wychodziłem z auta to przez kilka minut prostowałem kości ;:306
Teraz wraca moda na ogródki działkowe od kilku lat. Ale większość to ogrody rekreacyjne.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Dobrze wiem ile maluch jest w stanie pomieścić...
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Auto każdej rodziny ;:306 ;:306 ;:306
To był luksus jak się zmieniło na inne większe.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

buum pisze:
U mnie na działkach , w tej samej alejce, gdzieś z 4 działki dalej Pan Andrzej ma króliki, kaczki, kurki na działce. Porobił zagrody im i klatki. Czasami chodzimy z dziećmi do niego. Dzieciaki frajdę mają że mogą potrzymać i pogłaskać króliczka :D .
2 działki dalej gość u mnie nadal ma kury, kaczki, gęsi i gołębie. I dla mnie to jest paranoja, że w małym ogródku pod blokiem coś takiego można wymyślić. W dodatku jeszcze jakiś czas temu było tak, że gość te kury puszczał i one łaciny wwszędzie. Nie raz było że przeganiałam z własnej działki bo mi zaczęły wykopki robić...
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I kolejny dzień za nami. Zleciał nie wiem kiedy...
Byłem na działce zawieźć zakupione roślinki. Z żoną odwiedziliśmy dzi? szkółke z roślinkami :-) Mam fotki co wzieliśmy. Później wrzuce jak będę przy kompie :-)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Czekam na wieści o nowych nabytkach. ;:65
Ciekawe na co się pokusiliście? ;:224
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu nic wielkiego. Bo pojechaliśmy tylko zobaczyć. A wziąłem co mi i żonie się spodobało. A nawet nie planowałem nic kupować :) . Chciałem dwie roślinki inne ale będą mieć za parę dni, bo wysprzedali.
Kupiliśmy lubczyk :) od 3 lat planowałem zakup i zapominałem ....aż wreszcie się udało. Używamy sporo tej roślinki do potraw.
Oto roślinki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nakopałem sobie u rodziców trochę lilii bo się rozrosły mamie a ja mam gdzie powsadzać :) I jeszcze trochę irysów bo również za dużo miała. Może jutro pojadę i wszystko włożę do ziemi :)
Zobaczymy jak pogoda będzie :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”