Chciałoby się więcej i więcej he he

M. chionocephala też mi wpadła w oko

Basiu, bardzo mi się to podoba, lubię kupować, pomnażać i rozmnażać (się ) i siać troszkę też lubię, nawet zając coś przyniósł, już jeden kłujak więcejbarbra13 pisze:Już widać radość w oczach kaktusówSezon otwarty, teraz już tylko siejemy, kupujemy, pomnażamy, rozmnażamy(się), będzie pięknie
.

Bo ten typ tak ma tzn. kaktusiarz, ciągle coś nowego wpada mu w okojandom1 pisze:zbyt dużo roślin mi się podoba, ojj zbyt dużo..przez to miejsca będzie potrzebne co nie miara
 ale też jest mistrzem, w organizowaniu miejsca dla roślin
 ale też jest mistrzem, w organizowaniu miejsca dla roślin   

Dziękuję Henrykuhen_s pisze:Już teraz rośliny wyglądają doskonale, a przecież będzie lepiej - dużo lepiej... Oj, będzie się działo!
 Następne pięć miesięcy to będzie najlepszy czas dla kaktusów
  Następne pięć miesięcy to będzie najlepszy czas dla kaktusów   

Dziękuję Jackuejacek pisze:Ładny tunelik i fachowo posadowiony na płytkach

ejacek pisze:Feraczki już by dały w nim radę mimo ochłodzenia bo jak zauważyłaś ciepełko będzie wystarczające nawet przy odrobinie słońca.
PiotrAPD pisze:Wspaniałe widoki
Chciałoby się więcej i więcej he he

Super, cieszę sięD-avi-D pisze: Bardzo lubię oglądać gymniaki u Ciebie, polycephalum ładnie ocierniony, a to dopiero początek
 w tym sezonie tez będzie sporo gymniaków.
  w tym sezonie tez będzie sporo gymniaków.  

Małgosiu tę mammillarkę kupiłam trzy lata temu, faktycznie nie widuje się ich zbyt często w sprzedaży, właściwe od tamtej pory jeszcze nie spotkałam nigdzie. Ale myślę, że w końcu trafisz na tą swoją wymarzoną roślinkęnolina pisze:Mam też sporo Mammillaria, Twoja Mammillaria huitzilopochtli jest świetna ,poluję na nią ,ale bez skutku

DziękujęGoryczka pisze:Gymnocalicia piękne. W pierwszej chwili przeraziłem się, że coś (wiadomo co) opanowało tę piękną roślinę z pierwszego zdjęcia.
Czyżby ten zajączkowy kłujak stał koło koszyczka?
 To tylko piękna pajęczyna na kaktusiku
 To tylko piękna pajęczyna na kaktusiku   Tego ze zdjęcia sprawiłam sobie sama w prezencie
 Tego ze zdjęcia sprawiłam sobie sama w prezencie   wygląda na Notocactus  magnificus variegata,  spróbuję go ukorzenić,  parę zajączkowych jest jeszcze w drodze do mnie, nie dotarły na czas, ale listę zając podrzucił, więc czekam
  wygląda na Notocactus  magnificus variegata,  spróbuję go ukorzenić,  parę zajączkowych jest jeszcze w drodze do mnie, nie dotarły na czas, ale listę zając podrzucił, więc czekam   

Tylko patrzeć jak reszta ruszy
  Tylko patrzeć jak reszta ruszy  

A gymnole wiadomo, ''świecą'' cierniami, Piotrze przekonuj się bo to świetne roślinki
 A gymnole wiadomo, ''świecą'' cierniami, Piotrze przekonuj się bo to świetne roślinki  

mammillarie piękne muszę przyznać, saglionis jeszcze malutki, kiedyś będzie duuuża pociecha
 mammillarie piękne muszę przyznać, saglionis jeszcze malutki, kiedyś będzie duuuża pociecha 

. Trzymam Cię za słowo, że maj będzie ładny, bo zima nie odpuszcza, przed chwilą była śnieżyca. Sezon u Ciebie zapowiada się doskonale
 . Trzymam Cię za słowo, że maj będzie ładny, bo zima nie odpuszcza, przed chwilą była śnieżyca. Sezon u Ciebie zapowiada się doskonale  .
 .