Familokowego ciąg dalszy
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Jadziu piwonia Coral Charm wygląda obłędnie
na jesieni powinna dotrzeć do mnie więc też mam nadzieję, że w przyszłym roku tak okazale będzie kwitła 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ładne wiosenne kolorki Jadziu.
Najważniejsze że Tak s nietraszliwszej zimy nie masz. Ja też nie .uff może już nie przyjdzie.
Najważniejsze że Tak s nietraszliwszej zimy nie masz. Ja też nie .uff może już nie przyjdzie.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, patrze na Twojego LO i cieplej mi. 
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witam zimowo, bo zimno okropnie,chociaż śniegu już prawie nie ma .Jednak na dachach, czy w ogródku jeszcze w niektórych miejscach zalega.Teraz prześwituje słonko, lecz małe to pocieszenie jak w nocy znów ma przymrozić .Byłam wyrzucić odpady na kompostownik i przy okazji zrobiłam parę fotek i nakryłam wysokie lilie.Chociaż trochę będą miały ochrony .Termometr który siedzi w ziemi pokazywał rano -1 to ciekawe ile stopni było nocą
.Cóż nic na to nie poradzimy, a mój Rh Cherr rwie sie do kwitnienia, bo coraz więcej kwiatów ma otwartych.Ochhhh niech skończą się te nieprzyjemne dni, a majowe przymrozki juz nich nie przychodzą. WYSTARCZY TEGO DOBREGO .Czerwone pełne tulipany może Miranda, a może Red Princess nie wiem ,bo mam go już sporo lat leżały pokotem na ziemi to samo szafirki .Biły uniżone pokłony pani zimie to samo ostróżki.Jednak darwinowe tulipany stały na warcie jak żołnierze
BASIU no to fajnie ,że chociaż mój LO ociepla sytuację za oknem .Jednak jak pisze Ewa u niej już pojawiły się wstrętne Bruzdownice
ANIU u mnie przedwczoraj i jeszcze wczoraj rano było sporo śniegu.Dzisiaj tylko w niektórych miejscach jeszcze sie utrzymuje ,lecz pogoda nie nastraja do wychodzenia z domu ,bo zimno okropnie brrrrr
MARIUSZ Coral ma cudne kwiaty miałam też Coral sanset lecz mi wybyła
Szkoda ,że zaraz po kupieniu te malutkie kłącza nie posadziłam do doniczek, a dopiero jesienią mogłam dać do gruntu.No cóż człek się uczy na błędach
BEATKO to tego Bodziszka od Ani Ci obiecałam to ten z fotki. Nie mam pojęcia dlaczego Twój nie kwitnie, może posadź go w inne miejsce możliwe ,że wtedy zakwitnie .Ten od Ani jest bezproblemowy i fajnie się rozrasta i może nawet w donicy zakwitnie.Dobrze ,ze Cię nie porwało w moje strony, bo nie ma czego podziwiać tylko osłabione rośliny
GABI u mnie ta sama pogoda lecz dzisiaj juz nie sypie ,ale do wczorajszego południa wciąż sypało.no tak z wcześniejszych fotek możemy trochę energii zaczerpnąć
TERENIU u mnie wczoraj też była wszechobecna biel dzisiaj jest już trochę mniej jednak nadal zimno a na noc -2 zapowiadają.Musimy to przetrzymać nasze rośliny również .Już wszyscy odwykliśmy od minusowych temperatur nasze rośliny również.czytałam w nowym Działkowcu o roślinie miodnej która ma nawet ładne kwiatki, a nazywa sie ona PSZCZELNIK MOŁDAWSKI Musze poszukać w ogrodniczym nasionek tej rośliny bo kwiaty ma ładne w kolorze BLUE a siew bezpośrednio do gruntu na przełomie kwiecień- maj
tak było wczoraj o 9 rano

To już dzisiejsze fotki

BASIU no to fajnie ,że chociaż mój LO ociepla sytuację za oknem .Jednak jak pisze Ewa u niej już pojawiły się wstrętne Bruzdownice
ANIU u mnie przedwczoraj i jeszcze wczoraj rano było sporo śniegu.Dzisiaj tylko w niektórych miejscach jeszcze sie utrzymuje ,lecz pogoda nie nastraja do wychodzenia z domu ,bo zimno okropnie brrrrr
MARIUSZ Coral ma cudne kwiaty miałam też Coral sanset lecz mi wybyła
BEATKO to tego Bodziszka od Ani Ci obiecałam to ten z fotki. Nie mam pojęcia dlaczego Twój nie kwitnie, może posadź go w inne miejsce możliwe ,że wtedy zakwitnie .Ten od Ani jest bezproblemowy i fajnie się rozrasta i może nawet w donicy zakwitnie.Dobrze ,ze Cię nie porwało w moje strony, bo nie ma czego podziwiać tylko osłabione rośliny
GABI u mnie ta sama pogoda lecz dzisiaj juz nie sypie ,ale do wczorajszego południa wciąż sypało.no tak z wcześniejszych fotek możemy trochę energii zaczerpnąć
TERENIU u mnie wczoraj też była wszechobecna biel dzisiaj jest już trochę mniej jednak nadal zimno a na noc -2 zapowiadają.Musimy to przetrzymać nasze rośliny również .Już wszyscy odwykliśmy od minusowych temperatur nasze rośliny również.czytałam w nowym Działkowcu o roślinie miodnej która ma nawet ładne kwiatki, a nazywa sie ona PSZCZELNIK MOŁDAWSKI Musze poszukać w ogrodniczym nasionek tej rośliny bo kwiaty ma ładne w kolorze BLUE a siew bezpośrednio do gruntu na przełomie kwiecień- maj
tak było wczoraj o 9 rano

To już dzisiejsze fotki

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu nocą temperatura mogła być podobna, tak naprawdę najzimniej jest jak słońce wschodzi, czyli pomiędzy godz. 5 - 7 rano. U mnie ciągle jest tak +1 do 0, nawet mi isę już wychodzić nie chce a piesek pod kocykiem
Bryzdownica jest nie możliwa...
Bryzdownica jest nie możliwa...
Pozdrawiam, Basia.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
To u mnie obyło się bez śniegu.Ale zimno dalej.
Wyszłam rano do ogrodu,myślałam,że coś popracuję, bo dzień wolny mam.
A tu zimnica.Wróciłam do domciu.
Może za nniedługo coś się ociepli.Szkoda dnia marnować, na siedzenie w domu .
Wyszłam rano do ogrodu,myślałam,że coś popracuję, bo dzień wolny mam.
A tu zimnica.Wróciłam do domciu.
Może za nniedługo coś się ociepli.Szkoda dnia marnować, na siedzenie w domu .
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Jadziu widzę, że jak tulipanki zobaczyły ten śnieg to aż pomdlały z wrażenia ;) miejmy nadzieję, że się podniosą jak powróci pogoda i 
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jadziu ja się tulipankom nie dziwię, ze się oburzyły na tą aurę, ale to są twarde sztuki i jak się nie połamały, to jutro będą stały na baczność, jakby nigdy nie było żadnego mrozu ani śniegu. Bardzo dziwnie wygląda w kwietniu zasypana śniegiem ulica
Teraz faktycznie drogowcy mogą mówić, że zima ich zaskoczyła.
Dołączam do fanklubu dr. Jamaina, ale ma wspaniały oryginalny kolor!
Dołączam do fanklubu dr. Jamaina, ale ma wspaniały oryginalny kolor!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- JAKUCH

AGUSIU niektóre piwonie też z parteru spoglądają na świat i chyba się zastanawiają czy sie podnieść Zmrożone listki cudnego klonka Garnet,to samo młode przyrosty Pierisa .Języczki i bodziszki też w parterze Widok nie bardzo budujący, lecz co możemy zrobić calutkiego ogródka nie da sie okryć.Na dodatek pokazały się juz wypasione mszyce i nawet Bruzdownica sie pokazała .Ciekawe czy znów pojawi sie na tym krzewie ona kocha w szczególności historyczne róże.Opryskałam zaraz Astvitem lekko rozcieńczonym LO i Jacquesa Cartiera .Muszę zrobić piołunowa nalewkę z czosnkiem
MARIUSZ obyś miał rację bo dzisiaj jeszcze były w parterze ,wiec musiałam je podwiązać .Jednak łodygi mają wiotkie to chyba nic z nich nie będzie
ANIU masz fajnie ,że nie miałaś śniegu i mrozu .Chłodno to kwiaty dłużej są świeże i cieszą nasze oczy .Fakt siedzenie w domu jest dołujące szczególnie jak jest sporo pracy
BASIU dzisiaj nawet taką jedną spotkałam na Cartierze ,ale to był jej ostatni lot
.Zaraz opryskałam Astvitem LO,Cartiera i Alpenfee, bo jak do niej się dobiorą to mogę pożegnać sie z kwitnieniem .Jestem ciekawa czy to coś da jednak na ziemiórki pomogło, ale podlałam ziemię, a one w ziemi siedzą, a te fruwają .Mszyc też juz sporo i na razie ręcznie usuwałam te parę tłustych sztuk

MARIUSZ obyś miał rację bo dzisiaj jeszcze były w parterze ,wiec musiałam je podwiązać .Jednak łodygi mają wiotkie to chyba nic z nich nie będzie
ANIU masz fajnie ,że nie miałaś śniegu i mrozu .Chłodno to kwiaty dłużej są świeże i cieszą nasze oczy .Fakt siedzenie w domu jest dołujące szczególnie jak jest sporo pracy
BASIU dzisiaj nawet taką jedną spotkałam na Cartierze ,ale to był jej ostatni lot

- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu dobrze, że nie poszłam na działkę bo wszystko co padło u Ciebie to i u mnie też musi leżeć
Jakoś źle zaczyna się ta przygoda z ogrodem w tym roku... Zastanawiam się czy garnet przetrzyma tę zimnicę i całkiem nie padnie.
- JAKUCH

EWUNIU dzisiaj tulipanki juz nawet rozkwitły ,języczki i bodziszki się podniosły, Garnet też chyba nic mu nie będzie, jednak Pierisowe młodziutkie przyrosty całkiem brązowe czyli padły .Jednak w sezonie odbiją o to sie nie martwię.Mój Garnet ma juz chyba z 4 sezon, wiec jest porządnie ukorzeniony .Bałam sie o kwiaty Trójlista lecz to wytrzymały okaz, to samo Jeffersonia.Jednak niziutka hortensja ma popalone liście i nie wiem czy zakwitnie
Piwonie tez się podniosły jednak niektóre liście Hemerocalisów dalej leżą

- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu to masz dzisiejsze fotki? Nie wygląda tak żle. U nas trochę słoneczka było dzisiaj ale dalej zimno jakoś.Skoro garnet przetrwał... ale u Ciebie chyba trochę cieplej między blokami.
- JAKUCH

EWUNIU tak to dzisiejsze fotki całkiem świeże, u mnie do teraz świeci słońce i spędziłam trochę godzin w ogródku .Tak mam osłonięty ogródek
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, czy Pamela już kwitnie?, ona taka sprinterka
?
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Jadziu
, przez te moje zawirowania zdrowotne, praca i święta, ja nawet nie wiedziałam, że masz nowy wątek, wiosenny, przymroziło i u Ciebie, widzę niestety, no trudno, musimy czekać na to ciepło w koncu przyjdzie