Piotrek piwonie już mają pąki super u mnie jeszcze nie, moje brzoskwinie już praktycznie przekwitają a Twoja zaczyna, dobrze, że mrozy już nas opuszczają u mnie chyba najbardziej ucierpiała czereśnia No lilia pięknie Ci wystrzeliła
U mnie też Mariusz czereśnia dostała. Nie wiem w jakim stopniu. A brzoskwinia dopiero zaczyna kwitnąć bo ją sadziłem w tym roku i późno zaczęła rosnąć i dobrze !!!
Nalewki... uwielbiam je robić, w zeszłym roku nowością u mnie była nalewka z białych truskawek i żótych malin, w planach była z czarnych też ale krzak odmówił posłuszeństwa.
Smak ciekawy truskawkowy z nutą niespodzianki, trzeba czekać z zerwaniem, że nabiorą rumieńca, Oczywiście w pierwszym roku jak je miałam dzieciaki zjadały jeszcze niedojrzałe i było pytanie czemu dziwnie smakują Ale nalewka wychodzi z nich wyjątkowa, kiedy nalewałam ją do kieliszków (nie mówiąc jaka) każdy był zdziwiony jak żółty kolor i smak truskawki
No to mnie Aniu zaskoczyłaś
Dużo jest różnych odmian owoców których człowiek nie próbował a smak jest wyjątkowy. Taka prawda.
Mi pierwszy raz zakwitł w tym roku porzeczko-agrest. Jestem ciekawy smaku, bo przyznaje że nigdy nie próbowałem